У переддень Великодня діти оздоблюють писанки

Напередодні Великодніх Свят Всеукраїнський благодійний фонд „Дитячий світ” для дітей із обласних дитячих лікарень та дитячих будинків в обласних центрах України організував Великодню благодійну акцію „Розмалюй писанку”. Акція проходить вже другий рік поспіль майже в усіх обласних дитячих лікарнях. У рамках акції діти під керівництвом досвідченого майстра образотворчого мистецтва вчаться оздоблювати писанки за традиційними народними техніками писанкарства. В орнаментальних або сюжетних узорах юні митці намагаються відобразити весняні мотиви, радість життя та великодню тематику.

Напередодні Великодніх Свят Всеукраїнський благодійний фонд „Дитячий світ” для дітей із обласних дитячих лікарень та дитячих будинків в обласних центрах України організував Великодню благодійну акцію „Розмалюй писанку”. Акція проходить вже другий рік поспіль майже в усіх обласних дитячих лікарнях. У рамках акції діти під керівництвом досвідченого майстра образотворчого мистецтва вчаться оздоблювати писанки за традиційними народними техніками писанкарства. В орнаментальних або сюжетних узорах юні митці намагаються відобразити весняні мотиви, радість життя та великодню тематику. Після закінчення майстер-класів розмальовані дітьми писанки стануть експонатами великодніх виставок, які проводитиме „Дитячий світ” упродовж усіх Великодніх Свят.
Акцію підтримали співробітники НАДРА БАНКУ, які презентували дітям великодні подарунки – паски, яблука, цукерки та інші ласощі.
У Сумах акція «Розмалюй писанку» відбулася у дошкільному відділенні Сумської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІ ступенів для дітей-сиріт ім.С.П. Супруна. Діти під керівництвом викладача Сумського міського палацу дітей та юнацтва Ісайтіної Тамари Андріївни вчилися оздоблювати писанки. Учасники акції сповнені чудовими враженнями і радістю спілкування.
Учасник акції- вихователь родинної групи школи-інтернату Корнієнко Світлана Анатоліївна: ”Напередодні проведення акції в школі відбулися уроки,присвячені святу Великодня. Діти дізналися,що це за день, звідки пішли традиції Великодніх святкувань, що таке писанки,крашенки, крапанки, і які існують традиційні народні техніки писанкарства. Але уроки були більш інформативні, подивитися, а тим більше самим розмалювати справжню писанку діти не мали можливості. Приїзд справжньої професійної писанкарки став просто чудовим продовженням наших уроків, адже діти все побачили, і власними руками, з любов”ю оздобили писанки, про це можна було тільки мріяти,тепер ми-вихователі, самі зможемо передати все те, що побачили тим дітям, які не змогли прийняти участі у майстер-класі, а також всім своїм рідним та знайомим”.
За словами Президента ВБФ „Дитячий світ” Сергія Летенка, вивчення дітьми і молоддю традиційного народного мистецтва, плекання в них поваги і любові до народної культури і традицій є невід’ємною складовою процесу культурного і національного розвитку, а також обов’язковою умовою виховання справжнього громадянина.

view counter
view counter

Сейчас на форуме

Сергій Скакун
telepin

Зарегистрированных 2
Гостей 1022
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 170224
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64983
Последний зарегистрированный пользователь helpcenter.sumy

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.