Блоги

Меседж протидії кібербулінгу від фахівців юстиції Сумщини

Дані, які приводять спеціалісти дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), говорять за себе – чверть українських дітей стали жертвами знущань у школах чи в інших дитячих колективах. При цьому майже половина підлітків, які стали свідками булінгу, не реагували на такі неправомірні дії з боку однолітків. У зв’язку з цим фахівців юстиції Сумщини в рамках правопросвітницького проєкту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжують роботу, направлену на підвищення правової свідомості молодого покоління в питанні нетерпіння до цькування.

Враховуючи тенденцію сучасності щодо переміщення дозвілля дітей у простори інтернету, правники завітали у сумський табір «Сонячний» з темою меседжу протидії саме кібербулінгу як самому розповсюдженому різновиду цькування. Під час відвертого диспуту підлітки мали змогу на окремих прикладах з життя розглянути види булінгу, відповідальність за скоєння знущань, алгоритм дій у разі, якщо дитина стала свідком цькування. Крім того, спеціалісти юстиції зазначили, що ознаками кібербулінгу, як й інших видів знущань, є:

  • систематичність (повторюваності);
  • наявність сторін – кривдника (булера), потерпілого (жертви булінгу), спостерігачів;
  • наслідки у вигляді психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страху, тривоги, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого.

Варто зазначити, що в ході спілкування присутні охоче дискутували з фахівцями установи, розповідавши про власні приклади. Таке положення справ свідчить, що тема протидії булінгу й на літніх канікулах залишається актуальною.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Хто Я? (мала сцена)
Хто Я? (мала сцена)
Театр Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім.М.Щепкіна
18.00
Готель Мірандоліни
Готель Мірандоліни
Театр Сумський обласний театр для дітей та юнацтва
17.00
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Художня виставка "Тарас Шевченко: у просторі часу"
Выставки Сумський обласний художній музей ім.Н.Онацького
Калейдоскоп вишивки
Калейдоскоп вишивки
Выставки Сумська міська галерея
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Художня виставка "Україна – це наша земля, Україна єднає серця"
Выставки Бібліотека Сумського державного університету

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.