Блоги

Нова поліція: що насправді чекає кандидатів (етап перший)

Якими будуть тести на логіку, і що означатиме їх результат.

Мені довелось проходити перший тест при наборі в Нову поліцію 2 рази. Це велика рідкість, бо дані потрапляють в систему, і після цього в інших містах кандидата запрошують одразу на ВЛК. Звісно, якщо він подолав мінімальний поріг. Я ж проходила тести з інтервалом у 2 дні: дані, напевно, не встигли обробити. Одже, ділюсь висновками.

Готуватись чи ні?

До першого тесту я зовсім не готувалась, розраховуючи на те, що з логікою в мене все гаразд. Пройшла дуже швидко з результатом у 48 балів. Питання з матиматики були для мене важкими, як для гуманітаря, котрий давно закінчів школу.
Зате підставляти слова в цитати Сократа було простіше. Так що: всі в рівних умовах. Але про Сократа не хвилюйтесь: не треба знати його на пам'ять, достатньо трохи вдуматись у сенс речення.

Перед 2-м тестом ретельно повторила математичні питання, на яких "засипалась". А випали зовсім інші - набрала 42 бали. Під час цього тестування багато народу казали, що питання дуже важкі. В чому була причина? На мою думку, у великому конкурсі. Треба ж якось відсіювати народ, коли 35 чоловік на місце. 

Мій висновок: головне не хвилюватись і уважно слухати інструкції по проходженню.

Якщо ваших середніх здібностей не вистачіть для тесту, а ви якось змахлюєте, а потім дивом пройдете психологічне тестування і співбесіду, то як впораєтесь з юриспруденцію, вибухотехнікою і медициною в період навчання? А там будуть іспити, і двійочників відрахують. В результаті ви 2 місяці будете бігати по конкурсам і все даремно. До речі: викладачі теж набираються за конкурсом.

Прохідний бал 

Ті, у кого було по 30-35 балів шалено засмутились, але запрошення на медкомісію отримали і вони. Якщо вірити голосуванню в соцмережах, то, наприклад, в Тернополі на ВЛК запросили всіх, хто набрав більше 23 балів. 
Запрошення на наступний етап може прийти і в той же день, а може через тиждень. Це залежить від рівня організації процессу і кількості охочіх стати поліцейськими.

Про ВЛК четайте в наступному блозі за пару днів.

По тематике

Ксения Боянова
Психологічний тест для поліції: чого чекати кандидатам

Що перевіряє психотест? Чи можна до нього підготуватись?...

Ксения Боянова 12.01.2016 22:30
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.