У гаишников — новые измерители скорости

Теперь, помимо «Визиров» и «Беркутов», у ГАИ Сумщины есть еще и «Trucam»

Осторожно, вас снимают. Важное отличие измерителя «Trucam» от «Визира» в том, что его не могут засекать антирадары водителей.

Как сообщил сектор по связям с общественностью УГАИ в Сумской области, 4 новых измерителя скорости гаишники используют в основном на дорогах государственного значения (в Роменском и Ахтырском районах). Как и «Визир», «Trucam» делает фото и видеофиксацию авто, превысившего скорость.

Основное отличие этих приборов, как пояснили в ГАИ, заключается в принципе действия. В измерителе «Trucam» он лазерный. Инспектор наводит луч на авто, и прибор фиксирует скорость его движения. При этом авто, скорость которого измерялась, «Trucam» обозначает на фото красным крестиком.

Зафиксировав превышение допустимой скорости движения транспорта, будь то легковые или коммерческие автомобили, инспектор останавливает машину, составляет протокол, выносит постановление о привлечении к админответственности и копию вручает водителю. Фотоснимки же водителям не предоставляются, так как у гаишников нет переносной фотолаборатории.

892 факта превышения скорости зафиксировано на Сумщине за первые две недели нового года
Впоследствии, как рассказали в областной ГАИ, вся информация с «Trucam» сбрасывается на компьютер в подразделении ГАИ. При этом, благодаря GPS-датчику, встроенному в измеритель, фиксируется не только авто нарушителя и скорость его движения, но и координаты места, где было совершено правонарушение.

Комментарии

Автолюбитель

И как же с этим девайсом бороться если его даже радар-детектор не обнаруживает? Неужели останется только тупо платить или все-таки наука придумает какое-то инженерное решение?

Хорошо бы если бы подняли скоростные ограничения на 15-20км/ч везде кроме школьных зон а на магистралях убрали совсем как у немцев. Тогда никто бы и не "нарушал"...

Гость

в антирадарах есть функция определения лазера у меня вистлер как на практике покажет

Гость

Пищит радар-детектор на эти Трукамы аж бегом. Проверено бюджетной моделью за 800 грн.

Автолюбитель

Приятно, что Гость успел уже это проверить и поделился хорошей информацией.

У меня стоит старенькая "Кобра" еще примерно 2002 года выпуска. На лазер она отлично реагирует. Вот только по тормозам ударить не успеваешь. Ментозавр успевает скорость засечь за мгновение до того пока она начнет существенно снижаться при  торможении поскольку аппарат включается импульсно после того как гаишник его сначала навел из-за угла. То-ли дело допотопная "Фара", распроостраненная в 80-х годах. Ее даже обычная СВЧ головка с рупорной антенной из фольги и микросхемой-усилителем обнаруживала за 300 метров.

Оплот

ПОСОБИЕ ДЛЯ АДЕКВАТНЫХ ВОДИТЕЛЕЙ  "Водитель и ГАИ в правовом государстве"

Цель этого пособия - дать возможность отстоять свои права Водителям, когда инспектор в сложившейся дорожной ситуации по причине неадекватности некоторых Законов Украины и/или в свою корысть пытается совершить действия по обвинению в правонарушении, игнорируя требования Закона о милиции, в частности требование о предупреждении нарушений. В одном файле RAR (PDF) - СКАЧАТЬ По частям: ЧАСТЬ 1, ЧАСТЬ 2, ЧАСТЬ 3 В ФОРМАТЕ WORD: ЧАСТЬ 1, ЧАСТЬ 2, ЧАСТЬ 3

http://roadcontrol.org.ua/node/45

Автолюбитель

Замечательная книга. Жаль, что живу не на Украине, но общие принципы бодания с ГАИ одинаковы на всех континетах.

Спасибо!

Гость

Такую же "акцию" проводят и в Севастополе. Об этом писали на севастопольском портале.

Оплот

 
Автолюбитель написал:
Спасибо!

Рад стараться. Надеюсь и это Вам поможет. Распечатайте, положите в "бардачек", захотите воспользоватся- на здоровье.

Ви переконані, що праві і дайці просто хочуть грошей або Ви сумніваетесь в іх правоті, заявіть такі клопотання.
Якщо буде заявлено клопотання про встановлення зазначених обставин, розгляд справи на місці складення протоколу неможливий та підлягає відкладенню на пізніший час, оскільки, в іншому випадку, справу буде розглянуто із порушенням принципів всебічності, повноти та об’єктивності. Таким чином, буде доречним заявити таке клопотання та отримати час для пошуку і подання додаткових документів, що можуть значно вплинути на розмір покарання.

КЛОПОТАННЯ

про місце розгляду справи
(в порядку ч.1 ст.268 КУпАП: «особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: …заявляти клопотання»)

«___»_____________20__ року стосовно мене складено протокол №_____________ про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч.__ст._____КУпАП.
У відповідності до ч.1 ст.276 КУпАП справа про адміністративне правопорушення розглядається за місцем його вчинення.
Як вбачається з матеріалів справи, місце вчинення інкримінованого мені правопорушення збігається з місцем складення стосовно мене протоколу про вчинення адміністративного правопорушення.

Дана територіальна одиниця значно віддалена від мого місця проживання. Термін мого подальшого перебування в місцевості, де складено протокол, досить обмежений, а розгляд справи на даний час унеможливлюється необхідністю скористатися правовою допомогою (про що заявлено клопотання). Повторний приїзд на розгляд справи до даної місцевості значно ускладнюється територіальною незручністю та суворою трудовою дисципліною за місцем роботи.
У зв’язку з цим моя явка на розгляд справи може стати взагалі неможливою, що значно ускладнить своєчасність розгляду справи. А в разі розгляду справи за моєї відсутності з поважних причин, буде порушено принципи повноти, всебічності та об’єктивності розгляду справи, що неодмінно призведе до скасування винесеної постанови у справі.
Для таких та інших подібних випадків законодавцем створено норму – ч.2 ст.276 КУпАП, згідно якої справи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями 80, 81, 121 - 126, 127-1 - 129, частинами першою, другою, третьою і четвертою статті 130 і статтею 139 (коли правопорушення вчинено водієм) цього Кодексу, можуть також розглядатися за місцем обліку транспортних засобів або за місцем проживання порушників.
Таким чином, із врахуванням зазначених обставин, розгляд справи про адміністративне правопорушення буде доречніше здійснити за місцем мого проживання, що в повній мірі відповідатиме завданням провадження у справі про всебічне, повне і об'єктивне з'ясування обставин справи.
Враховуючи викладене, керуючись ч.1 ст.268, ч.2 ст.276 КУпАП,

П Р О Ш У:

1. Долучити дане клопотання до матеріалів справи про адміністративне правопорушення.
2. Розгляд даної справи про адміністративне правопорушення здійснювати за місцем мого проживання.
3. Про дату, час та місце розгляду справи повідомити письмово.

"___" ____________20__ р.
__________________
підпис

КЛОПОТАННЯ

про надання права на захист
(в порядку ч.1 ст.268 КУпАП: «особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: …заявляти клопотання»)
«___»_____________20__ року стосовно мене складено протокол №_____________ про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч.__ст._____КУпАП.
Згідно ч.1 ст.268 КУпАП особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи.
Зазначене право на правову допомогу гарантується статтею 59 Конституції України: «Кожен має право на правову допомогу… Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.». Дане право є непорушним та не може бути обмежене в жодному випадку в силу ст.64 Конституції України: «Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтею 59, цієї Конституції.»
Оскільки, у вчиненні адміністративного правопорушення винним себе не вважаю та не володію достатніми знаннями у галузі законодавства про адміністративні правопорушення, мені необхідна кваліфікована правова допомога при розгляді даної справи, зокрема, для складання й написання ґрунтовних заперечень та пояснень, надання додаткових документів, встановлення необхідних фактів.
Враховуючи викладене, керуючись ч.1 ст.268 КУпАП, ст.ст.59, 64 Конституції України, з метою всебічного, повного і об’єктивного з’ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом,

П Р О Ш У:

1. Долучити дане клопотання до матеріалів справи про адміністративне правопорушення.
2. Надати мені можливість реалізувати моє право на правову допомогу.
3. Надати мені час для вибору захисника моїх прав, у зв’язку з чим розгляд справи про адміністративне правопорушення відкласти на іншу дату.
4. Про дату, час та місце розгляду справи повідомити письмово.

"___" ____________20__ р.
__________________
підпис

КЛОПОТАННЯ

про відкладення розгляду справи
(в порядку ч.1 ст.268 КУпАП: «особа, яка притягається до адміністративної відповідальності має право: заявляти клопотання»)

«___»_____________20__ року стосовно мене складено протокол №_____________ про вчинення мною адміністративного правопорушення, передбаченого ч.__ст._____КУпАП.
__________________________________________________ __________________________

__________________________________________________ __________________________
За вчинення інкримінованого мені адміністративного правопорушення передбачене покарання, мінімальний та максимальний розмір якого значно відрізняється.
У відповідності до ч.2 ст.33 КУпАП при накладенні стягнення враховуються характер вчиненого правопорушення, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність.
Крім того, згідно ст.280 КУпАП орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов'язаний з'ясувати: чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.
На даний момент неможливо з’ясувати та документально підтвердити обставини, які пом’якшують чи обтяжують вину та ступінь вини. Також неможливо надати відомості, що характеризують мій майновий стан та мене особисто. Для підготовки та подання таких документів в якості доказів потрібен певний проміжок часу. Всі ці обставини підлягають безумовному встановленню, оскільки, впливають на відповідальність та її міру.
У зв’язку із зазначеним, розгляд справи на даний час неможливий та підлягає відкладенню на пізніший час.
Враховуючи викладене, керуючись ч.2 ст.33, ч.1 ст.268, ст.280 КУпАП, з метою всебічного, повного і об'єктивного з'ясування обставин справи, вирішення її в точній відповідності з законом,

П Р О Ш У:

1. Долучити дане клопотання до матеріалів справи про адміністративне правопорушення.
2. Відкласти розгляд даної справи про адміністративне правопорушення на іншу дату.
3. Про дату, час та місце розгляду справи повідомити письмово.

"___" ____________20__ р.
__________________
підпис

Гость

Поздравляю все автолюбителей с возвращением КОБРЫ. 

Оплот

Предлагаю полезную информацию для водителей. Скачать можно безплатно.

http://turbobit.net/k01o16u2qext.html

Гость

ГАИ: Не меняемся, б*ять, пока не будет протоколов!

Видео http://www.mignews.com.ua/ru/video/287.html

Народ, а кто знает, какова разнорядка для Сумских дайцев?

А вообще то, какая замечательная проффесия у дайцев, что даже первые лица государства ей завидуют, понимая, что им врядли выпадет такое счастье быть Властелином дорог. Только в нашей стране, эта зависть приводила к заявлениям о ликвидации таких подразделений милиции, а в России, у президента зависть к этой проффесии подкреплена и отменным чуством юмора. У них гибедедешники теперь зовутся пидрами.


Гость

Shock

Водитель машины

Согласен с автоюбителем по поводу отмены ограничений на автомагистралях, как у немцев. Они догнали на трассе и свезли с нее в сторону за то, что в небольшом тоннеле метров 70-100 не включил габариты. А первая мысль, когда увидел их машину перед с собой с надписью на табло "следуйте за мной", что сейчас будет нагоняй за скорость 185-190. Причем спрашивал себя почему не останавливают другие машины, которые меня на этой немалой скорости обходили как стоячего?! Пять минут разговора и я уехал без каких-либо санкций! Да там при таких скоростях меньше аварий, чем у нас! Только вот где у нас автогистрали, не считая отрезка до Борисполя?!

Ай-я-яй!

 
Водитель машины написал:
Только вот где у нас автогистрали, не считая отрезка до Борисполя?!

Киев - Пирятин - новая шестиполосная (ну, почти...) трасса в рамках Евро 2012. Если времени и денег хватит - то к лету её до Харькова дотянут.

По тематике

Европротокол: как оформить ДТП без участия ГАИ (инфографика)
02.02.2015 14:10

Европротокол: как оформить ДТП без участия ГАИ (инфографика)

При каких условиях, кто и как имеет право и возможность оформить европротокол, - объяснили работники Государственной автомобильной инспекции....

Сумских водителей будут контролировать с помощью лазеров
21.03.2012 18:42

Сумских водителей будут контролировать с помощью лазеров

В местах концентрации ДТП на Сумщине устанавливаются термобоксы со встроенным внутрь лазерным измерителем скорости «TruCAM», сообщила ГАИ...

ДТП без ГАИ
05.10.2011 16:22

ДТП без ГАИ

В каких случаях водители сами могут оформить ДТП и как это сделать...

«Трукам» вернулся на дороги
24.08.2011 14:43

«Трукам» вернулся на дороги

Получив сертификаты на измерители скорости TruCam, ГАИ вновь стала использовать их для выявления любителей быстрой езды... 1

Техосмотр: отменить нельзя оставить
18.08.2011 13:07

Техосмотр: отменить нельзя оставить

Центральные СМИ вовсю трубят об отмене техосмотра в связи с изменением законодательства... 11

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
18
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
19
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
30
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.