Блоги

Шосткинське ВПУ визнано найкращим

Шосткинське ВПУ визнано найкращим

Конкурсна комісія Міністерства освіти і науки відібрала 62 заклади професійної освіти, серед яких й Шосткинське ВПУ, які цьогоріч отримають кошти на облаштування нових або дооснащення раніше створених навчально-практичних центрів.

Про це повідомляється на офіційному сайті Сумської ОДА (http://surl.li/abfgg).

Рішення МОН стосовно Шосткинського ВПУ не випадкове, тому що це один із найпотужніших закладів профтехосвіти як в місті Шостка, так і в регіоні.

Зараз в Шостці функціонують 2 (два) заклади профтехосвіти: Шосткинське ВПУ (колишнє ПТУ-19) та центр ПТО (у минулому – ПТУ-13), у якому також готують кухарів.

Проте різниця між цими закладами дуже суттєва.

Для прикладу. Зараз майстер виробничого навчання Шосткинського ВПУ Світлана Горшечнікова перебуває в Одеській області на практиці з учнями, які навчаються за професією кухар. Про це вона особисто зазначила у коментарі під моєю попередньою публікацією.

Також до 2014 року вона особисто разом з іншими майстрами виробничого навчання з цього закладу виїжджала з учнями на практику до АР Крим.
Крім того, заклад співпрацює з закладами обслуговування у західній частині України, зокрема у Карпатах, де учні ВПУ теж мають змогу пройти практику.

Все це свідчить про те, що у цьому профтехзакладі освіти керівництво досить ретельно ставиться до організації навчання і проходження практичної підготовки учнів, підготовки кваліфікованих спеціалістів із найкращими знаннями і навичками за обраною професією.
А ще, на мою думку, є чудова можливість для учнів суміщати практичне навчання і оздоровлення у курортних зонах України.

Чого не можна сказати про центр ПТО (ПТУ-13) з цього питання. І на це у керівництва є відповідь: грошей не дали. На відміну від Шосткинського ВПУ, в ПТУ-13 не спостерігається співпраця з іншими закладами обслуговування стосовно проходження виробничої практики, учні на практику не їздять, бо навіщо їздити, якщо поруч ліс, де можна попрактикуватися хіба що на приготуванні польової каші, а може й шашлику.

Я переконаний, що питання отримання учнями належних навичок за обраною професією прямо залежить від дій керівництва закладу профтехосвіти: від бажання, щоб учні здобували якісну освіту, та від вміння налагодити в повній мірі навчальний процес.

Підтвердженням розбалансованості в діях керівництва ПТУ-13, як на мою думку, є визнання МОН Шосткинського ВПУ кращим закладом профтехосвіти, який отримає кошти на створення навчально-практичного центру з підготовки кухарів, кондитерів, офіціантів.

Вступникам та їх батькам при вступі на навчання необхідно враховувати діяльність закладів профтехосвіти в Шостці та надавати перевагу тому закладу, діяльність якого визнало Міністерство освіти і науки України.

Не все те золото, що блищить...
На стендах у ПТУ-13 висять медальки з металу жовтого кольору, чи чесно отримані, чи, як то кажуть, «порішали», як гадаєте?

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.