Блоги

«Как на Руси жить хорошо!»

Події останнього року свідчать нам, що суспільство доволі суперечливо ставиться до процесів пов’язаних з інтеграційними пріоритетами України.

Одні жваво або поступово, але ж схиляються до Європейських перспектив, інші ж вперто продовжують відстоювати духовну, ментальну, мовну, релігійну та іншу єдність з північним сусідом. Сперечатися з цього приводу можна безкінечно, доводи одних - захмарні Європейські перспективи та демократичні цінності, інших - пам’ять предків,  спільне героїчне минуле тощо. Але ж мабуть для створення більш менш об’єктивної картинки треба відійти від бурхливих спорів в та звернутися до звичайного побуту. Найкращий спосіб, вивчення ситуації з середини. Аналізуючи офіційні російські ЗМІ та Інтернет-ресурси, при чому не дальнього Зауралля чи Магадана, а сусідніх з Сумським регіоном Курської та Белгородської областей РФ, що «найближчі до нас за духом», доходиш до висновку, що найбільш поширюваним видом інформації є кримінал.

Для порівняння можна взяти кілька найбільш популярних поширених Інтернет-версій видань Курської та Білгородської областей РФ, як то «Курские известия», «Belgorod.sledcom.ru», «my- Belgorod-blog.ru».

Виникає єдине питання чи там дійсно криміногенна ситуація зашкалює, чи для наших північних сусідів це найбільш приваблива тематика?

В порівняння місцеві Сумські інформаційні ресурси, навіть не дивлячись на військові дії, виглядають більш життєрадісно. У нас лишається культура, освіта, релігія, спорт та багато іншого!

Інше питання виникає тепер для нас самих, чи бажаємо ми бачити у себе в державі сусідський формат новин?

 

Фото
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.