Блоги

Гроші на «Барсу»- з кишень освітян та харчування дітей

У цій статті спробую зв’язати три події. Перша - спонсорська допомога освітньому закладу. Друга - виділення Сумською обласною радою додаткових грошей на будівництво Футбольного центру «Барса». Третя - тендер заднім числом на його будівництво.

Подія перша.

 

Нещодавно мій товариш похвалився тим, що допоміг одному з дитячих закладів. Вони з друзями купили дітям фрукти й інші смаколики і передали директору. Добра справа однозначно. Всі погодяться, що інтернати сьогодні дійсно потребують спонсорської допомоги, хоч і фінансуються державою. До речі, рівень фінансування такий, що не кожна сім’я може собі дозволити витратити аналогічну суму на своїх дітей. Тим не менш, закладені державні кошти не завжди у повному об’ємі і вчасно доходять до навчальних закладів. Це пов’язано із блокуванням казначейських платежів, із зменшенням реальних видатків на утримання дитячих закладів, принаймні тих, які утримуються з бюджету області. Коротко: фінансова проблема існує.

Подія друга.

 

На останній сесій Сумської обласної ради було змінено обласний бюджет. Згідно з цими змінами кошти, «зекономлені» обласним управлінням освіти і науки «перекидаються» на підвідомчу установу, а саме на Сумську обласну дитячо-юнацьку спортивну школу «Футбольний центр «Барса».

Сума коштів чимала - 962 тис. грн. і не випадкова (менше 1 мільйона бюджетних грошей може використовуватися без тендеру). У пояснювальній записці зазначено, що ці гроші є зекономленими і їх доцільно «перекинути» з загального фонду на спеціальний. Людською мовою це звучить приблизно так: Сумська обласна рада з ініціативи Ю.Чмиря перекинула на ФЦ «Барса» кошти, «зекономлені» за рахунок зменшення заробітних плат освітян, видатків на придбання продуктів харчування для освітніх закладів тощо.

До речі, ці кошти «економила» безпосередньо начальник управління освіти і науки Пєсоцька І.О, широко відома завдяки своїй активності під час антифашистського заходу Партії регіонів 15 травня 2013 року. Саме вона тоді дала наказ примусово організувати участь дітей у незрозумілому марші і у спекотну пору фактично вигнала дітлахів на сонце.  Саме вона і тепер давала вказівки керівникам освітніх закладів «скинутися» на нову футбольну іграшку Чмиря.

Наприклад, для того, щоб «наекономити» на «Барсу», у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти (підвідомча структура обласної ради) в цьому році скорочують понад 40 ставок.

У минулому році подібну оборудку прокрутили над бюджетом медичної галузі області. Тоді голова ОДА пообіцяв до кінця року побудувати перинатальний центр. Для цього з медичних закладів області було знято більше двох мільйонів гривень. У результаті, перинатального центру немає і у найближчій перспективі не буде. Гроші викинуто на вітер.

У зв’язку з цим не можу не згадати і третю подію: тендер на будівництво гуртожитку обласного футбольного центру «Барса». Одразу скажу, що його будівництво є логічним кроком, оскільки тоді центр зможе приймати не тільки сумчан, а й представників інших громад області.

Насторожує інше. 50 мільйонів гривень на будівництво (навіть тендер уже проведено) не передбачені ні в бюджеті області, ні в місцевих бюджетах, а бюджет 2014 року буде ще жорсткіший. Оскільки коштів нема, чергова обіцянка Чмиря побудувати заклад до кінця 2014 року нездійсненна.

P.S. До відома голови СОДА: Сумщина славиться не тільки футбольними досягненнями на спортивній арені України та світу. Наша область породила славних біатлоністів, легкоатлетів, веслувальників, дзюдоїстів, заслужених спортсменок з хокею на траві.

P.P.S. Є ще одна обставина. Янукович нещодавно задекларував намір забезпечити всіх дітей планшетами і комп’ютерами до наступних виборів. Думаю, пріоритети влади, на що використовувати наші кошти, скоро зміняться. «Уважаємая Таміла сказала ліфчікі!»

Комментарии

Мы

Круто...Чмырь устроился на Сумщине и главное все авторитет иски области головы в песок... И долго этот беспредел будет продолжаться, ЗЕМЛЯКИ ???

profitmaker

 
Круто...Чмырь устроился на Сумщине и главное все авторитет иски области головы в песок... И долго этот беспредел будет продолжаться, ЗЕМЛЯКИ ???

уже не долго осталось 2014 Украина прекратит свое существование как государство и будет Малороссийская автономная республика в составе РФ и сразу же исчезнут все кровосисы!!!

profitmaker

ШОСТКА

"...уже не долго осталось 2014 Украина прекратит свое существование как государство и будет Малороссийская автономная республика в составе РФ и сразу же исчезнут все кровосисы!!!"- Профит,за такие слова готов терпеть ЛЮБОЙ ваш либерализм.Тот случай,когда СЛОВА-ЗОЛОТО.

profitmaker

Весьма польщен!!!!

Зверобой

Ну-ну, ребята, с глазами на затылке. Повздыхайте, поплачьте друг другу в жилетку. Союз Меча и Рала. Долго ждать развала Малороссии придется. Быстрей чемодан с бельем и вареной курицей собрать. Россия ждет.

ШОСТКА

Советую перечитать пособие по изготовлению срубов,ведь скоро прийдется рубить хатыну на ридных полонынах,СМЭРЭКОВЫЙ вы наш ПАВИАН. Party

Гoсть

 
Советую перечитать пособие по изготовлению срубов

Для него сруб - это неподъемно Smile Ему бы инструкцию по рытью схрона. А лучше всех этих павианов в клетку и в зоопарк, ну или на мыло (исключительно по демократической европейской дойч технологии), хоть какая то польза будет.  Smile

Гость 55

Вы вспомните , засранцы , свою Жизнь : уверен ,что вы обсирались не меньше, чем Президент , показанный на видео. Только вас никто на видео ни снимал ( Знаете почему Джо - неуловимый ?). Вот поэтому и не снимали.
А как называются люди , жрущие украинское сало - и против украины выступающие- это нехорошее слово - админ уберет .

profitmaker

совершенно верно что многие...но почему-то не многие лезут в президенты, а самые "способные" Wink

хда

Поехал бы, ты в Умань! Wink

ШОСТКА

Я украинского сала еще не пробовал,вот свинное регулярно употребляю.И не колол не одну свинью в вышиванке,все в интернациональной щетине Crazy УКРАИНСКОЕ сало наверное жовтого кольору з блакитной шкуркой. Laughing out loud

джек из тени

шестерке-хатына.это еще хорошо. а вот землянка в болоте.-это тебе.

ШОСТКА

Кстати,во вторник в Шостке,Ю.П.Чмырь вместе с Молотком И,Ф, открыли реконструированный стадион "Пионер" возле школы №11,может Медуняра и здесь всем "откроет глаза" на зловживання.Интересно ,в этот раз "злобные гоблины" Чмырь и Молоток у каких деток завтраки отбирали?Непосредственно по месту дислокации сторительного объекта?Исходя из масштаба реконструкции в 11-й школе должен был наступить очередной "голодомор",ну или даже во всех школах города. Big smile

Він

 
2014 Украина прекратит свое существование как государство и будет Малороссийская автономная республика

Скоріше ти сконаєш,  до того ж своєю смертю... 

 
Интересно ,в этот раз "злобные гоблины" Чмырь и Молоток у каких деток завтраки отбирали?

Ця "загадка" теж просто розшифровується. Думаєш, Чмир і Молоток на свої ремонтували?  Теж бюджетні  десь зрізали, залишилось дізнатись де. Піар-усе, реальна робота-ніщо!

profitmaker

 
Скоріше ти сконаєш,  до того ж своєю смертю... 

Вы никогда не задумывались почему поется: "Ще не вмерла України..."

По тематике

Alona Yatsyna
Бентежний березень на Сумщині: яким він видався для місцевих медіа області?

Як прожили медійники Сумщини березень 2024 року, із врахуванням загострення ситуації на прикордонні та посилених обстрілів міст області.

У...

Alona Yatsyna 30.03.2024 21:05
Alona Yatsyna
Приватні брифінги влади і системні перешкоджання військових: на Сумщині суттєво погіршилась ситуація зі свободою слова

З початком 2024 року по країні прокотилася хвиля новин про перешкоджання професійній діяльності і тиску на медійників. Найбільше резонансними стали...

Alona Yatsyna 08.02.2024 16:45
В'ячеслав Павленко
Чи бояться Андрія Деркача в Глухові?

Про санкції, про "Почесний громадянин Глухова"...

В'ячеслав Павленко
До суду надійшов протокол на Миколу Ногу (оновлено)

До суду надійшов протокол на Миколу Ногу...

В'ячеслав Павленко
Складено протокол на Миколу Ногу

Складено протокол на Миколу Ногу...

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.