"Виконай свій обов’язок"

На початку серпня п.р. в. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО доповів на колегії при голові облдержадміністрації про перебіг в обласному центрі шостої черги мобілізації.

По оповіщенню, зазначив посадовець, Суми мають непогані результати.

Від початку шостої черги мобілізації на території міста вручено 1540 повісток. На медичну комісію з’явилося 367 чоловік. Із них 130 осіб визнали придатними за станом здоров’я (включаючи осіб які мають право на відстрочку або звільнення від мобілізації), 41 відправили на додаткове обстеження, 196 визнали непридатними до військової служби. До війська відправили 15,6 % від планового завдання.

Серед основних причин, що заважають Сумам виконати доведений план із мобілізації, Володимир Войтенко відзначив відсутність військовозобов’язаних за місцем проживання та неявку за повістками, великий відсоток «вибраковки» за станом здоров`я, небажання керівників підприємств та установ втрачати працівників.

Аби побороти перші два чинники, до органів МВС направили іменні повідомлення на громадян, які ухиляються від явки до військового комісаріату. Непогано себе зарекомендували й рейдові групи для оповіщення військовозобов’язаних та призовників у складі співробітників військового комісаріату та органів МВС, які в тому числі відпрацьовували місця масового відпочинку громадян (нічні клуби, кафе та інше). Втім, після особистого втручання і вказівки міністра МВС України, роботу таких патрулів припинили.

Наразі розбираються і з тим, чому такий великий відсоток (60 %) тих, кого медична комісія визнає непридатними та тимчасово непридатними до служби за станом здоров’я. Аби унеможливити зловживання членами комісії своїми службовими обов`язками, її переформатують.

А от у впливі на несумлінних керівників підприємств та установ (а таких за інформацією Володимира Войтенка близько 10), міська влада розраховує на допомогу керівництва області. Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО пообіцяв вже у вівторок зібрати відповідну нараду за участю тих, хто гальмує проведення мобілізації.

view counter
view counter

Сейчас на форуме

admin afisha

Зарегистрированных 1
Гостей 983
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 170105
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64997
Последний зарегистрированный пользователь prometej

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.