Array

Безбар’єрне спілкування: сумчанам пояснили, чого не варто говорити людині з досвідом війни

«А що було на війні?», «У тебе стріляли?», «А ти вбивав?» – чи траплялось вам запитувати таке у людини з досвідом війни. Є фрази, які краще не адресувати ветеранам та ветеранкам, адже вони можуть викликати тяжкі й потенційно травматичні спогади. Сьогодні в рамках «безбар’єрного спілкування» розглянемо основні вислови, які не варто вживати. Це пояснює Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

Array

Вибори на ТОТ: як не перетворити форму народовладдя на зброю в руках ворога

Усупереч міжнародному праву, попри волю самих виборців та задля втіхи правлячої еліти рф, ворог планує проведення чергових фіктивних виборів. Окупанти продовжують таким зухвалим способом запевняти світ у легітимності своєї присутності на тимчасово окупованих територіях України.

Array

Безбар’єрний словник сумчан: не "смертельний діагноз", а людина в термінальному стані

Східне управління юстиції продовжує розповідати про безбар’єрне спілкування. І сьогодні мова про людину на термінальній стадії захворювання.

Array

Сумчанам розповіли, як уникнути покарання за злочин, що скоєний під примусом?

Всебічне, повне та об’єктивне дослідження обставин суспільно небезпечного діяння є гарантією застосування справедливого покарання, яке ґрунтується виключно на підставі закону. Важливо знати не лише «Хто?», «Що?» та «Стосовно кого/чого?» накоїв, а й необхідно бути переконаним у правдивому психічному ставленні правопорушника до вчиненої ним дії або бездіяльності, а також її наслідків.

Array

Безбар’єрне спілкування: використання фемінітивів

Фотографиня, лідерка та речниця – слова, які зараз все частіше можна почути в загальновживаному мовленні. Новий український правопис, затверджений у 2019 році, повернув українців до власних традицій та закріпив тенденцію до утворення фемінітивів.

Array

Злочинець чи жертва: як здобути виправдання, а не судимість

Якщо пересічний громадянин чує «стаття 40 Кримінального кодексу України», то мимоволі очікує на продовження, в якому мова вже піде про те або інше покарання. Та чи хіба кожна норма загрожує накладанням санкцій? Є положення, що реабілітують особу, навіть якщо формально вчинене суспільно небезпечне діяння. Про це розповідають в Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції.

Array

До відома сумчан: життя в окупації не дорівнює зраді

Ти жив в окупації? Зрадник!

Ти родом з деокупованих регіонів? Все одно зрадник!

Скільки таких міфів і стереотипів? Безліч. Репутація тисяч українців нині заплямована одним словом: окупація. І навіть після повернення територій на місцевих мешканців ще не раз кривим оком поглядатимуть. Звідки це береться? Як цю стигму подолати? Пояснює Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

Array

Стаття 40 ККУ як один із дієвих механізмів захисту громадян

Усіх людей створено рівними і вільними у своїй гідності та правах – це непорушна істина. Щорічно 10 грудня, у Міжнародний день прав людини ми нагадуємо про важливість підтримки руху за дотримання положень Декларації прав людини та інших законів, які це обумовлюють.

Array

Сумчанам розповіли, як допомогти людині з порушеннями зору під час повітряної тривоги

Багато хто з нас вже виробив для себе певний алгоритм дій під час повітряної тривоги, але для деяких осіб ця дія все ще залишається викликом. Аби допомогти людям із порушеннями зору під час повітряної тривоги, необхідно дотримуватися простих рекомендацій.

Array

«Вибори» на тимчасово окупованих територіях – паплюження демократії

Заляканий електорат, заздалегідь обрані кандидати та результат, який задовольнить очікування лише замовника – «вибори» на тимчасово окупованих територіях є яскравим прикладом паплюження демократії. Таким чином ворог не полишає спроб запевнити світове товариство в легітимності своєї присутності на територіях України. Про це повідомляє Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції.

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.