Блоги

Реанімаційний пакет реформ: що зробили і що плануємо

У п’ятницю відбулася робоча зустріч громадської ініціативи Реанімаційний Пакет Реформ та народних депутатів з міжфракційного об’єднання «Платформа реформ», до складу якого я входжу. Підбивали підсумки першої сесії парламенту після Євромайдану та погоджували першочерговий план дій на наступні два парламентські тижні.

Отже, за час роботи нової парламентської більшості у рамках впровадження РПР нам вдалося добитися ухвалення 10 законів: два закони про державні закупівлі №2207 та №4587; зміни до закону про доступ до публічної інформації №0947; закон про відновлення довіри до судової системи №4378-1; закон про суспільне мовлення в Україні №1076; зміни до Кримінального кодексу №4556; закон про стандартизацію №4585; закон про метрологію та метрологічну діяльність №4583; закон про вищу освіту №1187-2; закон про співробітництво територіальних громад №4756.

Разом з активістами РПР визначили пріоритети розгляду законопроектів на найближчі два пленарні тижні:

1. Ратифікація угоди з ЄС

2. Реформа виборчого законодавства – прийняття нового виборчого законодавства з метою проведення виборів до ВР за відкритими списками та забезпечення прозорості фінансування політичних партій і передвиборної агітації

3. Закон про прокуратуру (№3541)

4. Антикорупційна реформа (№4728 – розширення доступу до інформації про речові права на нерухоме майно з метою запобігання корупції та захисту права власності; №2012а, №4728)

5. Адміністративна реформа (№4751 – про документи України, що посвідчують особу та дають право виїзду за кордон)

6. Визнання положень Римського статуту (№4873)

7. Удосконалення заходів з відновлення довіри до судової системи (№4829)

8. Євроінтеграційна реформа (№4179а)

9. Децентралізація (№3747 – Про загальні збори (конференції) членів територіальної громади за місцем проживання; 4070а – про добровільне об'єднання територіальних громад)

10. Економічні реформи (2306а – про електронну комерцію).

11. Внесення змін до Закону України «Про міліцію» (№4988 – про запровадження нагрудних знаків).

Домовилися з активістами РПР публічно вимагати від наших колег по парламенту та посадовців інших гілок влади зробити все можливе для виконання запланованого порядку денного.

Крім того, домовилися про створення «чорного списку» законопроектів та їх авторів, чиї законодавчі ініціативи більше ніколи не повинні з’являтися на розгляді Верховної Ради, оскільки такі особи вже достатньо заплямували свою політичну репутацію. Кодова назва чорносписочників – «Група Антиреформ». Кого підкажете вписати?

Фото

Комментарии

Валерий Борзунов

Если бы качество нашей жизни зависило от количества принимаемых законов (и изменеий), то еверно мы уже жили при коммунизме. Пакет реформ  - это не пакет законов! Кроме того, законы должны приниматься на основании разработанных проектов и экономических обоснований, а не по партийной и революционной целесообразности. Сделайте сравнительный анализ качества жизни населения за 23 года и в сранении с ЕС (куда мы стремимся) и станет понятна цена законов. Я думаю, что надо вообще запретить разработку законов депутатам, оставив функцию их принятия. Разработку законов, проектов и обоснований должны делать специальные институты. Классическим примером непонимания сути децентрализации является концепция реформы местного самоуправления и проект изменений Конституции. На региональном уровне (например, в Сумской области) вообще нет понятия реформироваиня экономической и политической системы.

Никогда

Реформу на областном ТВ вы уже сделали, поставив туда руководителем своего ишульги помощника- Чернотицкого , теперь из боршоша желаете слепить гениального губернатора и тд. Судя по вашему почерку вы далеко не профессионал , а любитель... Подобных себе и рассаживаете, от сюда и результаты.

По тематике

Сергей Лебеденко
Встреча с избирателями (Орехов)

Встреча с избирателями (Орехов)...

Сергей Лебеденко
Актуальное интервью - Сергей Лебеденко

Актуальное интервью - Сергей Лебеденко...

Сергей Лебеденко
Концепция реформ в Украине

Концепция Сергея Лебеденко по необходимым реформам в Украине с целью восстановления доверия к власти....

Сергей Лебеденко
Вторая древнейшая или первая честнейшая?

Представителей прессы называют «четвертой властью», тем самым подчеркивая сильнейшее влияние прессы на настроения в обществе....

Сергей Лебеденко
НАРОДНЫЕ РЕФОРМЫ

Зимой история Украины разделилась на то, что было до и после Майдана. События, происходившие тогда, навсегда изменили жизнь украинцев....

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Хто Я? (мала сцена)
Хто Я? (мала сцена)
Театр Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім.М.Щепкіна
18.00
Готель Мірандоліни
Готель Мірандоліни
Театр Сумський обласний театр для дітей та юнацтва
17.00
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Выставки Сумський обласний художній музей ім.Н.Онацького
Калейдоскоп вишивки
Калейдоскоп вишивки
Выставки Сумська міська галерея
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Выставки Бібліотека Сумського державного університету

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.