Блоги

Про вихання дітей та дорослих на батьківських зборах

Поведінка, успішність та шкільний побут – це основні теми, що обговорюються на батьківських зборах, але існують не менш важливі питання, які також варті уваги.

У навчальних закладах міста Суми фахівці юстиції урізноманітнили звичайні батьківські збори. Обговорення також було доповнене корисною правовою інформацією від представників поліції. Правники ознайомили мам й татусів із кампаніями від Мін’юсту, зокрема #СтопБулінг та «Відповідальне батьківство», що впроваджені в рамках загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!». Присутнім було наголошено на небезпеці, яка може приховуватися під звичайним, на перший погляд, дитячим кепкуванням.

Юристи також розповіли, що у разі, коли розлучення негативно вплинуло на виконання другим із батьків своїх обов’язків, прийде на допомогу закон #ЧужихДітейНеБуває. Він не тільки заохотить відповідальних батьків, а й посилить захист економічних прав дітей. Варто пам’ятати, що суттєвими обмеженнями, які застосовуються до неплатників аліментів, є такі:

  • заборона виїжджати за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю та полювати;
  • штрафні економічні санкції від 20% до 50% від суми боргу;
  • суспільно-корисні роботи;
  • конфіскація та продаж активів майна боржника.
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.