Чому б не розпочати з Тернів?

Я уже писав, що в жовтні на Сумщині відбулися дві значні футбольні події - презентації «Програми розвитку футболу на Сумщині на 2011-2015 роки», яку на стадіоні «Ювілейний» представили президент обласної федерації футболу, голова ОДА Юрій Чмирь та перший заступник голови обласної федерації футболу Андрій Грек, а до селища Терни, що в Недригайлівському районі, приїжджали керівники збірної України - начальник команди Ігор Черкасов та тренер Андрій Баль. До речі, обговорювався й приїзд головного тренера Олега Блохіна, але за кілька днів збірна проводила товариську гру з болгарами - Блохін залишився в Києві.

Юрій Чмирь зазначив, що відповідно до Програми, на Сумщині планується будівництво значної кількості дитячих футбольних майданчиків, зокрема, й зі штучним покриттям, відкриватимуться секції та гуртки за місцем проживання, також створюватимуться нові футбольні школи, в яких працюватимуть спеціалісти.

У свою чергу Андрій Баль підкреслив, щоб збірна країни складалася із сильних гравців, потрібно вже зараз на сучасній основі розвивати дитячий футбол - і в містах, і в селах…

Можна зробити висновок: що й фахівці, які опікуються всеукраїнським футболом, і влада на місцях реально усвідомлюють - успіхи великого футболу розпочинаються саме з дворових та шкільних майданчиків, де дітвора опановує перші  ази  майстерності.

Є вагомі підстави сподіватися, що обласна Програма розвитку футболу дасть поштовх  у розвитку цього самого дитячого футболу не тільки, скажімо, в Сумах, а й в усій області, і, передусім, в сільській місцевості.

Андрій Баль, Ігор Черкасов, а також відомий меценат Сергій Осиковий , який народився й виріс у Тернах, приїхали не з пустими руками: привезли подарунок -  футбольну форму для дублюючого складу «Космосу», тобто для учнів місцевої школи. І це не тільки подарунок, а й віра в перспективу майбутніх перемог  місцевих юних футболістів.

Раз так вийшло, що ці  дві неординарні події відбулися майже одночасно ( вважаю це добрим знаком - І.Ж.), чому б впровадження даної програми не розпочати саме з Тернів? Тут і раніше, й зараз постійно за  команду «Космос», яка була й чемпіоном області, і півфіналістом Кубка області, чемпіоном району і переможцем різноманітних турнірів, грають місцеві вихованці. А найкращий її гравець Максим Ганжа нині перебуває на оглядинах в  команді  ФК «Суми».

Особисто звертаюся до президента обласної федерації футболу Юрія  Павловича Чмиря (гадаю маю на це право, бо за команди Сумської та Полтавської областей зіграв 649 ігор, був чемпіоном обох областей, продовжую грати й досі за ветеранську команду м.Буринь, кілька років тому був визнаний кращим воротарем області серед ветеранів, офіційно визнаний кращим воротарем селища за всю його історію - І.Ж.) - старт у розвитку футболу, особливо сільського, потрібно давати саме в Тернах.

До речі, під час приїзду вельми шанованих гостей з Києва велася мова про заснування обласного юнацького турніру з футболу  в Тернах. Чому б цю ідею не підтримати?! Схилилися до неї й голова Недригайлівської районної адміністрації Олексій Іванович Коренєв та селищний голова Ігор Петрович Борисовський.

Отже, гадаю, є підстави вивчити, оприлюднену мною інформацію і зробити перші кроки по її використанню. І тоді не тільки городяни, а й сільські жителі переконаються, що спорт, в тому числі й футбол, не на словах, а на ділі розпочинає розвиватися на Сумщині - всерйоз і надовго…

Гость

Антон, это снова Вы? Правда на этот раз спасибо, что пишите хотя бы на украинском языке. А так, Антон, вы сами знаете куда Вам надо пройти.

Если же Иван, это не новая личина Антошки, то я щиро вибачаюся.

Але Вам все одно туди ж куда й Антону. Себто в дупу.

Иван Житник

Гостю


Я ніякий не Антон, я - Іван Житник. І нікуди я не збираюся йти. У справжньому футболі я прожив понад 40 (!) років. І зараз щорічно проводжу 3-4 гри, якщо не маю травм. За "Космос" (Терни) я відіграв чимало матчів, зігравши практично в усіх містах і райцентрах Сумської області. Перед цим понад 150 матчів відіграв у Полтаві. А ще я займаюся настільним тенісом. Свого часу був чемпіоном Недригайлівського та Буринського районів, виборював друге місце по обласному товариству "Спартак". Грав на першість Сумської та Полтавської областей. Був чемпіоном у команді  Києва серед вузів колишнього СРСР в Мінську, де виступали тенісисти з Ташкента, Ленінграда, Мінська, Москви, Вільнюса, Одеси. Також пишу книги.  А в розвиток футболу на Сумщині серед дітей -я вірю! І це питання, на відміну від Вас, мене дуже хвилює...

Гость

Молодэць Антон! Красивая легенда Steve

А главное, что никто не догадаэться.

Алексей

гость, а почему Вы не зарегистрируетесь, Вы чего-то боитесь?

Может Вы и есть Антон, который таким способом пытается себя пиарить. Хотя, количество ошибок в трех словах показывает, что Вы человек не "далекий", даже немного туповатый Big smile , а в остальном Вы мне нравитесь.

Без таких тупых  и веселых людей как Вы, портал Башорг просто бы потерял свою актуальность и миллиону его посетителей не было бы с кого смеяться...спасибо Вам, что Вы есть. Та что Башорг, Данкор и тот бы закрыли Smile

Таким людям, как автор, желаю побольше таких записей, и поменьше таких гостей – дуремаров.

Администрации блога сделать, как у всех уважаемых себя сайтов, комментарии только зарегистрированными пользователями. Данкор стоит того, что бы на нем были нормальные, адекватные люди.

С Ув. Алексей Мельник

Иван Житник

Олексію

Дякую за розуміння. Дійсно, в області накопичилося багато проблемних питань і їх потрібно вирішувати. Змінюються голови адміністрацій, змінюються голови рад , і всі вони вносять певний доробок у розвиток  Сумщини ( таке життя - все в ньому колись змінюється), а проблеми, на жаль, залишаються і в економічній, і соціальній сферах. І люди, які розуміють їх, повинні, в тому числі й через блоги, порушувати питання наболілих проблем. Саме до цього прагну і я. І моє ім'я - Івана Житника - для мене дороге. Бо в мене є родина, і досить вагомий творчий доробок -15 художньо-публіцистичних книг і збірок. А ще мої статті (на різні теми) друкують всеукраїнські газети, наклади яких сягають понад 200 тисяч екземплярів. Тому я також звертаюся до адміністрації  сайту "Данкора" - не пропускайте не зареєстрованих дописувачів, не потрібно ганьбитися перед ними. А до будь-якого діалогу з читачами  я завжди відкритий, я - Іван Житник, а не якийсь міфічний Антон. А незареєстрованим недоброзичливцям відповідь даю у сьогоднішньому блозі.

view counter

Сейчас на форуме

admin afisha

Зарегистрированных 1
Гостей 1767
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 169145
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64989
Последний зарегистрированный пользователь Zanna_

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.