Блоги

Сумська нафта і газ змінюють прописку на донецьку

Сумська область – провідний регіон України з видобутку нафти і газу. Більше 40 % нафти і значну частину газу видобувають саме у нас. Раніше її в області добувала ПАТ «Укрнафта», провідним акціонером якої є державний «Нафтогаз». До речі, голова наглядової ради «Укрнафти» - Артем Щербань, нардеп від Партії регіонів, син сумського екс-губернатора.

Проте владі Сумської області сприяти видобуванню нафти і газу для держави не цікаво. Як казав Лесь Подерев’янський у своєму безсмертному творі «Нірвана»: «Шаленчиха, мені так не вигідно!» Сумська влада без будь-яких застережень «Укрнафти» і Кабміну вирішила заохотити приватний сектор нафто- і газовидобування. Як результат, на сесію Сумської обласної ради 16 серпня 2013 року виноситься рішення щодо надання дозволу ТОВ «СПЕКТР-ЕНЕРГО-ДОН» користуватися надрами Сумщини. Це значить, що вказане ТОВ зможе видобувати нафту і газ на території Лебединського, Охтирського та Роменського районів Сумської області. Загальна площа, яку віддають на відкуп  «СПЕКТР-ЕНЕРГО-ДОН», - 746,775 км2. На цій території можна пробурити сотні свердловин. А Сумщині від того – дуля. Усі податки йтимуть у Донецьк, не нам. Про «нафтові гроші» (відшкодування держави територіям, на яких видобуваються природні ресурси) я взагалі мовчу. Здається, на них вже давно «забили болт». Проте компанія і її зіцпредседателі наживуться дай Боже.

От так вдало стартувала новоспечена донецька конторка. Як виявилося, створене  ТОВ «СПЕКТР-ЕНЕРГО-ДОН» аж! у 2011 році зі статутним фондом у 1 000 гривень і реєстрацією у місті Донецьк, вул. Постишева, 117 А/3. За інформацією колег із міста Донецьк, фірми в цьому приміщенні нема. Там працюють підприємства, які входять в орбіту Рената Ахметова.

 

За документами, директор ТОВ «СПЕКТР-ЕНЕРГО-ДОН» – Марін Максим Іванович, уродженець міста Макєєвка, земляк Юрія Павловича Чмиря. А от засновником цього підприємства є інше ТОВ – «Септіма-Форте» (адреса реєстрації: Донецьк, вул. Постишева, 131). Засновником і директором останнього значиться такий собі Олексій Вітовтов, також уродженець міста Макєєвка. На початку 2013 року «Септіма-Форте» викупила контору «СПЕКТР-ЕНЕРГО-ДОН», збільшивши його статутний фонд.

Саме «СПЕКТР-ЕНЕРГО-ДОН», згідно з даними Єдиного ліцензійного реєстру, не має жодних ліцензій ВЗАГАЛІ! Нічого ніколи не видобували не бурили, не мають ані досвіду, ані техніки. Цікаво, за які «заслуги» «ДОН» отримує нафтогазові родовища Сумщини. Думаю, порушення – гарантовані. Цей «ДОН» - явна прокладка, а гроші будемо шукати так, як шукали 74 мільйони «Сумиавтогазу».

Певно, Юрій Павлович вирішив згадати молодість, коли в часи Щербаня розпилював державну власність, відправляючи на металобрухт завод «Свема». Тепер вирішив розпиляти сумське нафто- і газовидобування. Юрію Павловичу, це в рамках «Стратегії»? Це не те що недержавницька політика. Це політика злочинного дерибана і знищення країни. Коли у бюджеті красти нічого, починають красти природні ресурси. Почали з найбільших і найбагатших - нафти і газу. Закликаю депутатів обласної ради зупинити грабування Сумщини! Юрію Павловичу, а Ви замість врєдітельства, займіться краще безробітними!

Комментарии

                           гость

вот палыч и занимается $)сопровождает бизнес Cool

По тематике

Alona Yatsyna
Приватні брифінги влади і системні перешкоджання військових: на Сумщині суттєво погіршилась ситуація зі свободою слова

З початком 2024 року по країні прокотилася хвиля новин про перешкоджання професійній діяльності і тиску на медійників. Найбільше резонансними стали...

Alona Yatsyna 08.02.2024 16:45
В'ячеслав Павленко
Чи бояться Андрія Деркача в Глухові?

Про санкції, про "Почесний громадянин Глухова"...

В'ячеслав Павленко
До суду надійшов протокол на Миколу Ногу (оновлено)

До суду надійшов протокол на Миколу Ногу...

В'ячеслав Павленко
Складено протокол на Миколу Ногу

Складено протокол на Миколу Ногу...

В'ячеслав Павленко
«Форсаж» перевірять

На адресу Сумського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Журналісти проти корупції» (керівник – В’ячеслав ПАВЛЕНКО) надійшла відповідь з Державної служби...

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.