А, може, ну його, той Страсбург?

Не встигла по ЗМІ пройти новина щодо презентації Сумщини у Раді Європи, як інтернет заряснів коментарями, типу, «… а воно нам треба?.. Чи не подія!»

Зрозуміло, що такі умовні поняття, як повага до свого краю, гідність, гордість за Сумщину – не обговорюються. Не актуально. Переконати багатьох «коментаторів» в іншому, визнаю – не виходить. А місцевий патріотизм, схоже, перетворився на мазохізм: якщо випав шанс презентуватися Європі, то обов’язково треба показати саме те, які ми бідні, тупі та невмиті. І ніщо інше.

Дивно, а хтось вірить в те, що ЄС ще не знає всю проблематику України? Європа, може, і була дещо наївною щодо нас раніше, році так у 2005-му. Але ця наївність зникла дуже швидко, і зовсім не з приходом Януковича. Чи, може, у європейців були ілюзії щодо політичної культури в Україні після того, як Президент перед телекамерами розповідав прем’єру про сучку, блох і жопу? А прем’єр сяяв від радості, коли Президента його країни публічно обізвали мазуриком?

Чи, може, ЄС тільки зараз дізнався, що в Україні є корупція? А не восени 2005-го, після «любих друзів», сімейного нафтового бізнесу, липових дипломів міністра ЮСТИЦІЇ та першого зама голови СБУ? Чи, може, словосполучення «Льоша-«Мерседес», «Луї Віттон» увійшли в лексикон тільки зараз?

Чи у Євросоюзу досьогодні не було питань до правоохоронної системи України? І якщо суддя Кірєєв поганий, то як бути із суддями, типу Зварича?

Недорозвинене місцеве самоврядування, дубляж повноважень, конфлікти інтересів – хтось думає, що ці неприємні речі Європа побачила тільки сьогодні?

О, до речі – тендери! Наберіть у пошуку «тендерна мафія», побачите і часи її виникнення, і прізвища «хрещених батьків і матерів». Про земельну мафію і не згадую – Олександр Хоруженко краще розкаже, що це таке, хто це такі, коли був її «зірковий час», і як це можна побороти.

Тому, не треба розповідати, що Юрій Чмирь їде презентувати Сумщину в ЄС  на фоні втрати Європою якихось ілюзій щодо України. Цих ілюзій немає вже багато років. І на нас ЄС дивиться виключно із прагматичних тверезих позицій. Як і на всіх інших, до речі. Нехай у Китаї, за європейськими стандартами, не все добре з демократією і правами людини, це не заважає німцям будувати там заводи AUDI чи Siemens, фінам – Nokia, швейцарцям – Roche.

Так от, ми такі, які є. І Євросоюз сприймає нас такими. Але в будь-якому разі у нас є спільні, взаємні інтереси – європейський ринок для нас, і український – для них, інвестиції, технології, робочі місця, податки – для нас, розширення бізнесу – для них, боротьба з нелегалами, наукові обміни, туризм тощо.

А як реалізовувати ці спільні інтереси? Як знаходити партнерів в тих же європейських країнах? Будь-який проект починається з контактів і встановлення взаємної зацікавленості. Скажіть, будь-ласка, який може бути кращий майданчик для знайомства, представлення, обміну досвідом і проектами з європейськими депутатами, ніж Палац Ради Європи?

Так, ключовою темою сесії буде регіональне і муніципальне управління. Нам не потрібен, не цікавий цей досвід? А головне, учасниками роботи сесії будуть прямі колеги Юрія Чмиря, Геннадія Михайленка, Геннадія Мінаєва  - керівники / представники муніципалітетів, воєводств, земель. Плюс – посадовці Ради Європи. В якому ще місці і в який ще час у сумчан буде змога презентувати свій регіон на такому рівні?

Згадайте, з чого починалися і як довго налагоджувалися контакти, а згодом і побратимські відносини між Сумською областю та Любуським воєводством Польщі. А тут – більшість регіонів із всієї Європи, наша презентація, прихильність з Асоціації Європейських прикордонних регіонів…

Повторю те, про що писав у попередньому блозі. Презентація регіону в Палаці Ради Європи – це зоряний час для губернатора і дуже рідкісний шанс для всієї Сумщини. Звісно, Чмирь не привезе 23 березня із Страсбургу десятки мільйонів інвестицій, але він може привезти контакти, програми, угоди, завдяки яким ці мільйони прийдуть на Сумщину. Сьогодні для області реально відкриваються двері до ЄС. Це шанс не зазирнути до Європи, а справді туди зайти. Шанс, що випав лише Сумщині.

І ще я писав, що ми можемо пишатися своїм регіоном. Не «мочити» його, не хизуватися брудом, і не заробляти собі бали принципом «чим гірше – тим краще». А щось зробити – і пишатися. Не хотів, але повторив і це. Що ж, кожен обирає своє.

гость

Пане, Романе, що за розчарування? Потрібен рух тільки вперед. Не загострюйте увагу. Йдемо вперед. Таких Стразбургів повинно бути якомога більше.Як кажуть: не Стразбургом єдиним... Світ змінивля. Колишні вороги стали друзями. Але залишилися інтереси. Інтереси Сумщини, інтереси України. Свого часу з Каддафі у "дьосни" поцілувалися пів світу лідерів, а потім списа у спину вігнали. І все одне і теж - інтереси.

Славик

""""А, може, ну його, той Страсбург?""""

Ну. Согласен.

гость

 Роман, отношусь к Вам с большим уважением и статья мне понравилась.......но для кого она??? ( Не в осуждение,  лучше когда она есть, чем ее нет.)Но Вы же знаете, что практически все зависит от руководителя!!!!!! И если в Сумах сейчас у руля гопник с цыганским менталитетом, а также весь его приход такой же как он сам, так о чем мы????? Чего можно от них ожидать? Понимания????? нет!!!! Вы лучше Юрию Павловичу скажите, чтобы он дал команду фас на Минаева и будут вам выборы и поддержка! .........ценю старания губернатора, но политика Минаева это политика сплетен, интриг, грязи, цинизма и мошенничества, а политика Чмыря политика дел. Разве Вы не видите как избиратели оценили политку дел компартии? разве кто-нибудь увидел построенные дома, театры или заводы?? Нет!!!!!!! Им грязь давай!!!!!!!!!!!!

гость

 и еще- кстати, давно уже думаю лишь бы  Чмырь не перегорел и тут Ваша статья. Не отчаивайтесь, просто вы изначально не на тех ставку сделали............на Минаева и Мовчана???? вы ж приезжие и ничего не знаете!!!!! но знайте, что в городе есть люди, которые вас понимают и поддерживают, но это...............не село быдлоцкое минаевское и бандитское, а это коренные сумчане. у которых достаточный уровень интеллекта, чтобы если не все, то почти все понимать.

Роман Петренко

 
гость написал:
вы ж приезжие и ничего не знаете

Дякую за теплі слова. Єдине, я не приїжджий, народився тут, дитсадок - на Первомайці, школа - на Хіміку. Батьки - все життя на "Електроні".

Інтелекту, справді, в сумчан багато, втім, кількість рагулів невпинно зростає. Дуже шкода, бо і це стосується не приїжджих, а сумчан.

гость

 ну тогда мы друг друга поняли, а я на газеты Правда,  что тоже является старым городом как и Первомайка .....................очень жаль, что такое быдло как Минаев ( хотя не все приезжие такие, а большинство) рушат все то, что строили мы и наши родители. Чмырь хоть и  приезжий, но в  местную тематику вникает. жалко все что рушит этот подонок и в данный момент особенно Романтику и парк Сказка, которые мы строили своими руками.

Славик

 
гость написал:
жалко все что рушит этот подонок и в данный момент особенно Романтику и парк Сказка, которые мы строили своими руками.

Поражён глупостью твоих мыслей. В твоих понятиях госп.Минаев - это некий Карабас-Барабас, который по своему хотению рушит Дворцы, Скверы и Парки, построенные предыдущими поколениями.

Твоя глупость беспредельна!! Мне даже неудобно тебя комментировать. Напиши это письмо лично госп. Быкову или прийди на градостроительный совет в муниципальную галерею в среду и выскажи там своё предположение по госп.Минаеву. Уверен, тебя там интеллигентные  люди - мужчины и женщины - просто отлупят, чтоб не возникал.  

Гость

 

 
Славик написал:
тебя там интеллигентные  люди - мужчины и женщины - просто отлупят, чтоб не возникал.  

Еще скажи "отлупят битами по интеллегентному".  В этом вся ваша интеллегентность...Слово выучили, а смысл не доходит.

Славик

 
Гость написал:
Еще скажи "отлупят битами по интеллегентному". В этом вся ваша интеллегентность...Слово выучили, а смысл не доходит.

Ещё раз предлагаю конкретику: прийди в среду на Градсовет и выскажи своё возмущение госп.Минаевым в связи с его деятельностью по разрушению Парков, Скверов, Дворцов.  

Люди, сидящие в зале, человек ПЯТЬДЕСЯТ - М. и Ж., архитекторы, проектировщики покрутят пальцем у виска на твои слова и принудительно выставят тебя из зала, если сам не выйдешь. По крайней мере, лично я уж точно вытесню тебя на мороз.

Пора же, наконец, взрослеть и не пороть ахинею!

гость

 а если не только я, но и много коренных сумчан придет к Минаеву или на град совет и скажут то же самое, ты думаешь что будет???? Да ничего!!! Вот об этом и речь. да и вообще разговаривать с такими как минаев или Быков- это сотрясание воздуха, ибо  слишком уж разные интересы и понятия у нас.

гость

 а что в муниципальной галерее по средам?

Славик

 
гость написал:
а что в муниципальной галерее по средам?

Градостроительный совет. Собирается вся архитектурно-проектировочная элита города во главе с госп.Быковым, а также общественность и журналисты. Обсуждают новые проекты застройки.

НЕПУТІН

 
гость написал:
..ценю старания губернатора

Шостку (Свему) пригадати? Чмирь же розпиляв та продав.

 
гость написал:
а политика Чмыря политика дел

Сподіваюся  що вже скоро буде відомо скільки було вкрадено ТІЛЬКИ на будівництві так помпезно розпіарених медичних закладів Сумської області. Як згадаю його брехню недавно на телеканаля "Ера", так апетит пропадає...

А ще існує "ПІРАМІДА ЧМИРЯ" і тд. і т.п............ Так, що позакривайте свої.....

Рома, досить гратися в секс, зі бандюківською владою, адже відомо зазделегідь, хто там буде згвалтований...

гость

 сколько украл не знаю, но знаю точно, что объект стоит в отличии от минаевских, которые по отчетности идут как сданные, а в  реале нету..............вот уж беспредел!!!!!!! Да и не понятно каким боком градсовет к парку Сказка разрушенному.

Гость

Петренко, а стыд есть? Кого вы защищаете? Если умны, не можете не видеть, чего на самом деле хотят эти люди. Какая Европа, какой Страсбург, какое местное самоуправление, какой еврорегион? Видно, вам деньги разум застилают или вы просто глупы...

Иринаш

 
journroma написал:
Дякую за теплі слова. Єдине, я не приїжджий, народився тут, дитсадок - на Первомайці, школа - на Хіміку. Батьки - все життя на "Електроні".

Роман, так а если вы не приезжий, как квартирку умудрились в обл. совете отхватить? Там ведь наверное квартирная очередь есть. Вы уже успели ее продать, что бы не отобрали?  Big smile

Гість

Да, стоял на очереди, как все. Получил последним. И то, не 1-к. квартиру, а часть денег на покупку. Это правда. В чем сенсация?

без ника..

 
Иринаш написал:
Роман, так а если вы не приезжий, как квартирку умудрились в обл. совете отхватить?

Думаю он получил квартиру по той же очереди, что и Медуница. :party:  Там у ЖОПОЛИЗОВ есть отдельная очередь, судя по всему.

Гость

Ромчик, а що в тебе в Києві не склалося, що и в таку провінції припхався й осів? )))) У Бродського кращих варіантів для тебе не знайшлося чи сам такий лопухуватий?

view counter

Сейчас на форуме

Сергій Скакун

Зарегистрированных 1
Гостей 2221
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 169161
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64990
Последний зарегистрированный пользователь Zanna_

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.