Сумчани просять захисту у Олександра Волкова

14 травня 2011 року куратор Сумської обласної партійної організації «ВО «Батьківщина» Олександр Волков, за проханням мешканців міста Сум, провів відразу дві робочі зустрічі з населенням міста.

Першу робочу зустріч Олександр Михайлович провів з  представниками робітничого колективу ТОВ «Рембутттехніка», які звернулись до нього за допомогою та захистом в ситуації, що склалася навколо приміщення, яке знаходиться в центрі міста, за адресою: вул. Набережна р. Стрілки, 8.

Представники робітничого колективу, який налічує близько 180 членів, під час зустрічі з Олександром Михайловичем розповіли про незаконні, на іх погляд, дії міського голови Сум Геннадія Мінаєва та члена Виконкому Сумської міської ради Олега Соколова, що, як вважають представники, стоять за бандитським захопленням приміщення в центрі міста, де розташовано товариство. На сьогодні під загрозою опинитися на вулиці без роботи зіткнулося понад 60 робітників, а з ситуацією, яка склалась в Україні, це автоматично призведе до того, що всі вони зі своїми сім’ями залишаться без засобів для існування.

Працівники заявили, що вони вже готові до радикальних дій, щоб захистити своє право на працю гарантоване Конституцією України та планують розпочати збір підписів за відставку мера міста Мінаєва з займаної посади.

Друга робоча зустріч Олександра Михайловича Волкова пройшла з представниками колективу та батьками студентів ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну»(колишнє ПТУ №6). Олександра Михайлович приїхав на території училища разом головою фракції «ВО «Батьківщина» в Сумській міській раді Олександром Лисенком та депутатом Сумської обласної ради Володимиром Шульгою, щоб вислухати суть проблеми та з’ясувати всі обставини, що змусили весь колектив училища та населення шукати в нього захисту та підтримки.

Колектив ДПТНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну та батьки вкрай стурбовані ситуацією, яка склалась навколо їх навчального закладу стосовно подальшого його функціонування. Вже близько двох років на рівні управління освіти розглядається питання про передачу приміщення училища в оренду іншим навчальним закладам. На даний момент училище не отримало державного замовлення на підготовку робітничих кадрів, що говорить про те, що наступний рік буде останнім для його існування.

Трудовий колектив і батьки студентів училища просять Олександра Михайловича Волкова розібратися з ситуацією і не дозволити розформувати їх училище, бо наразі не лише 94 викладача залишаться без роботи, але й випускники трьох шкіл Хіммістечка, які планували навчання в училищі, будуть змушенні шукати інший навчальних заклад та їздити в протилежний район міста. А це принесе, як додаткові матеріальні витрати, так і додаткові моральні ризики для батьків, враховуючи не стабільну ситуацію в міському підлітковому середовищі. Тим паче, колектив висловив стурбованість і натякнув, що питання навіть не в оптимізації освіти  та багатопрофільності закладу, як зараз пояснюють причину їх закриття, а в тому, що їх приміщення просто хочуть забрати. І це в той час, коли приміщення вже закритої 16-ої школи стоїть без нагляду і поступово руйнується.

Олександр Михайлович Волков пообіцяв найближчим часом зустрітися з губернатором Сумської області та з керівником управління освіти в Сумській області щодо недопущення закриття навчального закладу і про результати переговорів з керівництвом області він проінформує колектив училища та батьків учнів.

Марія Іванова

®

view counter

Сейчас на форуме

Сергій Скакун
Лариса Брежнєва

Зарегистрированных 2
Гостей 1897
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 169194
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64994
Последний зарегистрированный пользователь Zanna_

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.