Труба профільна

Профільний трубопрокат завдяки своїй стійкості до серйозних механічних навантажень перш за все знайшов широке застосування в будівництві. Його використовують для зведення складних перегородок, прогонів, площадок, для виготовлення металоконструкцій, опор і щогл, для установки теплиць, декоративних загороджень, дитячих майданчиків.

Основне призначення профільних труб – каркасні конструкції самого різного типу: труба порожня всередині, може бути плавно вигнута під потрібним градусом і витримує досить великі навантаження. Проте, кожна сфера використання висуває свої вимоги до сталевих профільованих труб: це може бути декоративність і естетика, відповідність уявленням дизайнера, може бути здатність у складі каркаса витримувати статичну вагу, динамічні вітрові та інші навантаження, здатність до рівномірного згинання, стійкість до вологи й т.п. А значить, і критерії вибору труби будуть різні.

 

Види профільних труб за способом виробництва:

  • Холодної прокатки (холоднокатані) – труби, форма яких надавалася без нагріву заготовки. На виході отримуємо заготовку з перетином від 10х10 до 120х120 мм. Такі труби рідко мають велику товщину стінки, але їх поверхня відрізняється високою якістю і рівномірністю, великою щільністю матеріалу. Також труба холодної прокатки гірше піддається подальшому вигину через високий внутрішньої напруги.
  • Гарячої прокатки (гарячекатані) – надання заданої форми розігрітій круглій трубі: нагрів дозволяє зняти внутрішнє напруження при прокатці, така труба менш щільна, краще піддається подальшому вигину, в тому числі художнім деформаціям, але може мати дефекти поверхонь, шорсткість. Зате труба може мати велику товщину стінок (отже, здатність витримувати навантаження) і діаметр \ перетин від 80х80 до 180х180 мм.
  • Зварні труби – коли спочатку сталева смуга ріжеться на штріпси, після заготівлі надається форма шляхом профільного вигину, а потім її зварюють по шву. Зварна труба за своїми характеристиками практично не відрізняється від безшовних аналогів. При цьому товщина стінки варіюється в межах 1-5 мм, а перетин – від 10х10 до 120х120 мм. Проте, неякісний шов може бути слабким місцем товстостінної профільної труби.

    Великий вибір профільних труб в компанії ТОВ НВП «Стальсервіс».
    Для підбору продукції по бажаному параметру зверніться до нашого менеджера за телефоном: +38 (050) 420-14-53.

 

view counter
view counter

Статистика

Всего тем на форумах 170002
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64992
Последний зарегистрированный пользователь prometej

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.