Блоги

Вимагаю пролити світло на справу про 74 мільйони!

Справа про крадіжку 74 млн грн. з державного бюджету через фіктивне підприємство ТОВ "Сумиавтогаз" розслідується вже майже рік.

Правоохоронні органи не надто поспішають ділитися з громадськістю інформацією про хід розслідування резонансної кримінальної справи. Я не одноразово заявляв, що як народний депутат буду намагатися не допустити "злиття справи".

Але все ж закон надає мені не набагато більше засобів, ніж звичайному громадянину. Як громадянин я вирішив скористатися Єдиним державним реєстром судових рішень для того, щоб дізнатися, які приймалися ухвали про встановлення чи зміну запобіжних заходів стосовно підозрюваних.

За пошуковим запитом по номеру кримінального провадження № 12012200010000149 (справа "Сумиавтогазу") державний реєстр видає лише ухвалу Апеляційного суду Сумської області від 19 березня 2013 р., в якій суд залишив без змін рішення Зарічного суду про встановлення запобіжного заходу – тримання під вартою одного з підозрюваних. Також оприлюднена ухвала Апеляційного суду від 18 квітня про визначення підсудності справи про скасування арешту розрахункового рахунку.

І все. Ні рішень Зарічного суду, які згодом оскаржувалися в апеляційному, ні ухвал про встановлення чи зміну запобіжного заходу іншим підозрюваним у справі.

Іншими словами, ми не знаємо, скільки підозрюваних зараз перебуває під вартою і чи перебуває з них хтось взагалі у слідчому ізоляторі.

Держава потерпає від багатомільярдного дефіциту бюджету. В цих умовах справа про крадіжку мільйонів державних коштів мала б стати показовою. На лаві підсудних мали б сидіти  високопосадовці Міндоходів, Держказначейства, обласної державної адміністрації. Я переконаний, що без їх попередньої змови афера з ТОВ "Сумиавтогаз" не могла бути реалізованою. А зараз у справі фігурують лише виконавці. Сидять не ті, хто мав би.

Навіть ухвали суду зникли з державного реєстру або взагалі там не публікувалися.

Я направив депутатське звернення до Зарічного районного суду м. Суми з проханням забезпечити виконання Закону України "Про  доступ до судових рішень" та опублікувати ухвали про встановлення та зміну запобіжного заходу, застосованих до підозрюваних за кримінальним провадженням  у справі "Сумиавтогазу". І продовжую слідкувати за ходом розслідування цієї справи.

Я знаю, організатори цього злочину все ж опиняться на лаві підсудних. Не при цій владі, а при нашій.

Комментарии

люды бачылы

хочим бачыть тушку медунка на трубе ТЭЦ - узнай сикока они палят газа Party

Гoсть

Все это напоминает игры дурачка. Ему (дурачку) уже прямо говорят, кто все это по сути затеял, но он (дурачек) все ищет концы в "высокопасадовцях" и "обладминистрации" (про Киев то ни слова!!!!!). Ну не хочет дурачек, что бы дело было реально расследовано. Может потому, что те, кто все это и замутил его и содержат как попку-дурачка? 

"Я знаю, організатори цього злочину все ж опиняться на лаві підсудних. Не при цій владі, а при нашій."

 

 

Ага, все значешь, только не просишься :) 

Минаев - боягуз

Боже мій, скільки ж помилок?!

"Шановна Ганно Валеріївно!! - після слова "шановна" ставиться кома (звернення).

"...мною... було подано заяву до Генеральної прокуратури..." - заяву про що? Про злочин, про надання інформації, про проведення перевірки - про що? Невже не зрозуміло, що речення - не закінчене?

Далі. 

"За результатами звернення Сумське МВ..." Міський відділ - чоловічого, а не середнього, роду. 

"Зарічним судом" - немає такого суду. Є - Зарічний районний суд міста Суми.

Заповіжні заходи не "встановлюються", а - застосовуються (див. КПК).

Після словосполучення "Прошу Вас" ставиться кома (звернення). 

Після словосполучення "відповідно до ст. 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" ставиться кома (закінчення встаного речення).

Після словосполучення "у тому числі"  ставиться тире (пропуск слва та слопосполучень).

Народний депутат не може бути зацікавленою (а не заінтеерсованою - русизм) особою, яка має доступ до матеріалів кримінального провадження, так як статус "зацікавленої особи" не передбачений чинним КПК України. Тим більше, народні депутати України мають право на одержання інформації від судових органів (і то - не всієї) , а не копій судових рішень.

Висновок: або вчіться писати правильно (ви ж педагог, Олеже), або - не роздавайте чистих аркушів бланків із своїм підписом. Smile

Минаев - боягуз

Мої помилки - наслідок не дуже гарної клавіатури  Sad

Гость2

После слова "шановнв" запятая не ставится, грамотей!

Гoсть

 
После слова "шановнв" запятая не ставится, грамотей!

ну тогда и в ваш огород камушек -  слова "шановн" не существует ..... ни в одном языке мира Smile

Гость дядя \\\\\вася

        Молодец Олег  Пускай не забывают что придет время всем собирать камни

AWASS

 
Пускай не забывают что придет время всем собирать камни

Шо, по второму кругу?    Shock

 Ветераны войны и труда кооператива "Озеленитель ".

МОЛОДЕЦ НАШ ДЕПУТАТ ОЛЕГ ВЯЧЕСЛАВОВИЧ.ОН ВЫКРЫВАЕТ КОРРУПЦИОННЫЕ ДЕЙСТВИЯ ПРОКУРАТОРЫ, ОГА И Минаевской ГРУППИРОВКИ ,КОТОРЫЕ ОЩУТИЛИ 70 -80 ЛЕТНИЕ ВЕТЕРАНЫ, КОГДА ОБРАТИЛИСЬ В ОБЛАСТНУЮ И ГОРОДСКУЮ ПРОКУРАТУРУ с просбой проверить заявление и защитить ПРЕДПРИЯТИЕ МАЛОГО БИЗНЕСА - ВЕТЕРАНСКИЙ КООПЕРАТИВ " ОЗЕЛЕНИТЕЛЬ ". ОТ ЗЛОЧИННОЙ ГРУППЫ МИНАЕВА ., КОТОРЫЙ 22 ИЮНЯ РОВНО В 4ЧАСА БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ , ВНЕЗАПНО СО СВОЕЙ ГРУППИРОВКОЙ И БЫКОВЫМ УКРАЛИ НА КАНУНЕ 25 _ЛЕТИЯ СОЗДАНИЯ КООПЕРАТИВА ПРОДУКЦИИ НА 65ТЫС. ГР. ,100 л БАНОК МЕДА и другое имущество. ОТПИСКИ ЗАМ, ПРОКУРОРА города Маслюка направлены на защиту Минаева , быкова . Это противоречит его статтье в "Панораме", " Прокуратора не вся куплена МИНАЕВЫМ". ПОЛУЧАЕТСЯ ПАРАДОКС И АБСУРД.

Сеня

 Подяка  МИНАЄВУ - БОЯГУЗу. ВАШІ ЗАУВАЖЕННЯ ДУЖЕ СЛУШНІ , ВОНИ  ЗАЦІКАВИЛИ  ПРОСТИХ ЛЮДЕЙ. О.В.  ПІДВЕЛИ  СЛАБкІ ПОМІЧНИКИ,або текст він читав не уважно. Спасибі ВАМ Мінаєв _ боягуз.. Ще раз перечитую ваші поради.

Лимон

 
Висновок: або вчіться писати правильно (ви ж педагог, Олеже), або - не роздавайте чистих аркушів бланків із своїм підписом.

То наверное №25 тый писал. Тот любитель писать. Лучше бы НД проверил №25 на предмет уплаты налогов, аренды земли. Спросил бы: сколько №25 имеет с незаконной аренды,как работает через подставных лиц,  как №25 эксплуатирует на Орион-сервисе наёмный труд состоящих на бирже людей, которым та биржа тоже как бы приплачивает? Что, мало работы, нечем заняться? Нужно помочь другу уладить вопросы по аренде и переходу на общую систему налогообложения, ну и позаботиться об изучении №25-м КПК Украины. Ну а по поводу 74 млн - Шара вновь работает! Или на Вас напал слепняк?...

Семён

 
Лимон

В точку. То, что творится под носом, мы не видим. Не видит НД, не видят и депутаты г. Сум. Чё молчите, депутаты? Сами такие? Забыли, как №25 харил вашего брата по земельке? Да Вы подождите, прийдёт №25, всех Вас построит, всем с высокой трибуны расскажет какой он красавчик, и куда теперь его нужно целовать... Сегодня ты ему друг, а завтра ты ему враг. "Честь та гідність понад усе" -  подумайте, что за этими словами скрывается. Эти слова он забыл ещё в утробе матери. А ВЫ?

Минаев - боягуз

А № 25 - це з якого списку (щоб не помилитись)? Wink

мытарь

вообще ситуация аховая. Кинули бюджет организовано. А ответит только инспектор, которая непонятно по каким причинам согласилась подтвердить сумму НДС к возмещению.

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.