Блоги

О ЖЭКах. Как должны принимать новые тарифы

Позиция руководителя Государственной жилищно-коммунальной инспекции в Сумской области Николая Козлова.

Кабінетом Міністрів України 20.05.2009р. була винесена постанова №529 під назвою «Про затвердження порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій».

Відповідно до п. 2 даної постанови, тарифи (нормативні витрати, пов’язані з утриманням будинків і споруд та прибудинкових територій) розраховуються окремо за кожним будинком залежно від запланованих кількісних показників фактичного надання послуг з урахуванням забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій з урахуванням типового переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій згідно з додатком (далі — типовий перелік).

Виконавець доводить розрахунок тарифів до відома власників житлових будинків (гуртожитків), власників квартир (житлових приміщень у гуртожитках), власників нежитлових приміщень у житлових будинках (гуртожитках) та інших споживачів послуг шляхом проведення щодо кожного будинку громадських слухань.

За результатами громадських слухань перелік послуг за кожним будинком може бути зменшено виконавцем порівняно з типовим переліком за умови одержання у строк до 30 днів з дати проведення громадських слухань оформленого письмово в установленому законодавством порядку рішення власників житлових будинків (гуртожитків), власників квартир (житлових приміщень у гуртожитках), власників нежитлових приміщень у житлових будинках (гуртожитках) про забезпечення надання послуг, запропонований виконавцем перелік яких зменшено.

У разі коли перелік послуг зменшується, виконавець перераховує тарифи і подає новий розрахунок тарифів відповідному органові місцевого самоврядування, що приймає рішення про його затвердження (погодження).

З власниками (наймачами) квартир (житлових приміщень у гуртожитку) та власниками нежитлових приміщень у житловому будинку (гуртожитку) укладається договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (далі — договір про надання послуг), що передбачає надання послуг, перелік яких визначений за результатами громадських слухань згідно з типовим переліком.

Послуги надаються відповідно до затвердженого (погодженого) рішенням органу місцевого самоврядування тарифу, його структури, періодичності та строків надання послуг. Копія такого рішення є невід’ємною частиною договору про надання послуг.

 

По тематике

Анна Кротина
Через какие системы проще всего принимать платежи на своем сайте.

Интернет уже давненько считается структурой, без которой банально невозможно существование нашего мира....

Анна Кротина 17.03.2016 20:16
Ірина
Развестись станет в 10 раз дороже

В ближайшее время в Украине могут вырасти тарифы на развод. Расценки будут повышены в случае принятия законопроекта, которым предлагается это...

Ірина 29.03.2012 20:00
Елена Адаменко
Протесты по тарифам "Сумыжилья"

Обещанные копии протестов прокурора г. Сумы Сергея Мирошниченко на решения горисполкома об утверждении тарифов для КП "Сумыжилье".... 2

Елена Адаменко 09.02.2012 17:52
Геннадий Минаев
В гневе грома, – чуткий демон...

Добрый день сумскому интернет-сообществу и не только
Вашему вниманию представляю «сборную солянку» со стен фейсбука: Премьер-министра Украины Николая Яновича... 43

Елена Адаменко
«Сумыжилье» обнародовало отчет о проделанной работе

В интернете появились таблицы в формате exсel с отчетом о выполненных работах КП «Сумыжилье» с июля по декабрь 2011... 6

Елена Адаменко 21.12.2011 14:19
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.