Блоги

Сагач "останньої надії".

Шановні ! Як людина що має досвід роботи нанятим директором підприємства, просто повинен вам доповісти :

Якщо б нанятий директор приніс хазяїну штраф - тобто збиток- у 2.6 млн. гривень , то я навіть не уявляю шоб з ним було. Як писав О.Генрі, правда про свиню, якій дали такого копняка, шо вона летіла "на двадцять футів попереду свого вереску".

А хазяїн, тобто засновник  сумського КП Міськводоканал - сумська міська рада - мовчить !!!

Сайт самого водоканала терміново повідомив :

" Відсторонення директора підприємства критичної інфраструктури прикордонного регіону в умовах пандемії може мати непередбачувані наслідки: від можливих перебоїв в наданні послуг до техногенної екологічної катастрофи. Як наслідок, підприємство вже на сьогодні потерпає від перебоїв у діяльності, пов’язаних, як з проведенням розрахунків, так і в адміністративно-господарській діяльності."

Он як закручено ! Тут тобі і критична інфраструктура, і прикордонний регіон, і пандемія, і техногенна катастрофа ! Чи не всесвітній масштаб !!!

А справа усього - навсього  - у некомпетентності директора. Але наслідки - НЕПЕРЕДБАЧУВАНІ !

Хоча його адвокат знову ж таки компетентно написав, що обвинувачення "грунтується виключно на припущеннях".

Думаю, собі, ну які ж це припущення ? Про хабар у 30 тис. зелених не скажу - не знаю.А от заборгованість по рентній платі  у 8,5 млн.грн. була ? Була . Сплачена ? Сплачена. А штраф у 2,6 млн.грн. був? Був.Сплачений ? Сплачений . Тоді це це вже не припущення , а факти . О-о-т.

Інший "захисник" пише :" коли ж це відсторонювали від роботи за сплату грошей державі ?"  Він хоче сказати, що директор молодець, що сплатив державі 2,6 млн.грн.?! Так, якщо штраф нарахованийі не оскаржений в суді, то єдиний вихід - він повинен бути сплачений! Але директор  - не молодець !!! Директор "заробив" цей штраф ! Уявить шо це відбулось би в приватному підприємстві ! А так - на 2-3 млн. менше або більше - міська рада  ще підкине !

Тобто отакий вже  результат.

Якщо прочитати звіт аудиторської фірми , яка перевіряла водоканал за 2019 рік / у вільному доступі/, то видно ,що вкрай незадовільний стан підприємства склався не сьогодні. Аудит , хто не знає, коштує недешево. Дуже недешево. Платить це недешево Міська рада - Засновник ! Платить - але не читає звітів! Впевнений - НЕ ЧИТАЄ !

Але допомагає фінансово - 50 319 тис.грн. за 2019 рік ! Бо воно ж і критичне, воно й стратегічне , та ще й прикордонне і однопартійне !

Бо аудитори пишуть :

ЗАБОРГОВАНІСТЬ по ШТРАФАМ :

 за 2018 рік склала 10590 тис.грн. !!!?

ЗОБОРГОВАНІСТЬ ПЕРЕД БЮДЖЕТОМ :

За спец.водокористування - 3 823 тис грн.!

По рентній платі / на грудень 2019 р./ - 6789 тис. грн !

Пеня і штрафи                                      - 1724 тис. грн !

Не кажу вже за борг за електроенергію  - 61240 тис.грн. !!!

Директор підприємства має другу освіту  "Облік і аудит" / СНАУ 2003 р./

/Правда перша освіта - 1998 р . вчитель фізичного виховання. Ну це не біда, бо він, якось так сталось, ще ЧЛЕН -КОРЕСПОНДЕНТ ІНЖЕНЕРНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ за спеціальністю " Водне господарство та гідротехніка"./

Як аудитор за освітою, директор мав би побачити, що потрібно шось перелаштовувати в діяльності підприємства. Не побачив...

І засновник - не побачив...

___________________________________________________________

 

*  vodokanal.sumy.ua › wp-content › uploads › 2020/12 › Звіт-аудит-2019

Формат файлу: PDF/Adobe Acrobat

31 груд. 2020 ... «Відповідальність аудитора за аудит фінансової звітності» нашого звіту. Ми є незалежними по відношенню до КП “МІСЬКВОДОКАНАЛ».

По тематике

Santolege
Веб сервіс міськводоканалу

От скажіть мені, чому досі не реалізований веб сервіс (сайт), де городяни могли би самостійно вписати показання лічильника? Чому треба... 3

Santolege 08.01.2013 11:59
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.