Блоги

"Сумыжилье" раскрыло тайну

Оказывается, помимо КП "Сумыжилье" есть еще и ООО "Сумы Жилье", правда с допиской Комфорт.

Комментарии

Barmaley

Елена! Вот не удивляюсь я почему-то. И дата регистрации, небось летом, да?

Елена Адаменко

еще не знаю, толькосегодня  вечером копию письма получила. в понедельник буду регистрацией и учредителями заниматься.

rastvortsev

Вот, кстати, одно из редких упоминаний ООО "Сумижитлокомфорт" в интернете.  

 
Александр Петровичь написал:
...Так, зокрема, послуги по прибиранню території надаються ТОВ «Сумижитлокомфорт», інші послуги надають інші, а КП «Сумижитло» СМР, як посередник, існує за рахунок різниці...

в комментарии под новостью, 19 October 2011 16:16

http://xpress.sumy.ua/news/politics/2998


telepin

Единый держреестр не знает такую фирму:

Barmaley

ООО "СумыЖулье". 22.09.2011 - дата ПЕРВИЧНОЙ регистрации.

Ну что же. Поздравляю сумчан с появлением еще одного посредника между жителями и теми, кто реально что-то делает по обслуживанию жилья.

Но дата... Я думал, они уже в июле начнут своих "дочек" плодить...

И да. Догадайтесь, будет ли КП "СумыЖульё" прибыльным и сколько оно будет перечислять в городской бюджет прибыли?

 ЗЫ. За код ОКПО - сенкс Wink

Barmaley

 

 
rastvortsev написал:
Вот, кстати, одно из редких упоминаний ООО "Сумижитлокомфорт" в интернете. 

Александр Петровичь вообще много чего там умного написал. Жаль на полумёртвом ресурсе.

Исправляю, копипаст сюда:

 
Александр Петровичь написал:
КП «Сумижитло» СМР є штучно створеним, в порушення вимог ст. 12, ст.13, ст.15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», Сумською міською радою монополістом на ринку надання споживачам комунальних послуг, діяльність якого, як монополіста, не контролюється регіональним відділення антимонопольного комітету.

Посадові особи КП «Сумижитло» СМР власну діяльність як монополіста не поспішають врегульовувати у відповідності до вимог ст. 12, 13, 25, 26, Закону України «Про захист економічної конкуренції» та ст. 20, ст.26-28 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Прокуратура м. Суми в порядку надзору не здійснила жодного реагування, по – перше, по факту винесення незаконного рішення про створення Сумською міською радою монополіста КП «Сумижитло» СМР та рішення про виділення йому бюджетного фінансування (громади м. Суми) в розмірі 3.4 млн. грн., що порушує вимоги ст. 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у якій, зокрема, зазначено, що «Антиконкурентними діями органів влади, органів місцевого самоврядування є прийняття будь-яких актів (рішень, наказів, розпоряджень, постанов тощо), надання письмових чи усних вказівок, укладення угод або будь-які інші дії чи бездіяльність органів влади, органів місцевого самоврядування, які призвели або можуть призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції». У ст. 15 Закону України «Про захист економічної конкуренції», на дію якої не звертають увагу ні регіональне відділення антимонопольного комітету, ні прокуратура м. Суми, законодавцем, окрім іншого, зазначено, що «Антиконкурентними діями органів влади, органів місцевого самоврядування, органів адміністративно-господарського управління та контролю, зокрема, визнаються: будь-яка дія, спрямована на централізований розподіл товарів, а також розподіл ринків між суб'єктами господарювання за територіальним принципом, асортиментом товарів, обсягом їх реалізації чи закупівель, або за колом споживачів чи продавців; надання окремим суб'єктам господарювання або групам суб'єктів господарювання пільг чи інших переваг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів, що призводить або може призвести до недопущення, усунення, обмеження чи спотворення конкуренції;

В порушення законодавства, рішенням Сумської міської ради від 25 червня 2011р. за № 418 (копія додається) про створення КП «Сумижитло» СМР та забезпечення його діяльності було позбавлено громаду м. Суми – споживачів права вільного вибору іншого надавача (постачальника) комунальних послуг. По – друге, регіональне відділення антимонопольного комітету (у порядку реалізації власних повноважень) та прокуратура м. Суми у порядку надзору не здійснили жодного реагування за наслідками неправомірної діяльності монополіста — КП «Сумижитло» СМР, посадові особи якого на протязі п’яти місяців, використовуючи надані міською радою привілеї, фактично зловживають власними правами, що призвело до порушення державних гарантій та прав споживачів, закріплених вимогами ст.20, ст.26-28 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та ст. 10 Закону України «Про захист прав споживачів», а саме:

Посадовими особами КП «Сумижитло» СМР імперативним шляхом автоматично виставляються рахунки до сплати споживачам, виставлені рахунки жодним чином не відображають діяльність КП «Сумижитло» СМР, пов’язану з наданням послуг споживачам (докладно зазначено у п. 1,2,8,10,12 скарги – претензії, копія додається). Неправомірність діяльності посадових осіб КП «Сумижитло» СМР полягає у тому, що на протязі п’яти місяців споживачам виставляються рахунки за послуги, які споживачі не отримують (за винятком витрат на часткове прибирання території). Встановлені тарифи повинні відповідати вимогам законодавства України, бути обґрунтованими, прозорими та зрозумілими, пройти процедуру громадського обговорення зі споживачами. Натомість механізм визначення вартості віртуально надаваємих послуг виконавцем КП «Сумижитло» СМР на сьогодні фактично, також як й інша інформація, протиправно приховується від споживачів, що порушує вимоги п.4 ч.1 ст. 4 Закону України «Про захист прав споживачів», ст. 20, ч.1,3,4 та 5 ст. 30 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Звертаю увагу, що у порівнянні з іншими регіонами України, вартість послуг на сьогодні є завищеною та ні чим не обґрунтованою, тим паче вона застосована КП «Сумижитло» СМР без проведення громадських обговорень зі споживачами, які неодноразово звертаються зі скаргами на порушення посадовими особами КП «Сумижитло» СМР прав споживачів. Фактично, усі споживачі послуг КП «Сумижитло» СМР щомісячними платежами лише кредитують його діяльність, але ж КП «Сумижитло» СМР має право стягувати кошти лише за фактично надані послуги. Натомість у платіжних документах виставляються рахунки за ненадані послуги, тим більше за послуги, що не визначені договором. В порушення вимог п.4 ч.1 ст. 4 Закону України «Про захист прав споживачів», ст. 20, ч.1,3,4 та 5 ст. 30 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», приховується від споживачів інформація, яка не може бути секретною або становити конфіденційну інформацію про діяльність КП «Сумижитло» СМР.

На сьогодні посадовими особами КП «Сумижитло» СМР приховується інформація про вичерпний (детальний) перелік послуг, їх об’єм (кількісні показники), їх вартість (механізми ціноутворення) тощо. Будь-яке приховування від споживача зазначеної інформації є незаконним явищем. Інформація про наявність сертифікатів, ліцензії та дозволів у відповідності до вимог ст. 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» також приховується посадовими особами КП «Сумижитло» СМР від споживачів комунальних послуг. Це дає підстави вважати, що новостворене підприємство — монополіст КП «Сумижитло» СМР попросту не має всіх необхідних для роботи дозволів, сертифікатів, ліцензій, зокрема щодо організації проведення ремонтних, будівельних, сантехнічних робіт тощо. Фактично, КП «Сумижитло» СМР є посередником, діяльність якого подвійно щиро фінансується як за рахунок місцевого бюджету так і оплатою споживачами.

Така запроваджена схема роботи за подвійним фінансуванням, коли комунальна організація незаконно (безконтрольно), внаслідок нездатності самостійно надавати кінцевому споживачу комунальну послугу, використовуючи для цього підрядників, субпідрядників, приватних підприємців тощо, надає їй значну можливість збагатитися. Наголошую на тому, що КП «Сумижитло» СМР самоуправно залучає до виконання умов договору третіх осіб, зокрема підрядні та субпідрядні організації, підприємства, приватних підприємців тощо, але передача прав та обов’язків виконавцем КП «Сумижитло» СМР третім особам ні чим не регламентована, існуючим проектом договору також. Зазначені самоуправні дії, що не врегульовані договором, є неприпустимим явищем, так як споживач має право отримувати комунальну послугу безпосередньо від її виробника або надавача, а не від посередника, яким є КП «Сумижитло» СМР.

Так, зокрема, послуги по прибиранню території надаються ТОВ «Сумижитлокомфорт», інші послуги надають інші, а КП «Сумижитло» СМР, як посередник, існує за рахунок різниці.Складається враження, що безконтрольна діяльність КП «Сумижитло» СМР, яка проводиться з численними порушеннями вимог законодавства, лобіюється регіональним керівництвом органів виконавчої влади.

Barmaley

 
telepin написал:
Единый держреестр не знает такую фирму:

И не только он...

Видать не обновилось еще в инете инфа. Подождем, не впервой Wink

Елена Адаменко

Вот текст письма с уточнениями

«Додатково до відповіді КП "Сумижитло" СМР на Ваше звернення (вих. № 1995 від 26.10.11р.) вважаємо доцільним надати наступну інформацію:

Послуги з прибирання прибудинкової територій, сходових клітин та благоустрою відповідно до укладеного з КП "Сумижитло" СМР підрядного договору надає ТОВ "СУМИ ЖИТЛО КОМФОРТ" в особі директора Здєльніка Б.А. (юридична адреса: м. Суми, вул. Курська, буд. 14). З питанням щодо посадових осіб, які безпосередньо виконують прибирання, доцільно звернутися безпосередньо до зазначеного підприємства.

Прибирання сходових клітин здійснюється 4 рази на тиждень.

Згідно з пунктом 26 Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудиикових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.-07.2005 N 560, до розрахунку нормативних витрат включені витрати з освітлення місць загального користування і підвалів та підкачування води.

Освітлення місць загального користування є виконанням робіт щодо створення умов для подачі електроенергії до місць загального користування і передбачає виконання робіт з обслуговування внутрішпьобудинкових мереж електропостачання місць загального користування (сходові клітини, підвали тощо) та витрати електроенергії на їх освітлення.

Послуга з освітлення місць загального користування та підкачування води надається КП "Сумижитло" СМР щоденно протягом доби.

Степаненко Є.Є.»

Примечательно,что 26.10 мы не спрашивали степаненко об уборке мусора, а лишь требовали
выдать дубликат неполученного нами ответа на наше сентябрьское заявление.

Елена Адаменко

Ідентифікаційний код юридичної особи 37655255
Повне найменування юридичної особи та
скорочене у разі його наявності ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СУМИ ЖИТЛО КОМФОРТ"
( ТОВ "СУМИ ЖИТЛО КОМФОРТ" )
Місцезнаходження юридичної особи 40020, Сумська обл., місто Суми, Ковпаківський район, ВУЛИЦЯ КУРСЬКА, будинок 14
ПІБ керівника юридичної особи ЗДЄЛЬНІК БОГДАН АНАТОЛІЙОВИЧ
Інформація про здійснення зв’язку з юридичною особою
Місцезнаходження реєстраційної справи Виконавчий комітет Сумської міської ради
Дата та назва останньої реєстраційної дії 12.10.2011 Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах
Дані про перебування юридичної особи
у процесі припинення не перебуває в процесі припинення

Barmaley

 
adamenko написал:
Ідентифікаційний код юридичної особи 37655255

Повне найменування юридичної особи та скорочене у разі його наявності ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "СУМИ ЖИТЛО КОМФОРТ"( ТОВ "СУМИ ЖИТЛО КОМФОРТ" )

Свидетельство плательщика НДС: 200000840
Дата выдачи свидетельства: 13.09.2011
Дата регистрации: 13.09.2011

 

Wink шараги начали плодиться и множиться...

rastvortsev

 
Barmaley написал:
Дата выдачи свидетельства: 13.09.2011

Я не юрист, но возник еще один вопрос.

Если "послуги з прибирання прибудинкової територій, сходових клітин та благоустрою... надає ТОВ "СУМИ ЖИТЛО КОМФОРТ", а оно зарегистрировано 13.09.2011, то ДО этого КТО убирал? (Ну, де-юре, разумеется).

Barmaley

 
rastvortsev написал:
ДО этого КТО убирал?

Это лучше у Степаненко спросить. Потому что вариантов масса. А подсказывать Сумыжулью не хочется.

rastvortsev

 
Barmaley написал:
лучше у Степаненко спросить

согласен. спасибо.

Barmaley

 
adamenko написал:
в понедельник буду регистрацией и учредителями заниматься.

Подозреваю, что в РЕАЛЬНЫХ владельцах  ТОВ "СУМИ ЖИТЛО КОМФОРТ" и ТОВ "СУМИЖИТЛО" несколько известных фамилий, хотя юридически учредители будут незнакомыми...

Елена Адаменко

дим, ты молодчага что сроки подметил. в понедельник в прокуратуру дополнение к заявлению напишу.

rastvortsev

я не гонгадзе, я только учусь))

Елена Адаменко

 
Barmaley написал:
Свидетельство плательщика НДС: 200000840 Дата выдачи свидетельства: 13.09.2011 Дата регистрации: 13.09.2011  

- откуда информация, если не секрет?

Barmaley

 
adamenko написал:
- откуда информация, если не секрет?

С Интернета Wink

http://jurportal.org/tax_base/37655255

Елена Адаменко

спасибо

Barmaley

 
adamenko написал:
спасибо

Всегда пожалуйста. Появится еще что-то - выложу сразу с указанием источника.

На удивление на сайте налоговой даже информации почти нет. Да и вообще... они как в сумраке...

Елена Адаменко

будем выводить из тени. как показывает кинопрактика за сумерками приходит рассвет

Barmaley

Кстати, о директоре

 
adamenko написал:
ПІБ керівника юридичної особи ЗДЄЛЬНІК БОГДАН АНАТОЛІЙОВИЧ

Читаем:

http://www.vsisumy.com/news/politika/sostavy-izbiratelnyh-komissiy-0

В избирательной комиссии представлял "Молоду Україну"  Wink

Так что круг холдинга "СумыЖульё" расширяется. ПР, РМ, БЮТ, КПУ... Теперь добавилось МУ...

Елена Адаменко

http://www.92844.promdex.com/product/detail/62274.html - а здесь проскакивает уже субъект предпринимательской деятельности Богдан Анатальевич Здельник.

Елена Адаменко

http://sumy.in/directory/cat/195/ - а здесь Здельник Б.А. значится в списке предоставителей ритуальных услуг:))

Юрист

 
rastvortsev написал:
Я не юрист, но возник еще один вопрос. Если "послуги з прибирання прибудинкової територій, сходових клітин та благоустрою... надає ТОВ "СУМИ ЖИТЛО КОМФОРТ", а оно зарегистрировано 13.09.2011, то ДО этого КТО убирал? (Ну, де-юре, разумеется).

Тот, кто и после 13.09.2011 - НИКТО!

Гость

 
adamenko написал:
Здельник Б.А. значится в списке предоставителей ритуальных услуг:))

Опыт есть.  Теперь жилфонд и похоронят  Crazy

По тематике

Анна Кротина
Через какие системы проще всего принимать платежи на своем сайте.

Интернет уже давненько считается структурой, без которой банально невозможно существование нашего мира....

Анна Кротина 17.03.2016 20:16
Ірина
Развестись станет в 10 раз дороже

В ближайшее время в Украине могут вырасти тарифы на развод. Расценки будут повышены в случае принятия законопроекта, которым предлагается это...

Ірина 29.03.2012 20:00
Елена Адаменко
Протесты по тарифам "Сумыжилья"

Обещанные копии протестов прокурора г. Сумы Сергея Мирошниченко на решения горисполкома об утверждении тарифов для КП "Сумыжилье".... 2

Елена Адаменко 09.02.2012 17:52
Геннадий Минаев
В гневе грома, – чуткий демон...

Добрый день сумскому интернет-сообществу и не только
Вашему вниманию представляю «сборную солянку» со стен фейсбука: Премьер-министра Украины Николая Яновича... 43

Елена Адаменко
«Сумыжилье» и Чупакабра

Как сумской коммунальный жэк со зверьками воевал.... 7

Елена Адаменко 27.01.2012 17:00
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.