Блоги

Радикальна партія на службі приватного капіталу

Не буде у нас діла, поки політики не навчаться розмежовувати політику та бізнес.

На початку березня Суми сколихнув маленький скандал. Активіст Павло Борисов заявив, що облрада має намір закупити економні світодіодні лампи по завищеній ціні. За словами активіста ціна завищена мінімум на 46 тисяч.

Суть така, Сумська обласна рада в особі голови обласної ради Семена Салатенка начебто планувала заключити договір з ТОВ "Обладсервіс" на загальну суму 115 тис. грн, при чому все ж було зроблено по хитрому, щоб не проводити тендер, суму розділили на дві частини, 99 715 грн на закупівлю лампочок та 13 560 грн на їх монтаж.

Семен Салатенко на заяву Борисова відреагував просто: "Намір не є фактом!". Тобто він не заперечує, що намір був і якби кіпішу не було, то закупили б... (Про цю історію більше можна почитати тут...

На цьому етапі ви задасте собі питання, так а при чому тут Радикальна партія? Так і правда при чому?

Йдемо далі.

Виявляється засновником згаданої вище фірми є Вячеслав Шапошнік, хто не вкурсі Вячеслав Шапошнік також є головою сумського міського осередку Радикальної партії.

І навіть на цьому моменті деякі розсудливі люди зададусь собі теж саме питання, так а причому тут Радикальна партія? Ну і що, що він голова місього осередку? Договір облрада ж не з партією заключає, а з бізнесменом Шапошніком.

Йдемо далі.

22 березня о 12:38 в мережі Facebook в групі "Сумьскі журналісти" розміщений ось такий анонс

Ну наче все ок. Бізнесмен Шапонік дасть прес-конференцію і розповість свою версію "історії з лампочками".

Тут нетерплячий читач знову задасться питанням, так а причому тут Радикальна партія?

Терпіння шановні, йдемо далі.
Того ж дня, в тій же групі тільки о 17:31 з'являється наступний анонс:

Якась новоспечена політсила вирішила трохи попіаритись та позбирати лампочки для обласної ради, щоб врятувати бюджет від розкрадання, якого принціпі ще не відбулося =). Але оскільки партія новоспечена, а її актив молодий і недосвідчений, їм і в голову не прийшо, що акцію на території у-н "Київ" треба узгоджувати з адміністацією закладу.
От адміністрація у-н "Київ" заборонила прододити акцію.
Хлопці то ж приватна власність!!!

Доречі, акція партії мала пройти в той самий час коли і прес-конференція Шапошніка. Совпадєніє? 

Так причому тут Радикальна партія?

А все просто, бізнесмен Шапошнік проводить прес-конференцію не як бізнесмен, а як представник Радикальної партії і заявляє, що "історія з лампочками" це спроба дискредитувати його як політика . На акцію партії "Єдина сила" (яка ледве відбулась) прибігли активісти Радикальної партії, про що вони повідомили на свої офіційних сторінках в соцмережах Радикальної партії та розмісили наступні повідомлення:
Facebook

ВКонтакте

Отож підсумуємо.

1. Активіст Борисов звинувачує голову облради Салатенка в корупції, при закупівлі лампочок у ТОВ "Обладсервіс"
2. Голова облради Салатенко заявляє, що намір не є фактом і що він не причому.

3. Нікому раніше невідома партія "Єдина сила" хотіла провести акцію по збору лапочок для обласної ради, але через свою недолугість не спромоглась того зробити повноцінно.

Зауважу, що Радикальна партія тут ніде не фігурує.

4. Активісти Радикальної партії прибігають на акцію партії "Єдина сила" і звинувачують їх в бруді та заказусі.

І знову зауважу, судячи з відео, яке оприлюднили радикали з акції ПП "Єдина сила", там не те що Радикальна партія не фігурує, там навіть нічого незгадується про пана Шапошікова чи його фірму "Обладсервіс".

5. Засновник фірми "Обладсервіс" Вячеслав Шапошнік проводить свою прес-конференцію, як представник Радикальної партіїі розповідає свою версію про політичну дискредитацію

Доречі на прес-конференції Павлу Борисову журналіска задала пряме питання, кому належить фірма "Обладсервіс"", на що Борисов відповів, що незнає.

За своє коротке життя, я ще жодного разу небачив такого тупого та безглуздого використання політичної партії для відстоювання бізнес інтересів.

Доречі, раз вже такі справи, то навіщо обмежуватися, можна ж піти далі. Наприклад почати організовувати радикальні дні народження, ювілеї, весілля. Чи якісь там радикальні туристичні тури.

Українські партії давно вже стали "Товариствами з обмеженою відповідальністю", то можливо час їх так і реєструвати?

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.