Блоги

Прошу поддержать петицию. Звернення в Верховну Раду щодо необхідності безпартійності наступних виборів в місцеві органи влади

Вибори у місцеві ради мають бути безпартійні. Партії можуть висувати своїх кандидатів усюди, можуть рекламувати свої програми та мету, але партійні кандидати мають конкурувати з усіма іншими на загальних засадах.

Ссылка на петицию:
http://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/51

Звернення в Верховну Раду щодо необхідності безпартійності наступних виборів в місцеві органи влади

На сьогодняшній день до місцевих рад більшості міст України можуть балотуватись кандидати тільки за партійними списками.

Лозунги партійної боротьби на місцевих виборах не мають ніякого відношення ані до місцевих проблем, ані до іх вирішення. Така стала пратика.

Партійни програми не мають жодного відношення ані до конкретних місцевих проблем, ані до їх вирішення. Така стала пратика.

Кандидати, які йдуть за списками партій, найчастіше не мають жодної практичної мотивації до вирішення конкретних місцевих проблем. Партійність місцевих виборів не стимулює кандидатів навіть до попереднього знайомства з місцевим господарством. Така стала пратика.

Партійна символіка та слогани, сценарії перегонів створюються в Київі, в центральних офісах партій. 

Має місце масова дезорієнтація щодо майбутньої роботи депутатів як виборців, так і кандидатів у депутати місцевої ради. Така стала пратика.

Ніяки місцеві інституції не проводять систематичної роз'яснювальної роботи серед населення щодо функцій органів місцевого управління.

Отже просимо звернутись до Верховної Ради України з вимогою переглянути виборче законодавства до місцевих рад у частині партійності виборів депутатів у місцеві ради.

Вибори у місцеві ради мають бути безпартійні. Партії можуть висувати своїх кандидатів усюди, можуть рекламувати свої програми та мету, але партійні кандидати мають конкурувати з усіма іншими на загальних засадах.

Ссылка на петицию:
http://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/51

 
---------
Апдейт.

Ответил на СумыПост на комментарий: "Как это беспартийные??Совсем ку-ку.Во всем мире на выборы идут партии а у нас пойдут зеки..миллионеры..бомжи и просто ХОРОШИЕ ребята."
Это распространенный вопрос.

- Понимаете, апелляция ко "всему миру" здесь не работает. 

Во-первых, во "всем мире" партии - это партии, а не полууголовные/временные коммерческие образования, существующие на черном нале, с которого не уплачены налоги. Не отвечавшие и не отвечающие в Украине вообще ни за что - ни за сегодняшнюю реальность, ни за то, что ими было сделано за все 20 лет. Т.о. обращаясь к мировому "опыту" вы просто используете слово "партия", которое у нас не имеет общепринятого мирового значения.

Во-вторых, зеки и миллионеры пошли, прошли и с партиями. И наличие партий им не только не помешало, но и помогло. Есть единое окно, куда они могут сдать свой взнос и решить проблему. Зачем себе шоры на глаза надевать? - Тот, кто хотел попасть в парт.списки местных выборов и имел для этого финансовые ресурсы - тот попал в списки и попал в советы.Тогда какую проблему мы решаем с помощью партий? Чем станет без партий хуже - в смысле зеков и миллионеров? - Ничем не станет.

И в третьих, речь идет о местном самоуправлении, а не о выборах в высший законодательный орган. Я допускаю, что Украина - государство юное, и партии должны сложиться и мы должны с пониманием относиться к отсутствию смысла, решений, совести и т.д. Но вот пусть и складываются себе эти партии во ВРУ. 
В местных же выборах я вижу только вред в "партийности" местных выборов. В чем вред - описано в петиции, повторять не стану. Более того, я уверен в том, что партийность местных выборов - не просто "ошибка выбора" каких-то интеллектуалов, а сознательное стремление бандитов в Киеве доить регионы и управлять ими - не взирая на нужды местной общины. Но это - лирика, конечно.

- Подписывайте!

http://e-dem.in.ua/sumy/Petition/View/51

 
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Мелодії любові та життя
Мелодії любові та життя
Концерты Сумська обласна філармонія
17.00
Художня виставка "Київська рисувальна школа Миколи Мурашка. Видатні постаті"
Художня виставка "Київська рисувальна школа Миколи Мурашка. Видатні постаті"
Выставки Сумський обласний художній музей ім.Н.Онацького

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.