Блоги

Резолюция общественной конференции по тарифам

4 августа в зале заседаний Заречной райгосадминистрации (Харьковская, 35) состоялось собрание сумчан, главной темой которого стала законность действующих в Сумах тарифов на услуги в сфере ЖКХ. Приводим резолюцию этого собрания.

РЕЗОЛЮЦІЯ

Учасників зборів (конференції) представників мешканців житлового фонду міста Суми — споживачів житлово-комунальних послуг.

4 серпня 2011 року                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                м. Суми

Обговоривши ситуацію, яка склалася у сфері надання і споживання житлово-комунальних послуг у м. Суми, керуючись нормами викладеними у ст.ст. 5, 34, 39, 40 Конституції України, Указом Президента України від 15.09.05 № 1276 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики" та в межах повноважень, передбачених ст.И Закону України «Про житлово-комунальні послуги», учасники зборів

відзначають

- Рекомендації попередніх зборів мешканців будинків комунальної власності збоку Сумської міської ради, виконавчого комітету СМР, Управління житлової політики, комунального господарства та благоустрою СМР, виконавців ж/к послуг, що викладені в пп. 1 і 3 Резолюції від 12 квітня 2011 року, не виконані.

- Більшість рішень, які приймаються у сфері житлово-комунального господарства міста, зокрема щодо встановлення тарифів, опротестовуються прокуратурою, або скасовуються судами.

- Конкурс по визначенню виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій проведений 21 червня цього року з порушеннями встановлених процедур (у тому числі що стосується залучення до участі в роботі конкурсної комісії представників громадськості).

- Усе це свідчить про свідоме порушення законодавства та неприпустиме з боку влади ігнорування думки громадян, які утримують цю владу, сплачуючи податки.

Учасники зборів вирішили

1. Звернутись до депутатів Сумської міської ради з проханням:

- скасувати рішення виконкому СМР від 28.12.10 № 830 «Про тарифи на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, що надаються на базі міського цілісного майнового комплексу по виробництву та транспортуванню тепла та електричної енергії ТОВ «Сумитеплоенерго» для населення» і № 831 «Про тарифи на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води Дирекції «Котельна Північного промвузла ВАТ «СНВО ім. М.В. Фрунзе» для населення» , як такі, що не відповідають законодавству України;

- скасувати рішення виконкому СМР від 20 травня 2011 р № 322 «Про визначення виробників та виконавців послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в місті Суми», як таке, що не відповідає законодавству України;

- зобов'язати виконком СМР переглянути та привести у відповідність до вимог законодавства і нормативно-правових актів України всі інші рішення, які стосуються функціонування житлово-комунальної сфери міста; 

зобов'язати виконком СМР виконати постанови Харківського апеляційного адміністративного суду від 17 травня 2011 року по справі № 2а-7976/10/1870 про скасування рішення від 22.09.09 № 484 та від 05 липня 2011 року по справі №2а-9798/10/1870 про скасування рішення від 17.11.09 № 632;

- розглянути питання скасування двоставкового тарифу, виходячи з того, що:

• Кабінет Міністрів України не рекомендує застосовувати двоставковий тариф для підприємств з комбінованим виробництвом теплової енергії (яким є ТОВ «Сумитеплоенерго»);

• при двоставковому тарифі кількість громадян, які отримують субсидії зменшується, що не відповідає державній політиці в частині соціального захисту малозабезпечених громадян.

2. Вважати за необхідне депутатам міської ради напередодні сесій інформувати виборців про їх позицію щодо вирішення важливих для громади проблем та регулярно звітувати перед ними.

3. Управлінню ЖКГ разом з КП "Сумижитло" в тижневий строк переглянути статут комунального підприємства та привести його у відповідність до задекларованих мети та завдань, оскільки надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, згідно статуту, не є предметом його діяльності, що суперечить пп. 1.1, 1.3, 3.1 наказу Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 25.04.05 № 60.  В іншому разі, результати конкурсу по визначенню виконавців послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій вважати не чинними.

4. Управлінню ЖКГ здійснити контроль та зобов'язати житлово-експлуатаційні організації міста і КП «Сумижитло»:

- виконати розрахунки тарифів на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій згідно до Постанови КМУ № 529 від 20.05.09 та через механізм проведення громадських слухань, затвердити їх в установленому законом порядку по кожному будинку окремо до 01.10.2011;

- укласти із споживачами договори на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у відповідності з типовим договором, розробленим громадськими організаціями міста на основі Типового до Постанови КМУ № 529 від 20.05.09 та надати їх споживачам в комплекті з копіями рішень виконкому про загальну суму тарифу, його структуру, періодичність та строковість надання послуг, як це передбачено вищезазначеною постановою; перелік послуг детально розшифрувати.

5. Зобов'язати балансоутримувача та виконавця послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій провести інвентаризацію систем диспетчерського зв'язку у ліфтах. У разі їх відсутності (виведення з ладу) - виключити послугу на обслуговування систем диспетчеризації з тарифу.

6. Зобов'язати підприємство — надавача послуг з утилізації твердих побутових відходів терміново укласти із споживачами договори на цю послугу та надавати їм платіжні документи у відповідності до ст.32 Закону України "Про житлово-комунальні послуги".  Управлінню ЖКГ вирішити питання про надання субсидій населенню на цей вид послуг.

7. У випадку подальшого ігнорування владою рішень (резолюцій) зборів, нехтування думкою та інтересами громади, остання буде змушена ініціювати недовіру міській раді та міському голові.

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.