Блоги

280 тисяч гривень аліментів сумчани відпрацювали на суспільно корисних роботах

Суспільно корисні роботи – вид адміністративного покарання, що застосовується до неплатників аліментів, котрі мають заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців з дня пред’явлення виконавчого документа до примусового виконання.

Як розповіла Ірина СВИСТУН, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), притягнення до адміністративної відповідальності є одним із крайніх заходів примусу та застосовується до батьків у разі ігнорування раніше накладених державними виконавцями обмежень. Суспільно корисні роботи допомагають не лише вихованню особистості боржника, а й бюджету його родини, оскільки кошти отримані від такої діяльності перераховуються дітям у повному обсязі.

До речі, з початку 2020 року малеча Полтавщини таким чином отримала понад 360 тисяч гривень аліментів (найбільше у Кременчуцькому районі – 60 тисяч гривень), Сумщини – більше як 280 тисяч гривень аліментів (найбільше у Недригайлівському районі – 50 тисяч гривень) та 250 тисяч гривень аліментів на Чернігівщині (найбільше у Сновському районі – близько 44 тисяч гривень).

Цікаво, що зазвичай суспільно корисні роботи не потребують спеціального навчання або підготовки та призначаються судом на строк від 120 годин до 360 годин. Разом з тим, трапляються випадки, коли неплатники аліментів після відпрацьованого часу залишаються виконувати цю ж роботу вже на добровільних засадах.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.