Держава не гарантує соціальних гарантів для ветеранів!?

На теренах Глухівщини ветерани АТО/ООС лікуються за власний рахунок, а місцеві адміністрації бідкаються на відсутність грошей.

Відповідно до статті 1 Конституції України,  Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Відповідно до статті 3  Конституції України, Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.

Відповідно до п. 1 статті 12  Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», ветерани війни мають захищене Конституцією України та Законом України безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів.

Відповідно до статті 2 Закону України « Про місцеві державні адміністрації»

Місцеві державні адміністрації в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечують:

1) виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня;

2) законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян;

3) виконання державних і регіональних програм соціально-економічного та культурного розвитку, програм охорони довкілля, а в місцях компактного проживання корінних народів і національних меншин - також програм їх національно-культурного розвитку;

4) підготовку та схвалення прогнозів відповідних бюджетів, підготовку та виконання відповідних бюджетів;

5) звіт про виконання відповідних бюджетів та програм;

6) взаємодію з органами місцевого самоврядування;

7) реалізацію інших наданих державою, а також делегованих відповідними радами повноважень.

Відповідно до статті 4 Закону України «Про місцеве самоврядування в України»

Місцеве самоврядування в Україні здійснюється на принципах:

законності;

гласності;

поєднання місцевих і державних інтересів;

правової, організаційної та матеріально-фінансової самостійності в межах повноважень, визначених цим та іншими законами;

підзвітності та відповідальності перед територіальними громадами їх органів та посадових осіб;

державної підтримки та гарантії місцевого самоврядування.

Але з 2014 року коли почалась війна на Сході України і по нинішній час  на лікування, амбулаторне чи стаціонарне, в місті Глухові та Глухівському районі (включно з ОТГ) не було виділено ніяких коштів з місцевих бюджетів на лікування ветеранів війни! Всі ветерани війни лікуються за власний рахунок! Держава в особі місцевих рад та адміністрацій не виконує норми Конституції України та Законів України чим наносить шкоду здоров’ю ветеранів, бо не кожен ветеран може сплатити якісне лікування в повному обсязі.

На даний час в Глухівській центральній районній лікарні на стаціонарному лікуванні в травматологічному відділенні  лікується ветеран війни Григор Сергій Миколайович , який потребує оперативного втручання та стаціонарного лікування на суму 15 тисяч гривень. Сергій є мешканцем села Некрасово Глухівського райрону. На превеликий жаль місцева рада та адміністрація не в змозі допомогти, оскільки відсутні гроші. Держава не гарантує ветерана соціальних гарантів?

view counter

Сейчас на форуме

Сергій Скакун

Зарегистрированных 1
Гостей 1936
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 169171
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64990
Последний зарегистрированный пользователь Zanna_

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.