Блоги

Хто "кришує" Володимира Шульгу?

Сумські активісти Євромайдану вимушені констатувати, що майже півтора, які минули після бурхливих подій Революції Гідності довели, що не всі нові обличчя у владі турбуються за долю країни та її громадян, а як і раніше ставлять собі за мету лише власне збагачення.

Яскравим прикладом цьому є колишній губернатор Сумської області Володимир Шульга, який окрім численних корупційних скандалів нічим іншим громаді регіону не запам’ятався.

Тільки нещодавно прокуратура Сумської області спромоглася пред’явити В. Шульзі обвинувачення у вчиненні ряду злочинів. Упевнені, що цьому сприяли наполегливі вимоги суспільства та певна принципова позиція прокурора області В. Матвійчука.

Проте, маємо серйозну стурбованість тим фактом, що найбільш гучні та резонансні події за участю колишнього губернатора досі належним чином не оцінені. Вважаємо, що причиною цьому є сприяння В. Шульзі окремими високопосадовцями прокуратури в уникненні від кримінальної відповідальності по усім фактом протиправної діяльності.

За наявною інформацією, активним спільником В. Шульги в корупційних діях на посаді голови облдержадміністрації була заступник прокурора Сумської області Тетяна Мироненко. Будучи призначеною на цю посаду одразу після Революції Гідності, вона публічно декларувала прагнення до оновлення органів прокуратури, приведення їх до найвищих світових стандартів. Однак з часом саме дана посадова особа, за отриманими даними, здійснюючи за розподілом обов’язків нагляд за додержанням законодавства при здійснені органами влади своїх повноважень, вступила в змову з губернатором та почала прикривати його злочини.

Зокрема джерелами спільного багатомільйонного заробітку стали так звана «рекультивація» сміттєвого полігону в с. Стецьківка Сумського району, справжньою метою якої був видобуток відходів кольорових металів та яка ледве не призвела до екологічної катастрофи, незаконний видобуток піску з кар’єрів в межах м. Суми, земельний «дерибан» більш ніж 100 га на околицях обласного центру.

Одним з найгучніших корупційних скандалів за участю В. Шульги стало отримання ним хабара в сумі більш ніж 400 тисяч гривень від начальника державної служби з надзвичайних ситуацій в області. За сприяння
Т. Мироненко прокуратурою кримінальне провадження за цим фактом до суду було спрямовано лише стосовно помічниці В.Шульги, через яку передавались гроші та яку й зробили «крайньою».

Ще одним гучним злочинним епізодом В. Шульги є здійснена ним подорож до Австралії та на острівну державну Вануату в особистих цілях в рахунок оформленого відрядження та за бюджетні кошти. Враховуючи, що острівна держава Вануату є офшорною зоною, можна припустити, що справжньою метою поїздки було вивезення крадених коштів з метою їх «відмиття». Жодної оцінки таким діям правоохоронними органами не надано.

Зібрані докази за численними скаргами громадян за цими фактами, як вбачається, за вказівкою Т. Мироненко були знищені та до відповідальності так ніхто і не притягнутий.

Мається інформація, що нещодавно Т. Мироненко замовила собі закордонний паспорт та при заповненні необхідних документів укрила своє справжнє місце роботи, вказавши що працює на посаді голови обласної федерації з біатлону. Така обставина викликає сумніви, чи не зроблено це з метою спростити собі невідкладні виїзди за кордон, без повідомлення про це за місцем роботи?  

З метою реагування на наведені факти небайдужі члени громади Сумщини звернулись з колективним зверненням до Генеральної прокуратури України. Сводіваємось на надання їм вищим керівництвом правоохоронного органу адекватної правової оцінки.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.