Array

Автоматизоване списання арештованих коштів – необхідний крок в осучасненні боротьби з боргами

Автоматизоване виявлення наявних у боржника банківських рахунків та коштів на них – це лише частина дієвих інструментів, необхідних для швидкої та ефективної роботи державної виконавчої служби. Разом з тим, для належного захисту прав громадян потрібно, щоб фахівці юстиції мали також можливість без зайвих труднощів, в автоматизованому режимі, списувати арештовані кошти.

Array

Виявлення рахунків боржника у банках – важливий етап автоматизованого арешту коштів

Щоб виконання судового рішення не розтягувалося на роки, або назавжди не залишилося без уваги, державні виконавці застосовують до несвідомих громадян законодавчий примус. Арешт коштів є одним з найперших етапів впливу, завдяки якому неплатники повертають заборговане.

Array

«Єдиний цикл» — правова модернізація, що захистить аграрний бізнес України

Аграрний бізнес в Україні завжди був одним з основних джерел наповнення державного бюджету коштами. Стабільна робота та розвиток цього сектору економіки значною мірою залежить від дієвості правових механізмів його захисту. Тому запровадження розробленого Міністерством юстиції України «єдиного циклу» має стати черговим бар’єром на шляху будь-якого неправомірного втручання в діяльність аграріїв.

Array

Арешт коштів як спосіб примусового виконання судового рішення

Левова частка роботи Міністерства юстиції України припадає саме на примусове виконання судових рішень, забезпечуючи справедливість та дотримання прав громадян. Завдяки заходам, що передбачені Законом України «Про виконавче провадження», а також завданням, які окреслює Мін’юст, державні виконавці Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) на завершальному етапі судового провадження повертають довіру громадян в неупереджене та об’єктивне розв’язання спору.

Array

2021 – рік нового, якісного рівня сфери державної реєстрації

Одним із напрямів роботи Міністерства юстиції на 2021 рік є виведення сфери державної реєстрації на новий якісний рівень, переведення її в максимально безпечну та зручну для громадян площину. Адже гарантування українцям спокою за власність, забезпечення ефективного захисту майнових та корпоративних прав від «реєстраційного» рейдерства залишаються незмінними пріоритетами Мін’юсту та надважливими завданнями Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Array

Довгоочікувані зміни в діловодстві нотаріату – крок на шляху глибинних перетворень

Одним із напрямів роботи Міністерства юстиції на 2021 рік є виведення сфери державної реєстрації на новий якісний рівень, переведення її в максимально безпечну та зручну для громадян площину. Органи нотаріату в цьому питанні не є виключенням.

Array

У яких випадках одружують у 16 років?

Кохання – це почуття, якому невідомі перепони, пов’язані з різними життєвими обставинами, зокрема простором, часом та віком. Трапляється, що перше юне кохання спонукає до дорослих вчинків – офіційного засвідчення стосунків. За загальним правилом українське законодавство не передбачає державної реєстрації шлюбу до настання повноліття. Що робити, коли все ж таки необхідно одружитися у 16 років, роз’яснює Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).

Комментарии

Свирид Голохвастов

 Тільки по "зальоту" !

Array

Договір довічного утримання та спадковий договір: особливості, що їх різнять

Люди похилого віку завжди потребують уваги та піклування. Переважно прояви турботи надходять саме від рідних та близьких, проте трапляються випадки, коли старість доводиться проживати на самоті. Тому, опинившись у таких складних обставинах, літні громадяни змушені приймати догляд від сторонніх осіб. Так, для юридичного закріплення подібних відносин найчастіше використовують договір довічного утримання, або ж спадковий договір.

Array

Що чекає на неплатників аліментів у борговій ямі?

Злісні неплатники аліментів – це та категорія громадян, яка здатна на систематичне й довготривале порушення закону. Не виконуючі рішення суду щодо грошового забезпечення свої дитини, горе-батьки починають «падати» у боргову яму та боротися із законодавчими санкціями.

Фото

Array

Сторона договору захищена від його невиконання: статистичні дані за різними показниками

Створені Міністерством юстиції України ефективні процеси виконання рішень захищають сторони договору від його невиконання. Органи державної виконавчої служби, стверджуючи законні права та інтереси громадян, використовують правові механізми, щоб утвердити у суспільстві принципи судочинства.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.