Array

Міністерство фінансів України змінить порядок та умови надання додаткової дотації громадам

Міністерство фінансів України відповіло на численні звернення територіальних громад та їх об'єднань в зв'язку з необхідністю перерахунку індексів податкоспроможності громад на 2023 рік. Така необхідність з'явилася після вилучення "військового ПДФО" з місцевих бюджетів, що безпосередньо змінило надходження до бюджетів майже всіх територіальних громад України.

Array

Громади Сумщини взяли участь в конференції «Місцеве самоврядування - основа європейської інтеграції та відновлення України»

Відбулася конференція «Місцеве самоврядування - основа європейської інтеграції та відновлення України», організована Асоціацією міст України. Учасниками заходу стали голови громад України та країн-членів Європейського союзу, депутати місцевих рад, представники органів законодавчої і виконавчої влади, дипкорпусу, міжнародних організацій, провідні експерти, науковці, ЗМІ.

Фото

Array

Україна після Перемоги. Перехідний період чи відновлення демократії

2 травня 2023 року Верховна Рада України у другому читанні 263 голосами підтримала в цілому проєкт Закону України 6504 «Про службу в органах місцевого самоврядування». Асоціація міст України брала участь у підготовці законопроєкту та його остаточній редакції, де враховані концептуальні положення, визначені Правлінням Асоціації міст України ще у 2016 році. Яким чином мусить розвиватися місцеве самоврядування України надалі розповіла радниця Голови Асоціації міст України Оксана Продан.

Array

АМУ: Містобудування в небезпеці через законопроєкт 5655

Проєкт Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності" №5655 від 11.06.2021 р., який був покликаний реформувати містобудівну галузь України, викликав бурхливі обговорення в суспільстві та експертному середовищі.

Фото

Array

Європарламентарі вважають законопроєкт 5655 перешкодою вступу України до ЄС

Депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Галер, перебуваючи в Україні зазначив, що зміна законопроєкту 5655 є однією з умов вступу України до Європейського Союзу.

Array

АМУ очікує на ветування Президентом України законопроєкту 5655

Асоціація міст України звернулася до Президента України Володимира Зеленського про застосування ним права вето щодо прийнятого Верховною Радою України проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності» №5655 від 11.06.2021.

Фото

Array

На тлі руйнувань енергоінфраструктури місцева влада зосереджена на п'яти речах — АМУ

Вже кілька тижнів Росія намагається знищити українську енергетичну інфраструктуру, завдаючи нашій країні масованих ракетних ударів. Одним зі способів допомогти людям вижити в місті взимку, над яким думає місцева влада, є організація пунктів обігріву. Що це таке і на чому ще зараз зосереджені міста, пояснив в інтерв’ю ZN.UA директор Асоціації міст України (АМУ) Олександр Слобожан, з яким поговорила Інна Ведернікова.

Array

Що пропонує проєкт Держбюджету 2023 року для місцевого самоврядування

Асоціація міст України в рамках своїх повноважень наданих Законом України «Про асоціації органів місцевого самоврядування» брала участь в підготовці проєкту Державного бюджету України на 2023 рік та представляє його аналіз в сфері місцевого самоврядування.

Array

Спрощено процедури закупівель для муніципалітетів

Асоціація міст України з початку воєнного стану ініціювала ряд змін до чинного законодавства, спрямованих на спрощення закупівель органами місцевого самоврядування товарів і послуг, необхідних для забезпечення Збройних сил України, інших військових підрозділів, термінової допомоги громадянам та відбудови критичної інфраструктури.

Array

Відродження України: співдія центральної та муніципальної влади

Радник Голови Асоціації міст України з муніципальних питань Оксана Продан розповіла про співпрацю органів місцевого самоврядування, центральної влади та міжнародних партнерів для відродження України ще більш успішною, ніж до війни, про різні повноваження та обов’язкові умови для залучення міжнародного фінансування, про необхідність розвитку культури, економіки та безпекових рішень для України після Перемоги.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.