План Жука

Як зробити місто європейським? Відповідь на це питання знає кандидат на пост мера Анатолій Жук. 12 травня він презентував громадськості свою програму «Європейські Суми».

В основі програми - фінансова, адміністративна і політична незалежность міста. Який зміст він вкладає в ці поняття і чи є законодавча база для їх реалізації, пан Жук розповів на зустрічі в прес-центрі Sumynews.

Першочергове завдання – реформа та децентралізація

Ще в 1997 році Україна ратифікувала Хартію про місцеве самоврядування. З цього часу Хартія є частиною нашої законодавчої бази, якої повинні були дотримуватися в усі часи всі уряди, незважаючи на те, чи були вони помаранчевими чи біло-блакитними. Проте і сьогодні в нашій країні цей документ має лише декларативний характер. Тому своїм головним завданням як міського голови Сум я бачу проведення реформи, яка розширить права органів місцевого самоврядування. Як відомо, місцеве самоврядування - основа будь-якого демократичного суспільства.

Більш детально.

Сьогодні в нашому місті адмініструється 2,2 млрд грн. податків і зборів. З них у Сумах залишається лише 44 %, з яких левова частка йде на захищені статті. На підтримку життєдіяльності міста та його розвиток залишається 50-80 мільйонів. Як зазначає Геннадій Мінаєв, і я з ним повністю згоден, за 50-80 млн. неможливо домогтися розвитку міста (лише вартість електроенергії на вуличне освітлення  складає близько 5 млн.грн. на рік) Цієї суми вистачає лише на те, щоб більш-менш підтримувати те, що вже є. І поки у нас не буде залишатися 2/3 частини податків і зборів, ми не доб'ємося економічного підйому. Як кажуть бізнесмени : «Нам не потрібно допомагати, нам не потрібно перешкоджати».

Врятувати «Водоканал» - місія здійсненна

- Реформа безпосередньо пов'язана з тарифною політикою. Частина грошей, які місто перераховувало до державного бюджету, повинна була повертатися у вигляді трансфертів на покриття соціальних виплат. На прикладі « Водоканалу» ми бачимо, що держава лише давала обіцянку проводити трансферти, але насправді цього не робила. З 2008 року тариф на послуги « Водоканалу» не збільшувався, а всі ми розуміємо, що за ці роки з урахуванням зростання вартості електроенергії, індексу інфляції, інших процесів економічна ситуація в країні істотно змінилася. Різницю між економічно обґрунтованим та чинним тарифом «Водоканалу» мала компенсувати держава. Сума заборгованості на даний момент складає 70 млн. грн. У свою чергу «Водоканал» заборгував «Сумиобленерго» близько 27 млн. грн. Обіцяти, що ми доб'ємося від держави повного погашення цієї заборгованості, я не буду, тому що це фантастика. Але, як мінімум, я доб’юся  взаємозаліку за цими сумами, що виведе «Водоканал» з кризи.

Підтримка містоутворюючих підприємств - пріоритет міської влади

Одна з причин, через які наша команда вирішила брати участь у цих виборах - відсутність у нової влади комунікацій з містоутворюючими підприємствами.

Більш детально.

Без жодних консультацій з топ-менеджментом містоутворюючого підприємства теперішнє керівництво Сум прийняло рішення в частині земельних відносин, яким фактично позбавило завод «Фрунзе» можливості перекредитуватися, що в свою чергу унеможливило диверсифікацію ринків з Росії на Іран. Подібна ситуація зараз відбувається і з «Хімпромом». Його хочуть позбавити 25 % пільги податку за землю, що «навісить» ще 3 млн. грн. податків на підприємство. Господарський суд прийняв рішення про продовження процедури санації підприємства на період з 30 квітня по 30 жовтня. Але влада про це не знає. Вони вважають, що на «Хімпромі» все в порядку, тому на нього можна звісити додаткових 3 млн. грн. Звичайно, 8 млн. грн. краще п'яти, але п'ять краще, ніж нуль. Я знаю, що в разі прийняття міською владою подібного рішення, «Хімпром» взагалі не платитиме місту. Що таке для нас втратити ще 5,2 млн. грн.?! У нас є комунікація з керівництвом містоутворюючих підприємств і ми будемо надавати їм всіляку підтримку. Тому що ми розуміємо: доки працюють «Фрунзе», «Хімпром», «Насосенергомаш», «Технологія», інші потужні підприємства - доти живе наше місто.

Місту - новий план розвитку

- Новий стратегічний план розвитку міста вже назрів. У нас є Генеральний план Сум. Зараз ми б'ємося над тим, щоб закінчити роботу над встановленням меж міста. І наступним кроком стануть консультації з нашими європейськими партнерами, з містоутворюючими підприємствами, потенційними інвесторами для того, щоб у найближчі півроку затвердити стратегічний план розвитку міста. Але знову ж таки ця робота безпосередньо пов'язана з адміністративною реформою. У європейських країнах такий інститут як Держказначейство взагалі відсутній. Європейські країни акумулюють свої кошти в державних банках. З урахуванням того, що гроші роблять гроші, відсотки, отримані від накопичення бюджетних коштів могли б стати додатковою статтею доходів. Тому я вважаю, що говорити про концептуальний ремонт освітлення, тротуарів, доріг і всього іншого можна буде тільки в розрізі реформи органів місцевого самоврядування.

Тези плану Жука

Анатолій Жук планує провести « Муніципальну енергетичну реформу», яка передбачає утеплення фасадів, ремонт вікон, автономне опалення, заміну батарей. Все це дасть можливість заощадити кошти для обслуговування комунальної сфери - дитячих садочків, лікарень. Це будуть наші довгострокові інвестиції в розвиток міста.

У питаннях містобудування та земельних відносин, якими пан Жук займається як директор відповідного департаменту міськради, позиція кандидата тверда: земельні ділянки реалізовувати тільки через аукціони, прозорі і справедливі, а місто забудовувати лише згідно з Генеральним планом.

Що стосується забезпечення безпеки сумчан, на думку Анатолія Жука, на вулицях необхідно встановити камери відеоспостереження і впровадити систему «Електронного управління містом». Ще одна ініціатива Жука - домогтися підпорядкування міліції органам місцевого самоврядування. Але для цього необхідно внести зміни в законодавство України.

Викликає інтерес і програма «Громадська ініціатива». Анатолій Жук вважає за необхідне дозволити сумчанам самостійно ініціювати розгляд міською радою та виконкомом різних рішень у випадку збору 7 тис. підписів (3 % від усіх виборців). Він заявив, що буде особисто лобіюватиме реалізацію цієї програми.

Наразі Анатолій Жук планує підписати трьохсторонню декларацію між жителями приватного сектору, багатоповерхівок і міської владою про справедливий розподіл фінансового ресурсу на розвиток мікрорайонів різних типів відповідно до чисельності платників податків.

Одним же з основних напрямків своєї діяльності на посаді міського голови Анатолій Жук бачить продовження стратегічної програми Геннадія Мінаєва «Спільними зусиллями»:

- Му будемо і надалі стимулювати сумчан до самоорганізації та об'єднання задля вирішення проблем житлового фонду. Незалежно від економічної та політичної ситуації, якщо мешканці для ремонту будинку зберуть від 30 до 50 % необхідних коштів, решту виділить місто.
- Анатолій Жук презентував сайт «Європейські Суми». Тут можна знайти всю інформацію по євроініціативам нашого міста за часи роботи міським головою Геннадія Мінаєва, діяльності депутатської групи «ЄС: Європейські Суми» та її голови  - Анатолія Жука. 

Підтримував Мінаєва – голосуй за Анатолія Жука. 

® Материал размещен на правах предвыборной агитации

Фото

Комментарии

Гость777

Жук, не трать деньги на предвыборную кампанию))

сумчани

бауманские жуки ))

Гость сумской

не вижу сокращения аппарата по отжиму средств- и сокращения бюрократических процедур прохождения унизительных согласований- а минаев- и без вас отмажится

Янык

Wink А почему нет в программе озвученных процентов Лере на общак?

Сумчанка75

Вот-вот. Общак. Если мне не изменяет память - Жук кум Леры. Сумского вора в законе.  За пару лет работы в горсовете - по машине себе и жене, дом строит. А город что ждет? Пвышение тарифов до "обоснованных"?. Изъятие для нужд города дачных участков? Возвращение банды Куцика? Где вы видели систему наблюдения "безопастный город" за 300 тыс грн?  Ну вернут тролли минаевские он-лайн приемную. И что? Дай человеку надежду - и сможешь им управлять. Обещания, одни обещания были в приемной. Если Жук пожизни занимался рекетом и отжимом, что от него нам ожидать? Где его подробная биография до 2010года?

УХ

ОДНОГО УБРАЛИ ТЕХНИЧНО-мародера, крохобора и падлу(это о МИНАЕВЕ), так оно ПАУКА тянет, который землю по беззаконию раздает. Коттеджи на стадионе-это его грязных рук работа.ПОДОНОК! Сумчане не отдавайте свои голоса за МРАЗЕЙ из группировки МИНИ.

Из 83%,

 "Облэнерго"-в частных руках одного из олигархов,"Водоканал"-КП.Кто тебе даст проводить взаимозачет?Популизм,рассчитанный на лохов.А чтоб денег бюджета хватало на ремонт дорог,тротуаров,освещения ит.д. надопросто по хозяйски к ним относиться,а не "отмывать" на никому не нужных арках в парке за "лимон",как делал твой "учитель" Миня

УНР

Он хоть сам видел это? Big smile

остряк

Рожа то бандитская. Это как бы продолжение Леры, Януковича, Добкина, Кернеса и всей остальной швали, которые в 90-х повылазили во власть, переступив через несоизмеримое число трупов. Может Жук данкору и платит копеечку немалую за пиар, но совесть у людей уже не купишь после кровавых событий, которые продолжаются полгода в нашей стране.

УХ

ОСТРЯК, ОЧНИСЬ!!!!

ПРИ чем ЛЕРА, ЯНУКОВИЧ,ДОБКИН и КЕРНЕС??????????????????

Я вижу виноватых в том, что в  Украине  крованые побоища только-ЯЦЕНЮК, ТуРЧИНОВ, ЮЛЬКА , ЯРОШ, ТЯГниМОРДА и вся шваль упырей в КИЕВЕ.

НЕНАВИЖУ и ПРОКЛИНАЮ эту позорную ХУНТУ!

crayt

Бандитов в тюрьмы

Слава и КО

План жука? это больше смахивает на план Min_Golovы!

Min_Golova у толика силен в математике,
Учится Min_Golova за толю весь год,
Где это видано, где это слыхано,

Min_Golova  решает, а толик в мэри идет?

Лёра

Crazy

Вася Пупкин

Декларации никак найти не могу. Рэйнж Ровер вм5000аа задекларирован или папик дал покататься?

7777777

Сумы спите спокойно_)

7777777

План Жука_)

в курсе дела

Ох и урод этот Жук.

Kira

мне даже добавить нечего, приятно видеть, что хоть в инете люди знают кто это такой.... 

По тематике

Выборы мэра Бурыни назначили на 26 сентября. Что известно о кандидатах?
16.09.2021 12:43

Выборы мэра Бурыни назначили на 26 сентября. Что известно о кандидатах?

Повторные выборы городского головы в Бурыни Сумской области назначили на 26 сентября....

На Сумщині у складі ТВК відбулось 38 замін
18.08.2020 10:25

На Сумщині у складі ТВК відбулось 38 замін

Центральна виборча комісія замінила 14 серпня склад територіальних виборчих комісій Сумщини. Загалом відбулось 38 замін. Найбільше їх було серед...

ЦВК утворила на Сумщині 21 територіальну виборчу комісію
13.08.2020 12:01

ЦВК утворила на Сумщині 21 територіальну виборчу комісію

Громадянська мережа ОПОРА дослідила партійний та гендерний склад територіальних виборчих комісій Сумської області. На Сумщині формовано 21 ТВК, до складу...

Хто балотується у Верховну Раду від Сумщини (оновлено)
27.06.2019 13:38

Хто балотується у Верховну Раду від Сумщини (оновлено)

25 червня Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати на позачергових виборах, що відбудуться 21 липня....

Второй тур: как проголосовала Сумщина?
23.04.2019 13:57

Второй тур: как проголосовала Сумщина?

Президент Украины Петр Порошенко улучшил свои показатели в Сумах на четверть, в Владимир Зеленский – более, чем в два раза....

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
18
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
19
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
30
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.