Блоги

Чи «жирують» в Шостці депутати-АТОвці?

Чи «жирують» в Шостці депутати-АТОвці?

На минулих місцевих виборах 2020 року до депутатського корпусу Шосткинського району також увійшли й АТОвці, які представляли політичну партію «Європейська солідарність»: син та батько Ляшки.
МИРОСЛАВА ЛЯШКА було обрано до складу Шосткинської районної ради, його батька – ВВІТАЛІЯ ЛЯШКА відповідно до Шосткинської міської ради.

Водночас зазначені особи також очолюють громадські організації.

МИРОСЛАВ ЛЯШОК є головою Громадської організації « Об’єднання учасників АТО та бойових дій «Братерство» (надалі за текстом – ГО «Братерство»). ВІТАЛІЙ ЛЯШОК також є членом цієї організації.

Вони також входять до складу й Регіональної спілки інвалідів війни, учасників бойових дій всіх війн, локальних конфліктів та учасників антитерористичної операції «Захисник» (надалі за текстом – ГО «Захисник»), яку очолює ВІКТОР ОСИПЕНКО.

Протягом декількох років з місцевого бюджету здійснюється фінансування вказаних громадських організацій. І це є правильним, щоб фінансово підтримувати захисників нашої країни.

Кожного кварталу керівництво громадських організацій, які фінансуються з місцевого бюджету, звітує Управлінню праці та соціального захисту населення Шосткинської міської ради про витрачання цих коштів.

У своєму звіті ГО «Братерство» зазначило, що станом на 01.10.2021 р. вони отримали з міського бюджету 72 000,00 грн., з яких 56 000,00 грн. було виплачено на матеріальну допомогу членам організації.

При вивчені звіту ГО «Братерство» було виявлено, що 15 000,00 грн., тобто більше ¼ частини, отримав МИРОСЛАВ ЛЯШОК, голова цієї організації.

Не погано так отримав, якщо враховувати той факт, що офіційно він ніде не працює.

Не «забув» він і про свого батька, ВІТАЛІЯ ЛЯШКА, якому виплатив 4 000,00 грн. матеріальної допомоги.

19 членів цієї організації отримали усього лише по 1 000,00 грн. матеріальної допомоги.

Слід зазначити, що ця матеріальна допомога не оподатковується.

Запитаєте, як там справи у ГО «Захисник»? Відповім, що трішечки «краще», ніж у їхніх колег з ГО «Братерство».

ВІКТОР ОСИПЕНКО виявився більш «розумнішим». Він у звіті не зазначив, скільки кожному члену своєї організації виплатив матеріальної допомоги. Зазначена тільки загальна сума. Та хіба хтось буде сумніватися, що голова ГО "не скривдив" інших членів організації і "не забув" також про членів організації сина і батька Ляшків?

Як ви гадаєте, шановні мешканці Шосткинської громади?

Фото
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.