Блоги

Бла-бла-бла по-шосткинськи?

Бла-бла-бла по-шосткинськи?

Наближається опалювальний сезон, який прогнозують складним в Україні.
Не оминає він і місто Шостку, що на Сумщині.

Серед мешканців міста, особливо тих, які проживають у мікрорайоні «Капсюль», лунають чутки про теплопостачальну організацію, що буде їх опалювати у наступному опалювальному сезоні.

Нагадаю, що торік восени стосовно ТОВ «Шостка-тепло», яке протягом тривалого часу опалювало цей мікрорайон, розпочато процедуру банкрутства. Про це є відповідні рішення Господарського суду Сумської області.

У зв’язку з оголошенням банкрутом ТОВ «Шостка-тепло» відбувся аукціон щодо продажу належного ТОВ майна, який виграло Приватне підприємство «Ельбрус-Північ» (код 43677884).

Згідно з даними youcontrol.com.ua/ru/ засновником та бенефіціаром ПП «Ельбрус Північ» є Романько Олексій Вікторович, керівник – Шосталь Олександр Олександрович.

Під час електронних торгів з купівлі ТОВ «Шостка-тепло» директором була Кондратьєва Ірина Володимирівна.

Олексій РОМАНЬКО зараз є депутатом Сумської обласної ради від політичної
партії «Слуга народу».

Ірина КОНДРАТЬЄВА – депутат Шосткинської міської ради від цієї політсили.

Проте, сподівання «капсюльчан» не були марними і знову, як і у попередні роки, опалювати їх домівки буде ТОВ «Шостка-тепло». Про це є рішення Господарського суду Сумської області від 29.09.2021 р.
(https://reyestr.court.gov.ua/Review/99963457)

Ось що зазначено у рішенні суду:

«Станом на день розгляду заяви Приватне підприємство “ЕЛЬБРУС ПІВНІЧ” не має дозвільних документів на виробництво та транспортування теплової енергії (ліцензії на опалення з котла зі спалення лісових відходів), у зв`язку з чим питання своєчасного забезпечення споживачів мікрорайону “Капсуль” м. Шостка послугами з постачання теплової енергії, зокрема, в опалювальному сезоні 2021-2022 р.р. є неможливим.

У зв`язку з тим, що майно ТОВ “Шостка-тепло” відсутні всі необхідні документи для забезпечення теплом мікрорайону м. Шостка та з метою недопущення порушень законодавства України, для забезпечення теплом споживачів (у тому числі об`єкти соціальної сфери), забезпечення збереження майна банкрута (підтримання) у належному стані, просить надати дозвіл ТОВ “Шостка - тепло” забезпечити тепловою енергією в сезоні 2021-2022 р.р. мікрорайон “Капсуль” та вчинити для цього всі необхідні дії.

27.09.2021 до суду надійшов лист Виконавчого комітету Шосткинської міської ради (вх.№8315/21), в якому зазначено, що Шосткинська міська рада підтримує заяву ліквідатора ТОВ “Шостка-тепло” та просить суд врахувати соціальну важливість питання та задовольнити заяву ліквідатора».

Вердикт суду: Надати дозвіл ТОВ “Шостка-тепло” (41100, Сумська область, м. Шостка, вул. Орджонікідзе, 3, код ЄДРПОУ 32478934) забезпечити тепловою енергією в опалювальному сезоні 2021-2022 р.р. мікрорайон “Капсуль” м. Шостка Сумської області та вчинити для цього всі необхідні дії».

Що вийшло? ПП «Ельбрус Північ» придбало майно ТОВ «Шостка-тепло» і до тями його не довело? Чому виникла проблема з опаленням «капсюльчан», яку прийшлося розв’язувати у суді?

Може це сталося з-за того, як злі язики брешуть, що керівництво ПП «Ельбрус Північ» «безруке» та «без мізків»? Ви як гадаєте?

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.