Страница не найдена

Array

Козаччина і нова гусарія – сумна частина Сумської історії

В неділю 14 жовтня, на свято Пресвятої Покрови по Сумському обласному радіо о 8.00-8.15 прозвучала частина 1-ша передачі "Эскадрон гусар летучих". Ведучий - Гр.Рева, співрозмовник - студент Сумського педуніверситету. Основна тема інтерв'ю - "сумцы - гусары удалые" . Для мешканців Слобожанщини, подібні "вибрики" в День Українського козацтва - не менша наруга, аніж, наприклад, вихваляння німецької окупації. Подібні відчуття мала б викликати контактна скульптура гусара на Соборній. Чи варто забувати своє минуле - героїчне і водночас трагічне. і падати ниц перед чужим?

Комментарии

artyukh

Та шо ж Ви робите, пане Корнієнко? Як Ви смієте посягати на регіанальні історичні міфи? Зараз Неговський до Чмиря ябедничати побіжить.

гость

Тот памятник гусару, который Г.Минаев поставил, явно похож на извращенца-педераста. Cool

Олександр Бойко

Якщо опустити деталі мундиру - візуально дійсно як шлюха на панелі. Мабуть і скульптор "в тьємьє"  Wink

Гость

Пам'ятник, табличка... Все дико тхне комплексом меншовартості, виглядає як спроба комплексуючих провінціалів долучитися до "возвышенного", а саме - до оперетково-уявного образу хвацьких рубак-гусарів. Мовляв, і у нас вони були!... Еге ж: один дивакуватий п'яниця (Давидов) випадково заїхав до іншого алкоголіка (Кульньова). Тільки ось тодішнє місцеве населення, на відміну від багатьох сучасників, чогось негативно ставилося до тих гусар...

А спортивному коментатору і, виявляється, великому знавцю історії Г.Реві - окремий зачьот за "прсвітництво"!

Гость

Форма гусар конца XVIII века отличалась от той, в которую одет бронзовый истукан.

Интересно, какой следующей фигурой осчастливят сумчан? Дореволюционного полицейского или НКВД-иста, разрывающего пасть "врагу народа"?

Зарічний

Ніби все вірно зауважуєте, п.Петлюра, але є але...

Є велика різниця в тому ПРО ЩО ТИ ГОВОРИШ (КРИТИКУЄШ, ПОВІДОМЛЯЄШ0 і тим, ЩО ТИ РЕАЛЬНО РОБИШ.

Поясню.

Сергій Неговський робить багато дурниць, лізе на рожен і частенько заводить собі ворогів.І дійсно любить політику в виконанні Юрія Чмиря, (молодий ще, хоче слави та похвали, це пройде з часом). І дійсно, більше захоплюється російською історію, ніж історією незалежної України.

Але він менше займається критикою і моралізаторством, а більше РЕАЛЬНО щось робить.

Він витрачає свій час і свої кошти на підтримку роботи історичного клубу, на реальні краєзнавчі заходи. Запевняю Вас, що жодного разу в засіданнях клубу не було акценту в якомусь проросійському настрої.Власне той же п.Корнієнко, як засновник клубу теж буває і презентує будь-які сторінки нашого крає в своїй інтерпретації.

 Яка кому більше до душі історична постать чи подія-та і обговорюється. А крім обговорення РЕАЛЬНО облаштовуються пам"ятники та меморіальні дошки, надається допомога шкільним музеям, здійснюються історико-краєзнавчі виїзди, видаються книги окремих авторів і багато іншого. Неправильний ухил? А де ж такий, тільки проукраїнський дієвий історичний клуб?

  Отож, щоб подати красиво, викликати інтерес до історії української, справжнього, а не розцяцькованого надуманими нагородами та чинами козацтва треба не тільки говорити про це, але й РОБИТИ. Не ЗАРОБЛЯТИ на цьому, а ВИТРАЧАТИ І ВКЛАДАТИ ДУШУ ТА ВЛАСНІ КОШТИ.

  Без критики, п.Петлюра, дякую, що Ви є і збалансовуєте дійсно проросійський регіон в правильному напрямку.

 Але ВСЯ історія українців, починаючи від князів Русі, гетьманів Війська Запорізького, Центральної Ради (Скоропадський, Петлюра), УПА (Мельник, Бандера), Рух(Чорновіл), Наша Україна і багато інших, течій, угрупувань і вождів- це історія людей та партій,які не змогли досягти єдиної зрозумілої і бажаної мети - обєднання та побудови сильної незалежної держави. Постійні розбірки, сварки і боротьба за владу, Три українці, два гетьмани?

Чому так? І чому ЗАВЖДИ ТАК?

Здається що треба орієнтуватись на дві речі :

1. Більше любити ближнього

2. Більше працювати, а не декларувати наміри.    

Гость

 
2. Більше працювати, а не декларувати наміри.

тема "більше працювати" нагадує сценку з кавказької, ще радянської, кінокумедії, де два вантажника тягнуть на останній поверх висотки важелезну шафу. А один весь час хоче щось сказать напарнику, а той його обриває - тягнути треба, дотягнем - скажеш. Дотягнули. Сказав: ми не в той під"їзд зайшли Party

Array

Про чиновників і історичну пам’ять

Міський голова Г. Мінаєв на власній сторінці у Facebook поставив під сумнів факт голодомору 1932-1933 рр. у м. Суми. Неприпустиме ставлення чиновників до історичної пам’яті в цілому – реалії сьогодення.

Комментарии

Гость

Скільки того кацапа Мінаєва не вчи, а він все на вказівки ФСБ дивиться.

гость

Если голодающим в Украине, удавалось переплыть р.Сейм ,то они спасались от голода ,в Курской обл. все было хорошо.Но, вдоль русла реки, стояли нквдисты и могли убить за попытку переплыть реку.Вот такие дела господа хорошие.Так шо можно сомневаться в России, в Украине сложнее.

Гость

Мінаєв - жид. а Медуниця - його сірий кардинал.

Олександр Бойко

Мінаєв "зразка 2004-о року" і мінаєв теперішній - це дві великі різниці. Не пройшов він випробовування "мідними трубами", а в цілому мають на нього регіони щось - ось він і підмахує їм вкрай старанно. Але не плутайте ж щось з пальцем, підписуєте меморандуми з ригами напередодні виборів - Бог вам суддя, але не плюйте в національну пам"ять, бо вона, вочевидь, не Ваша.

Славик

"""Мінаєв - жид. а Медуниця - його сірий кардинал."""

Не скажем относительно госп.Медуницы, но что касается госп.Минаева Геннадия, то, по нашим данным, включительно до четвёртого колена все его предки имели русскую идентификацию. Что касается пятого колена, то вполне возможно (с вероятностью до 75%), что там действительно спрятался какой-либо инородец.

Вот из этого и рекомендуем исходить в оценке деятельности уваж.Геннадия Андр., которому по-прежнему даёт весьма высокую оценку.   

profitmaker

В России любят говорить, что у них мол тоже голод там был...но голод и голодомор разные вещи...у них голод на Поволжье был из-за сильнейшей засухи и как следствие неурожая, а на Украине было именно насильственное изъятие продовольствия у населения с целью его полного уничтожения(при попытках перебежать границу нкведышнеки просто растреливали), так как именно украинцы с большой неохотой принимали советскую коллективизацию....а те кто чудом выжил, готов был за буханку хлеба молчать и терпеть все дальнейшие издевательства над Украиной....

Гость

 
лександр Бойко Сегодня 11:17 Мінаєв "зразка 2004-о року" і мінаєв теперішній - це дві великі різниці.

ржунімагу. які дві різниці? одна й та ж людина, він ні крапельки не змінився в головному - думати про свою вигоду, кавеенить, бухать і мацать баб за жопи. І клав він великий на українську мову, культуру й історичну пам"ять.

Цілком себе він проявив уже у перший рік мерства, коли став здавать ТЕЦ, протягувать незаконні і завищені тарифи, хамить народу, бездарно "боротися" з деякими чиновниками (Галінський, Биков), ставити своїх "студєнтафф" на керівні посади - Чепік, Чорнотицький, Журба... І тут або Медуниця був сліпий, коли підтримав Гену в 2010, або - в долі. В сліпого не повірю Party

Гость

до речі, де заява Медуниці про оце українофобське висловлювання Гени про Голодомор?

AWASS

 
а на Украине было именно насильственное изъятие продовольствия у населения с целью его полного уничтожения(при попытках перебежать границу нкведышнеки просто растреливали), так как именно украинцы с большой неохотой принимали советскую коллективизацию.

Кто насильственно изымал продовольствие у населения?  Продотрядов не было, а все делалось МЕСТНЫМИ властями, не умеющих привлечь крестьян в колхозы, вот и выполняли план создания колхозов через голодомор. Ведь за невыполнения ПЛАНА сами могли пойти в расход. Отрядов НКВД не было, так как весь голод создавался МЕСТНЫМИ властями. Вот так, свои своих грабили, а теперь Москву ославили     Tongue

Гость

авасько, не знаєш - мовчи. вас, жидів, ще чекає плата за все...

AWASS

 
авасько, не знаєш - мовчи. вас, жидів, ще чекає плата за все.

Мои незнания, получше твоих "знаний", так как я их могу в любой момент наполнить своими понятиями, а для тебя исполнение арий попугая авляется верхом знаний   Sad  

Ты лучше скажи, кому задолжал, что страх заставляет о плате говорить   Tongue  

profitmaker

 
Кто насильственно изымал продовольствие у населения? Продотрядов не было, а все делалось МЕСТНЫМИ властями, не умеющих привлечь крестьян в колхозы, вот и выполняли план создания колхозов через голодомор. Ведь за невыполнения ПЛАНА сами могли пойти в расход. Отрядов НКВД не было, так как весь голод создавался МЕСТНЫМИ властями. Вот так, свои своих грабили, а теперь Москву ославили Tongue

Во-первых НКВД присутствовало и специально было прислано для этих целей....а потом не суть важно кто изымал, а важно что изымали....

Славик

"""вас, жидів, ще чекає плата за все..."""

Вот именно! Час расплаты не за горами.

Гость

     А скажіть, будь ласка, пан історик Олег Корнієнко, чи існує наукова праця про голодомор в Сумах і його масштаби ? Можливо, вона мені просто не відома. Але якщо вона досі не написана, то чому ви вимагаєте від Г.Мінаєва і  будь-кого іншого  таких знань?

  Чи ви вважаєте, що  постанови, закони України  і укази президента Ющенка є вагомим аргументом  для визнання факту голодомору  і в Сумах? Наведені вами поодинокі приклади  теж не є підставою для  висновків про масштаби голоду в місті. Потрібна  наукова робота, написана на широкій документальній базі, яка б стала переконливим доказом  голоду в Сумах на початку 1930-х рр.

Чи ви хочете сказати, що написати її   теж  заважає місцева влада?

artyukh

Подивіться на трьох сторінках ось тут: http://www.history.sumynews.com/xx/1929-1938-rosijska-radyanizatsiya-i-ukrajinska-vidpovid.html

Гость

Там матеріал про Сумшину, але не про місто Суми.

,гость

 
которому по-прежнему даёт весьма высокую оценку.

Один жид расхваляет другого.

гость

Так Троцкий был хохол, и Каменев и Зиновьев и Рыков Ленин русский мужик вообще, да и Бухарин с Кагановичем тоже русские.Вообщем, нечего на зеркало пенять, коли рожа крива!! Party

AWASS

 
Один жид расхваляет другого.

Да что же вы территорию метите, как псы поганые??? Люди-животные, хоть на форуме прекратите это делать!

Славик

"""Да что же вы территорию метите, как псы поганые??? Люди-животные, хоть на форуме прекратите это делать!"""

Вот именно! Форменное безобразие!

Гость

шо, авасько, сцикотно, коли тобі хоча б на форумі правду кажуть, хто ти є? а якщо в очі? насмілишся ти повторити свої жидівські брехні про Голодомор на вузенькій стежці без свідків? 100% що вцисся.

мої діди й прадіди за Україну боролися, сьорбнули й Голодомору. Розказували, як це було. Коли спочатку народ НЕПом заспокоїли і відміною продрозверстки, потім в кілька прийомів вилучили всю зброю, яка була з війни, потім потроху почали віджимати хліб, а тоді вже взимку почали вимітати останнє.

Тактика була кочовницька.

Кочовики били не кількістю і не вмінням, а мобільністю. якісь 30 тисяч монголів захопили пів-Європи тільки тому, що вони купою могли зразу навалитися, а осідлим для мобілізації слід з сіл та хуторів зійтися. А часу їм не давали.

Приїхали загоном, оточили село - і все загребли. а тоді вже, без запасів харчів, голодні, чоловіки вже не мали ресурсів боротися по справжньому, та ще порожніми руками. Реквізиції ж робили взимку - підножного харчу нема, організму їсти треба, щоб в холод енергію мати, ховатися особливо ніде, сліди на снігу видають... Та й то був збройний спротив...

тому німців часто-густо зустрічали хлібом-сіллю, як визволителів. Поки не виявилося, - і дуже скоро, - що це нічим не краще комуняк.

Гость

Вся эта болтовня еще одно доказательство, что между архаичными нациками и современным поколением никогда не будет мира. Они все время будут ныть по своим предкам, которые за кусок сала готовы были продать(и продавали) не только родину, но и свою мать, обвиняя при этом кого угодно, но не себя и таких, как они. При этом, продолжая разжигать все большую ненависть к другим национальностям.

Гость

А почему г-н Корниенко не приводит воспоминаний тех старожилов, кто не считает тот период голодомором, а просто "голодовкой"? Так было бы обьективно. Мой отец - 1919 г. рождения и мать 1923 г. рождения говорили о том, что был голод, просто было такое время. А когда заработали колхозы и кооперативы, то стало лучше. Хотя очень многие не хотели туда идти.

Гость

 Да пошли вы на хер со своим голодомором, нацюцюрники поганые. Жизнь продолжается, паразиты вы хреновы. И жить нужно, а не соплями брызгать, идиоты. Жить...Строить,создавать, двигаться вперед....А вы, как болячка на жопе, одни неудобства, и никакой пользы.

artyukh

Ще одне перекотиполе запищало. Подавай йому зараз і негайно матеріально-приємне життя і побільше почуттєвих насолод. А що там до нас і після нас - та хоч і потоп. "Нєт, нєт, нєт, ми хотім севодня , ми хотім сєйчас".  Вони не знають, що минуле існує для того, щоб підсилювати нас у сучасності.  Люди миті теперішнього, не вкорінені, не зв'язані горем і радістю із своїми родичами, із своїми предками - це і є світоглядна основа зрадництва Батьківщині. 

І чому ж цього бидла так багато серед регіаналів?

profitmaker

"А почему г-н Корниенко не приводит воспоминаний тех старожилов, кто не считает тот период голодомором, а просто "голодовкой"? Так было бы обьективно. Мой отец - 1919 г. рождения и мать 1923 г. рождения говорили о том, что был голод, просто было такое время. А когда заработали колхозы и кооперативы, то стало лучше. Хотя очень многие не хотели туда идти."

Так говорили, если конечно они жили на Украине, потому что запрещалось говорить о голодоморе, а голод был в России из-за сильнейшей засухи и как следствия неурожая, а на Украине было насильственное изъятие продовольствия у населения, дабы сломить таким образом нацию, морально и физически!!!!!!!!

AWASS

 
шо, авасько, сцикотно, коли тобі хоча б на форумі правду кажуть, хто ти є? а якщо в очі? насмілишся ти повторити свої жидівські брехні про Голодомор на вузенькій стежці без свідків? 100% що вцисся.

Пиши в личку, когда и где встретимся, с удовольствием. Мне за свои взгляды бояться нечего, только неуверенные в себе других пугают. 

чилавек

Моя бабуля пережила голодомор в Сумах. И говорила что не было такой сеьми где бы кто то не умер с голоду и когда она шла в школу трупы людей лежали под заборами "як листя".

Гость

 
Вони не знають, що минуле існує для того, щоб підсилювати нас у сучасності.

Не знаю, кого це підсилює, але не пересічних громадян, яким осточортіло ваше "історичне минуле".

Гость

 
null написал:
Моя бабуля пережила голодомор в Сумах. И говорила что не было такой сеьми где бы кто то не умер с голоду и когда она шла в школу трупы людей лежали под заборами "як листя".

Это действительно было, но не на западной Украине. Так почему же нацики за нас так переживают?

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.