Блоги

Азаров з Януковичем розвели вчителів, як «котят»

Збанкрутілий уряд Партії регіонів вкотре довів, що «порожняк гонить» літерними ешелонами. Сьогодні внаслідок порушення їх обіцянок учителі України недоотримують від 300 до 2000 гривень щомісяця.

«Доплати» педагогам мали би йти відповідно до домовленостей між Кабінетом Міністрів України та профспілками. Ще минулого року уряд слізно обіцяв прийняти відповідну постанову і підняти заробітну платню вчителів, що гарантував підписанням галузевої угоди з профільними профспілками. Зокрема, уряд гарантував у 2013 році підвищувати посадовий оклад першого тарифного розряду чотири рази впродовж року: з 1 січня - 928 грн., з 1 квітня – 942, з 1 жовтня – 967, з 1 грудня – 982.

Пройшло вже три місяці, а постанова так і не прийнята – чи то знову забули про людей, чи то свідомо «спускають на тормозах».

Першу ластівку урядового «кидка» ми побачили в державному та місцевому бюджетах, у яких зазначені суми просто не прораховувалися. Тепер це стало абсолютно очевидним.

Громада б’є на сполох, профспілки працівників освіти і науки України штурмують Азарова листами і зверненнями. За останній тиждень аж двічі зустрічалися із «представниками урядової сторони». Сам же Азаров включив повний ігнор - до вчителів не виходить («нє царскоє ето дєло» спілкуватися із педагогами?)

Ми вирішили компенсувати вчителям різницю у зарплатах, яка виникла внаслідок «розводу» Миколи Яновича і «товаріщєй». 21 березня мої колеги-депутати від опозиції Лілія Гриневич, Андрій Пишний та Павло Петренко подали проект Постанови «Про звернення до Кабінету Міністрів України з вимогою про необхідність здійснення перерахунку у 2013 році заробітних плат працівників установ, закладів та організацій бюджетної сфери та виплати недоплачених сум».

Ми будемо вимагати гідної оплати праці вчителів за рахунок скорочення видатків на утримання органів влади, але чи підтримають нас регіонали та їх сателіти комуністи?

Комментарии

Батько

Щоб учителів більше цінували, треба менше їх випускати з ВУЗів. Наявне велике "перевиробництво", і роботу можна знайти лише по блату. Перед тим як піднімати зарплату, було б добре половину розігнати та замінити, тих що вимагають від батьків гроші на потреби школи, непопулярних директорів. Пан Медуниця сам з цього цеху, тому виступає лоббістом, але у більшості простого народу вчителі не викликають такого співчуття.

Гoсть

Он думает про народ и про ..... учытылив  Big smile

дупутат

Непонятно одно, каким местом думает Smile

Славик

"""Непонятно одно, каким местом думает"""

Наверное, одному тебе это не понятно.

Все знают, и учёные это подтверждают, что любой человек, в том числе молодой депутат госп.М-ца, думает исключительно головой.

Гость - в горле кость

Медуница в голову ест! А думалку он вон,на фото, проветриться выставил...Ховрашок.

Гость23

 
але у більшості простого народу вчителі не викликають такого співчуття.

Именно. И сама система школьного образования так же оставляет желать лучшего. Доходит до абсурда, когда множество обычных общеобразовательных школ перевели в различные гимназии, фактически просто сменив табличку, и сделав ремонт. А учителям то от этого зарплата выше. А детей дополнительно мучают лишним и не нужным материалом, и поборы возрастают, типа же у нас гимназия.

Родители могут не платить поборы за своего ребенка, имеют полное право. Но ребенку от этого, как минимум, начнут занижать оценки. Это проверено из практики многих. Выход есть и в народе: если бы все перестали подавать учителям, весь класс, вся школа, весь город - вот тогда бы проблема поборов отошла бы, и не навредила бы детям на их учебе. Но ведь сами же люди, сами же несут.

AWASS

 
Выход есть и в народе: если бы все перестали подавать учителям, весь класс, вся школа, весь город - вот тогда бы проблема поборов отошла бы, и не навредила бы детям на их учебе. Но ведь сами же люди, сами же несут.

А вы не пробовали перестать ходить в магазин и покупать еду. Ведь жить можно, но как долго?  Tongue

Учет  ИЗРАСХОДОВАННЫХ денег, насколько мне известно, ведут родительские комитеты. Если не хочете обучать  СВОЕГО ребенка, поступайте с ним так, как поступило наше государство, к чему вы и призываете    Sad

Гость23

 
Учет ИЗРАСХОДОВАННЫХ денег, насколько мне известно, ведут родительские комитеты

Родительские комитеты, подобно карманным профсоюзам, "пляшут" под школу. Вот, например, решили, что школе нужны новые окна.. ну ладно, соглашусь, дуть не будет, можно и собрать. И то, тем, кто хочет, а не добровольно-принудительно. Но когда принимают решения, что директору школы нужен новый дорогой письменный стол с креслом, какие то ещё дополнительыне удобства, ну и подобные решения в этом роде, которых можно перечислить много. И здесь уже перебор, почему родители ребенка должны платить за такие мероприятия.

AWASS

 
И то, тем, кто хочет, а не добровольно-принудительно. Но когда принимают решения, что директору школы нужен новый дорогой письменный стол с креслом, какие то ещё дополнительыне удобства, ну и подобные решения в этом роде, которых можно перечислить много. И здесь уже перебор, почему родители ребенка должны платить за такие мероприятия.

Согласен. Родительский комитет УДОВЛЕТВОРЯЕТ аппетиты школьной администрации. Когда родители ложатся под классного руководителя, то комитеты ложатся под администрацию. А почему? Потому что своих детей отдают ПОЛНОСТЬЮ в руки школьных специалистов. Нет единой политики в воспитании ребенка Родитель - Учитель, поэтому перекосы будут во всех других отношениях. Плясать надо от печки, которой является РЕБЕНОК, но никак не благоустрой директорского кабинета.

папа дизель

 
Учет  ИЗРАСХОДОВАННЫХ денег, насколько мне известно, ведут родительские комитеты.

Ну какой же этот "комунячий демоненок с крылышками"  (И-З-В-И-Н-Я-Ю-С-Ь!) и ТУПОЙ в государственной финансово-бюджентной политике!

С кем приходться общаться!

Да ты  хотя бы не позорился здесь на форуме своими пролетарским знаниями в этой области! 

Со свинным рылом да в калашный ряд!

 

Для тебя наверное слово "бюджет" сродни  "синхрофазотрон" или "адронный коллайдер". 

Совок  и есть совок + лобызание нынешним бандюкам всех уровней. 

Cool

коловрат

он на засідання бюджетного комітету пресу не пустили. ЗА журналюг вписалася камуністка Калєтнічка, а про Медуницю і колег по попозиції чогось ні слова на УП про це діло... Невже мовчки радів, що жерналюг не пускають дивитися на розпил балба? Love

а освіту кардинально слід реформувати. 12 років школи - це занадто. бо ж учать всякій фігні і часто тих, кому воно зовсім не треба, і школа у всьому крайня. Та й чому може навчити вчитель, який заробляє мінімалку, учнів, які мріють стати рекетирами чи проститутками і бігають за школи смалити коноплю?

Савелий

Не бойтесь плохих оценок. При поступлении на работу никто не заглядывает в аттестат или диплом, если это не по знакомству работодателя будет интересовать что конкретно умеешь делать. Конечно родители должны серьезно заниматься обучением и воспитанием детей, объяснять что нужно не уравнения решать а например уметь выжить в суровом армейском коллективе.

бабай

а че Медунятко молчит по поводу непускания прессы на заседание бюджетного камитету? Он был инициатором непускания? или сделал вид, что ничего не замечает?

"УДАРівец": журналістів на "дерибан" не пускала або охорона, або прес-служба

Вівторок, 26 березня 2013, 17:41

 
Глава бюджетного комітету парламенту, регіонал Євген Геллер не має відношення до недопуску преси на засідання комітету у вівторок.

Як повідомив член бюджетного комітету, депутат від фракції "УДАР" Павло Різаненко, в ході засідання бюджетного комітету у вівторок обговорювалося питання, пов'язане з недопуском преси.

"Питання було піднято вже в розділі "Різне". Ми звернули увагу, я і пані Калетник (перший заступник глави комітету Оксана Калетник), на ситуацію, яка склалася сьогодні", - сказав він.

"Глава нас запевнив, що він ніяких розпоряджень нікому не давав і не має до цього жодного відношення. Тобто проблему необхідно шукати або в службі охорони, або в прес-службі парламенту", - заявив "УДАРівець".

У той же час, за словами Різаненка, закон про парламентські комітети розписаний таким чином, що засоби масової інформації повинні мати повний доступ, але проведення відео- та аудіозапису, а також зйомки, мають відбуватися виключно за погодженням голови комітету.

"Разом з тим, це все вже повинно відбуватися на засіданні комітету. Тобто коли ЗМІ вже зайшли на засідання комітету. Тобто, якщо головуючий заперечує проти проведення аудіо-, відеозаписів, депутати можуть це питання проголосувати, але обмежень щодо доступу ЗМІ - такого положення немає", - сказав депутат.

Як відомо, у вівторок пресу не пускали на засідання бюджетного комітету Верховної Ради, на якому планувалося розглянути питання про перерозподіл 1,7 млрд грн

северянин

Очень классная позиция руководителей страны должностной оклад учителя 980 грн а себе любимому 20000грн ,о чем и о каком воспитании может идти речь 

Гость - Гость

 Ну у северян, Деркача я тоже сюда включу, таки северянин, безусловно свое, правильное понимание и видение...И реализация....)))))))))))))))

коловрат

де опозиційний проект реформи освіти, який би вирішував основні завдання: 1) прагматичність, технологічність і реалістичність освіти - 10 років навчання в школі, далі проф.освіта (кваліфіковані робітники - під програму відродження промисловості, інженери, науковці тощо), ставка виключно на внутрішній ринок (хто хоче працювати за кордоном - привтані гімназії) + підпрограмка підготовки кадрів за кордоном за "грантовою схемою" з відпрацюванням в Україні мінімум 10 років, школяру - базові знання + навчити вчитися. 2) освіта = здоров"я + виховання, посилення фізкультурно-спортивної складової (уроки і спортсекції) і хоч круть хоч верть а треба міняти вивихи сучасного виховання (мораль, патріотизм, здоровий спосіб життя, відповідальність за свої вчинки тощо - тіки так виховані дітки зможуть підняти Україну). 3) фінансовий момент - правильно спрямована освіта як палочка-виручалочка, тому слід піднапрягтися і туди вкластися, але кластися ЯКІСНО. учитель з мінімальною з/п НІЧОМУ учня не навчить. Але і відбір учителів має бути ой-йой, бо там також уже деградація давно пасеться. Цілком можливо, що слід радикально поріщати вищу освіту - бо це профанація як правило, та ще й за гроші як держави, так і батьків. 4) права вчителів на КОНТРОЛЬ ЗА ДІТЬМИ. Розбалуваних діточок зараз і вгамувати нічим: це в 1-3 класі вони можуть ще боятися вчительки чи директора, потім - пофіг. А смикнуть за вушко - все, учителя зацькують. Хоча діточки і бухі приходять, і обкурені, і дівчатка вже не дівчатка, і мат в класі і тд і тп...

зрештою, в попозиції досить кадрів наче, щоб сіли і написали не тільки програму по реформі освіти з супутніми моментами, а й прописали програми навчання. Але кому воно в попозиції треба? там ще коли попозиція була владою жодних реформ навіть в законопроектах і близько не було...

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.