Блоги

Україна переможе, так само, як перемогла Фінляндія

В обох військових конфліктах Росія не оголошувала війни, натомість створювала маріонеткові «Народні Республіки» та бутафорні «Народні армії», від імені яких воювали регулярні російські військові частини.

Перша асоціація, яка виникає з Фінляндією – це 1 місце у списку рейтингу «The world's best countries» журналу Newsweek. Країна, що отримала свою незалежність у 1917 році, сьогодні вражає всіх своїм рівнем розвитку та високими стандартами життя.

Як меломан, я з дитинства захоплювався фінською музикою і фінськими виконавцями. Особливо мені були до вподоби гурти Bomfunk MC's, Rasmus та HIM. Також, мені дуже подобаються фінські краєвиди, природа Фінляндії. Асоціація з «фінською сауною» чомусь виникає в останню чергу J.

Історія Фінляндії і України багато в чому схожа. Ми також намагались створити свою державу у 1917, проте тоді це нам вдалось зробити на дуже короткий проміжок часу. Після другої спроби – у 1991 році – ми, нарешті, проголосили державну незалежність, але по-справжньому будувати соборну державу доводиться тільки тепер.

На жаль, сьогодні ми це робимо, сплачуючи дуже високу ціну – життями патріотів нашої країни, у війні із сусідньою войовничою імперією, що має в рази більшу і краще озброєну армію. Так само відбувалось і з Фінляндією у 1939 році. Радянсько-фінська, або зимова війна СРСР із Фінляндією сьогодні практично до дрібниць відтворюється в Україні і називається, чомусь, «новою» і «гібридною».

В обох військових конфліктах Росія не оголошувала війни, натомість створювала маріонеткові «Народні Республіки» та бутафорні «Народні армії», від імені яких воювали регулярні російські військові частини. В обох конфліктах втрати російських агресорів в рази перевищують втрати оборонців. В обох конфліктах марно сподіватись на міжнародну військову допомогу.

Але історія показує, що справедливість у будь-якому разі торжествує. Фінляндія вистояла, відбудувалась і досягнула стрімкого розвитку як в економіці, так і в культурній та гуманітарній сферах. Вона має один з найвищих рівнів життя у світі. Її музика – всесвітньо відома. Корпорація «Нокіа», заснована у Фінляндії, є найбільшим світовим виробником мобільних телефонів. Фінляндія веде перед також у розвитку системи Інтернет.

Сьогодні Фінляндія посідає 1 місце в рейтингу свободи слова у світі за даними щорічної доповіді World Press freedom-2014 міжнародної організації "Репортери без кордонів". В той час, як Україна знаходиться лише на 127 позиції. Нам, українцям, є чому вчитись у фінів.

Приклад цієї невеличкої північної країни додає нам оптимізму. Переконаний, Україна переможе, досягнувши небувалого рівня розвитку, і цей час невпинно наближається!

Дмитро Сінченко

По тематике

Сергей Ковалев
Північнокорейські снаряди знищують артилерійські розрахунки росіян

Північна Корея дуже специфічно ставиться до застосування Міжнародної Системи мір - як наслідок, північнокорейські артилерійські снаряди не відповідають заявленому калібру....

Сергей Ковалев 30.12.2023 19:39
Сергей Ковалев
Україні треба виробляти всепогодні дрони

Саме час вимагає масового виробництва всепогодних розвідувальних дронів....

Сергей Ковалев 11.12.2023 13:29
Alona Yatsyna
Типи новин та їх тематика: про війну та її наслідки і кримінальна хроніка – найбільш поширені теми у онлайн медіа Сумщини

Черговий моніторинг сумських онлайн медіа, який був проведений ІМІ у листопаді 2023 року, досліджував регіональний вимір новин (місцеві, новини інших...

Alona Yatsyna 05.12.2023 19:01
Новини Сумщини очима містян
Фізичний примус: запекла боротьба принципів і обставин

Психічне ставлення людини до вчиненого кримінально караного діяння, вирішує її долю під час судового процесу. Саме сукупність емоційних, пізнавальних та...

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.