Блоги

В.Грицака конституційною більшістю підтримав парламент та українське суспільство

2 липня український парламент абсолютною більшістю - 340 голосів -   підтримав кандидатуру генерал-полковника В.Грицака на посаду Голови СБУ, котру 1 липня Президент України П.Порошенко вніс до ВР України.

Уже напередодні голосування свою чітку позицію щодо підтримки бойового офіцера Грицака висловили відомі громадські та політичні діячі, представники експертного середовища та керівники депутатських фракцій.

Повну підтримку В.Грицаку висловили лідери депутатських фракцій «Блоку П.Порошенка», «Народного фронту», «Батьківщини» та «Радикальної  партії». Також з парламентської трибуни про свою підтримку генерала Грицака заявили керівники депутатських груп «Відродження» та «Воля народу». Варто наголосити, що фактично усі виступаючі відзначили значні досягнення та потенціал В.Грицака за час його роботи в СБУ та побажали позитивних нових звершень на посаді Голови української спецслужби.

Одноголосно підтримав його кандидатуру Комітет національної безпеки й оборони. За словами голови Комітету з нацбезпеки і оборони Сергія Пашинського, серед переваг Грицака те, що він займається реальними справами, «а не піариться у Facebook». Як зокрема зазначив секретар Комітету Іван Винник, - «Члени комітету були з паном Грицаком у зоні АТО і бачили, що це бойовий генерал, людина не заплямована».

Не бракувало позитиву, висловленого на адресу Василя Сергійовича, й з боку Голови Одеської ОДА Саакашвіллі: «На мою думку, він (Грицак) розуміє необхідність чистки в СБУ і необхідність реформування служби, так само як і те, яку фундаментальну загрозу представляє для виживання України як держави всероз’їдаюча корупція. Останніми днями, за моєю інформацією, він керує розслідуванням корупційних справ високопоставлених посадових осіб, і, судячи зі шквалу чорного піару проти нього, він просувається у правильному напрямку». «Дізнався, що дуже багато хлопців спецпідрозділу "Альфа" дуже його любили і говорили про його особисту мужність», - резюмував Саакашвілі.

Знаково, що коментарі з приводу професійності та авторитетності В.Грицака як кандидата на посаду очільника української спецслужби лунали як з боку депутатів парламентської більшості, так і опозиційних сил. Для прикладу, в середу зранку в інтерв'ю журналістам нардеп від «Опозиційного блоку» М.Папієв  відзначив, що його фракція буде голосувати за призначення Василя Грицака головою СБУ. За його словами, таке рішення фракція ухвалила після 40-хвилинного спілкування із кандидатом, який прийшов до них на зустріч. «Відчувається, що це професійна людина. Це не політичне призначення. Він володіє проблемними питаннями Донбасу. Практично рік провів там. Особисто мені сподобалася його відповідь на запитання про українських військовополонених», - наголосив Папієв.

Як бачимо, вотум довіри українського суспільства і вітчизняного політикуму у Василя Сергійовича надзвичайно високий і це свідчить як про визнання його заслуг перед Україною, так і про величезні сподівання, які покладає український народ на нового Голову вітчизняної спецслужби. Віримо, що висловлена бойовому генерал-полковнику Василю Грицаку довіра і у подальшому трансформуватиметься в ефективні спецоперації СБУ, якісну роботу спецслужби на благо українського народу та держави під його керівництвом. 

Фото

По тематике

Юрий Гусельников
Що хотіли б запитати у Зеленського харків'яни?

11 лютого в Харкові проходить засідання РНБО, присвячене питанням територіальної оборони. Питання це важливе і злободенне, орди російських військ нависають...

Александр Шутко
Противовирусньіе технологии (обновлено)

Что поможет в борьбе с COVID-19... 3

Свирид Голохвастов
"ВАТНІ" СУМИ.

Які "волокна" переплутані в сумських підприємців ? "Вата" - це постсовок ?... 3

Николай Федоров
В Україні можуть почати вирубати ліси

«Реформи» української промисловості, що призвели до суттєвого зниження рівня ВВП за останні два роки, зараз можуть торкнутися українських лісів....

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.