Брехня про націоналістичниий героїзм стає ідеологією

На каналах телебачення стало популярним прославляння десидентів 60-х років ХХ ст.

Канал МЕГА розповідає, як десиденти 60-х боролися за незалежність України. На ICTV регулярними стали програми "Гражданская оборона", "Антизомбі" та інші, які іноді показують нашу дісність, видаючи її за російську,  відверто брешуть про нашу історію, прославляючи радикальний націоналізм, як головну ідеологію, що врятує Україну від занепаду. 

Виходячи з того,що ці програми дивляться тільки наші телеглядачі, Інформаційна війна ведеться не з зовнішнім ворогом, а з сучасною молоддю, мізки якої набивають негативом і ненавистю до усього, що було в нашій історії, навіть і до позитивних досягнень.

За ствердженням невідомих авторів програм єдиними героми були десиденти - прихильники "буржуазного націоналізму", які які борлися проти розбудови нтернаціоналістичної могутньої держави. А, наприклад, герої "Молодої гвардії" з Краснодону, як стверджують режисери ICTV, на справді буди учасниками ОУН, а не комсомольцями, які по завданню Компартії організували підпільну боротьбу з окупантами під час Другої світової війни.

Брешуть, що заборонялося щедрувати та колядувати на Різдво, брешуть, що переслідували тих, хто ходив до церкви, брешуть, що звільняли з роботи за те, що хрестили дітей та ін. Брешуть про все, говорячи, що всі 80 років ми жили і страждали.

Щодо мене, який жив у ті часи, просто стає смішно. До чого ми "добрешемся"? Коли вже ми перестанемо ганьбити себе в очах усього світу, а почнемо пишатися своєю різнобарвною історією, яка має і позитивне і негативне. Але, все ж таки, це наша історія!

Хотілося б поговорити про десидентів. Хотілося б почути думку про них від тих, хто знав їх особисто. За що їх саджали у тюрми та розміщали у психлікарнях? Вони ж насправді ніякою загрозою для СРСР не були. 

Вячеслав Киричок

Якби не було дисидентів, не було б незалежної України.

Я жив у часи Сталіна, Хрущова і т. д. Дійсно, після війни колядування і щедрування вже строго не переслідувалось, але почитайте розпорядження Леніна, як розправлялись з церквами і священниками після революціі. Про це розповідали і старі люди.

СРСР був табором за колючим дротом. Інакодумстіо жорстоко переслідувалось. Панувала тотальна цензура у засобах масової інформації. Не було вільних виборів. Та що вам про це розповідати, раз ви все це називаєте брехнею

Йосип Йосипович

Вам зараз краще живеться, ніж у радянському союзі? І які у Вас перспективи? Вашим онукам дадуть безкоштовне житло? Забезпечать роботою, гарантують нормальне медичне і пенсійне забезпечення?

Йосип Йосипович

 
Якби не було дисидентів, не було б незалежної України.

Десиденти (лат. dissidens «несогласный») були і є у всі часи і в кожній країні. Це люди, які незадоволені своїм життям, частіше ті, хто не може пристосуватися до дійсності і реалізувати себе в суспільстві, звинувачуючи у цьому саме суспільство і державну владу.

Це люди із завищеною самооцінкою, вважаючи себе найрозумнішими і геніальними. Люди з загостреним почуттям образи на всіх, хто не поділяє їхніх поглядів і не дооцінює їхню "геніальність".

Десиденти порушують загально прийняті норми суспільної моралі, тому вони завжди не сприймалися не тільки офіційною владою, а й пересічними громадянами.

Тому десидентство ніколи не приносило користі супільству, а тілько руйнувало його. 

Найгірше, коли десидентство виникає на основі радикального націоналізму. Воно породжує націоналістичну ксенофобію - ненависть до інших націй. А це призводить суспільство до фашизму і нацизму.

Найвідомишими націоналістичними десидентами ХХ ст. були Гітлер і Муссоліні.

Всі знають, до чого призвела їхня десидентська діяльність.

Україна стала незалежною і суверенною у 1991 р. не завдяки десидентам, а завдяки волі українського народу, який  включає 51 національну групу,  А коли до влади прийшли українські націоналісти-радикали і колишні десиденти, то маємо те, що маємо.

Вячеслав Киричок

"Це люди, які незадоволені своїм життям".

Дисиденти в СРСР - це люди, які були незадоволені порядками комуністичного режиму - відсутності свободи слова, зібрань, виборами вищих органів безсвободи вибору.

Йосип Йосипович

Зате, пан Киричок, при соціалізмі у владі ніколи не були проходимці і казнокради. Раджу Вам хоча б почитати про принцип демократичного централізму, який був головним принципом при соціалізмі, тоді зрозумієте, які тоді були вибори.

Свирид Голохвастов

А цікаво, Городянин, чи жили ви за часів розвинутого соціалізму ?

Йосип Йосипович

Так , жив. У 70-ті роки минулого століття (так званий ровинутий соціалізм) був найкращий період, який міг би стати початком глобального покращення нашого життя. Якби не "новоє мішление" Горбачова в СРСР у 80-тих і фанатичний, схильний до маразма націоналізм Чорновола і Лукяненка на Україні у 90-х, а здоровий глузд, на кшалт Ден Сяопіна у Китаї, то ми зараз жили б краще, ніж європейці та американці.

Я памятаю, як у 1991 р., коли треба було негайно братися за налагодження виробництва, в умовах раптом зруйнованої системи центрального управління  в межах союзу, перша Верховна рада три тижні вирішувала, який прапор вивісити - жотоблакитний, чи червоний в крапочку. Мітингували з ранку до вечора цілий рік. Героями стали ті ж десиденти, які повілізали із усіх дірок, де сиділи, насолоджувалися балачками про незалежність та хаосом, який вважали своєю перемогою. 

За цей час у країні відбувся дефолт. Зупинилося все. Тільки кмітливі люди (прізвища називати не буду, щоб не образились) стали мільярдерами, скориставшися застоєм, який продожується і зараз. За копійки скупили все, що можна було скупити.

Пересічні громадяни радуються тому, що хочаб житло, одержане у 70-80-х роках залишилося у них, хоча зараз ті ж "кмітливі люди" зробили їх заручниками свого житла, яке зараз руйнується або його не можливо утримувати. 

Слава Україні!

Йосип Йосипович

А про десидентів у Сумах нагадують тільки вулиці, названі їхніми іменами. Вул. Чорновола (замість Калініградської). Хоча до Сум Чорновол ніякого відношення не мав. І слава Богу, що не мав, бо після того як його призначили губернатором Львівської області, він за пів-року не тільки пересварив усіх можновладців області між собою і урядом, а ледь не знищив виробничий секстор,  інфраструкуру області. Потім зрозумівши, що облать не для нього, покинув посаду губернатора і подався у президенти. Тільки трагічний випадок, а може ще що,  завадили йому зробити десидентами всіх мешканців України у своїй же країні. 

Слава Україні!

Йосип Йосипович

Інакодумство і десидентство було завжди і всюди. Але воно ніколи не приводило суспільство до кращого життя. Зараз інакодумство теж є - воно проявляється у діях так званих "активістів". Іванущенко - це сучасний інакодумець, вірніше, нігіліст (нігіліст — це людина, яка знає принципи цивілізації, лише поверхово).

Іванущенко любить себе в науці більше, ніж науку у собі. Колишній студент-заочник, видаючий себе за вченого-дослідника.

Скориставшися своєю посадою директора обласного аріхву, на я ку його призначила Сумська влада за часів Ющенка, він одержав доступ до архівних матеріалів і, нібито, зробив якісь відкриття, а насправді просто почав смакувати тією мерзотою окремих найбільш негативних фактів діяльності НКВС, які знайшов на полицях архіву. 

Насправді Іванущенко радикальний націоналіст, який намагається довести, що в історії Сумщини і всієї Слобожанщини нічого позитивного ніколи не було. Але ж це не так.

Сподіваюсь, що згадану книжку люди сприймають простим висвітленням негативних фактів нашої історії і її зміст не затьмарює героїчну історію Сумщини вцілому.

artyukh

ну ви даєте...

Йосип Йосипович

Читайте краще книжки про Сумщину, які написали Корогод Г. та Манько М. 

Zack

не во всем брешут. никто не щедровал и не колядовал. это только по селам было. начало возвращаться в начале 90-х. на пасху всегда каждый год был стабильно воскресник. только не пойму разговора, его сути. так и будем вспоминать? россия - это не ссср. а семью моего деда как раз на сумщине и раскулачили, хотя они работали только свр=оими силами, его - в детдом. так и будем ныть, что при рррр мороженое было вкусное и по 7 коп?

Йосип Йосипович

Ноют только нацики - выходцы из Галичины, Волыни и Закарпатья, которые понаехали на Сумщину в 1970-х и сейчас выдают себя за коренных слобожанцев, навязывая нам свою нацистскую идеологию. Слобожанщина всегда была свободной. Поэтому и называется Слобожанщина. Она многонациональна и интернациональна. И всякая "бандеровщина" тут никогда не приживется. Поэтому всякие лозунги типа "...понад усэ" только раскалывают общество и ни к чему хорошему не приведут.

Даже Т.Шевченко говорил в том числе и на русском языке, а букварь его назывался "Букварь южнорусскій".

https://www.t-shevchenko.name/uk/MiscWorks/Bukvar.html

view counter

Статистика

Всего тем на форумах 169173
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64991
Последний зарегистрированный пользователь Zanna_

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.