Блоги

Сумське «єдине вікно» поширили на всю країну

Ініційовану на Сумщині практику супроводження  інвестиційних проектів за принципом «Єдиного інвестиційного вікна» відтепер реалізовано у всеукраїнських масштабах. Про це свідчить Закон України «Про підготовку та реалізацію інвестиційних проектів за принципом «єдиного вікна», що вступив у дію з 1 січня цього року.

Документ на законодавчому рівні закріплює принцип зняття обмежень та спрощення дозвільних процедур для інвесторів, успішно реалізований в нашому регіоні. Законом передбачено, що безкоштовну допомогу підприємцям-інвесторам надаватимуть регіональні центри з інвестицій і розвитку, своєрідний аналог сумської Ради з питань залучення інвестицій при ОДА. За прикладом Сумщини, ці регіональні центри разом із підприємцями розроблятимуть оперативні плани реалізації інвестиційних проектів, у стислі терміни реєструватимуть інвестпроекти, формуватимуть для інвестора пакет необхідних документів.

Показово, що саме Сумщина стала першим в країні регіоном, де на практиці створені сприятливі умови для людей, що вкладають кошти в економку регіону, створюють робочі місця, працюють у прозорому правовому і податковому полі. До речі, на цю обставину звернув увагу Президент України Віктор Янукович, перебуваючи з робочим візитом на Сумщині: «Інвестиції – це ковток свіжого повітря для виробника, - зауважив Глава держави. – Я переконався,  це дуже важливо, що на Сумщині створено умови для інвестування, влада і бізнес завжди мають бути партнерами».  

До речі, завдяки запровадженому в області «єдиному вікну» у 2010 році в економіку Сумщини залучено 124 мільйони доларів інвестицій, за підсумками 2011 року очікується близько 200 мільйонів, а у новому – 2012 році це показник має зрости до 300 мільйонів доларів на рік.

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.