Блоги

Чи повідрубає Порошенко руки крадіям військового бюджету

Журналісти оприлюднили матеріали про багатомільйонні крадіжки в оборонній сфері. Чи виконає Порошенко обіцянку повідрубати руки крадіям

    У Порошенка з'явилась чудова нагода виконати свою недавню обіцянку рубати руки крадіям у військовій сфері під час війни. А заодно і дотриматися правила Лі Куан Ю, яке він цитував на початку своєї каденції, напутствуючи Ярему на посаду Генпрокурора. Тобто, посадити 2-3 своїх друзів. Правда, тоді було незрозуміло: чи то він жартував, чи говорив серйозно і чиїх друзів мав на увазі - своїх чи Яреми? З того часу "утекло много воды", а ніхто нікого не посадив: ні друзів Порошенка, ні Яреми, навіть ні друзів Януковича. Чи, може, в нашій країні нема кого садити, всі чесні? Так чому ж тоді по корупції ми "впереди планеты всей", навіть Росію обігнали, чого не було ні при Януковичу, ні при Кучмі? Навіть наші можновладці визнають, що тільки на митниці розкрадається 4 млрд доларів щорічно. А ще ж є Янтарна республіка, Ротердам плюс. Але то святе.

   І от така чудова нагода, подарунок долі: напередодні виборів журналісти-розслідувачі оприлюднили матеріали, які стосуються багатомільйонних крадіжок в оборонній сфері, які ніби-то вчиняла молода команда на чолі із 22річним сином найближчого багаторічного сподвижника Петра Олексійовича по бізнесу Гладковського під прикриттям високопоставленого батька. (Кляті журналюги: скільки їх не вбивай, не відрізай голови, не виганяй з країни, а вони не вгамовуються).

   Чому чудова нагода? Тому що, посадивши обох Гладковських хоча б тимчасово, хоча б в СІЗО, можна різко підвищити свій рейтинг і, якщо вірити соцопитуванням, практично гарантувати собі місце у фіналі президентських  виборів. Але тут важливо не "переусердствовать", не вийти на самого себе. Адже в цих крадіжках ніби-то була задіяна кузня самого Порошенка.

   Поки що Петро Олексійович обмежився тимчасовим відстороненням Гладковського від посади першого заступника секретаря РНБО. Слабовато. Я пригадую,як у далекому 2004 р. сам Порошенко негайно подав у відставку з посади секретаря РНБО після звинувачень його у корупції з боку керівника адміністрації тодішнього президента Ющенка Олександра Зінченка. Але то були інші часи, інший президент, поганий і "неправильний" Ющенко, інша посада у Петра Олексійовича. А замашки, схоже, не змінилися.

Комментарии

Вячеслав Киричок

Андрію, замість того, щоб повторювати матеріали, які нібито "накопали" якісь  "журналісти-розслідувачі" (насправді хтось з прокуратури злив їм розслідування, яке вже більше двох років веде прокуратура), варто ознайомитись з інтерв'ю прокурора Луценка.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі "Прямого" в ток-шоу "Ехо України" з Матвієм Ганапольським розповів про справу "Укроборонпрому", схеми підкупу виборців та зв'язки лідерки "Батьківщини" з російськими політтехнологами.

https://prm.ua/pro-ukroboronprom-pidkup-vibortsiv-ta-timoshenko-interv-yu-pryamogo-z-yuriyem-lutsenko/

Василий Косив

Звісно дуже дивно, що це вспливло саме перед виборами.

Але те що було розкрадання - це факт і винуватців потрібно покарати по закону.

Але самі себе не судять.

Евгений Еуравлев

А он хоть одно свое обещание выполнил? Только показуха.

Гена

Я вам больше скажу, он ничего и не выполнил. Но нашлись люди которые могут это исправить. И недавно я на "Обозревателе" прочитал статью www.obozrevatel.com/politics/maksim-gluschenko-ukroboronprom-reformirovat-nelzya-razognat-gde-postavim-zapyatuyu.htm об ОПК и способах его реформирования. Все написано в простом и понятном стиле, все расставлено по своим местам. Я раньше об авторе, Максиме Глущенко, ничего не слышал. Но теперь явно буду следить за его деятельностью.

Йосип Йосипович

Если "порох" со своим Е(врейским)С пройдет в раду, то воровать будут и дальше.

По тематике

Андрій Українець
Зеленський-погіршений Порошенко 2

Перед виборами президента я писав, що Зеленський це погіршений варіант Порошенка. Після виборів новий президент довів це многократно...

Андрій Українець
Зеленський- син Кучми? Чи Порошенка...

Поведінка президента Зеленського вельми нагадує поведінку його попередників. Зокрема Кучми і Порошенка.... 2

Андрій Українець
Дракон умер, да здравствует дракон

Зеленський "поверг" дракона Порошенка, і сам відразу став перетворюватись на дракона....

Андрій Українець
Від Кравчука до Зе? Або чому ми бідні

Кого обираємо, так і живемо. Давайте вчитися принаймі на власних помилках...

Вячеслав Киричок
Відповідь киян на жалюгідні натуги антипорошенківців

У неділю 17 березня на Майдані Незалежності в Києві зібралися учасники акції "Руху нових сил" з вимогами прийняття нового закону...

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.