Рекомендації по догляду за людьми похилого віку

При купанні і інших гігієнічних процедурах необхідно використовувати живильні і зволожуючі засоби для шкіри. Це пов'язано з тим, що з віком шкіра стає сухою, схильною до появи свербежу.

Харчування має бути збалансованим, прийомів їжі повинно бути до 5-6 разів на добу.

Для профілактики запорів у лежачих людей повинна проводитися дихальна гімнастика. Необхідно забезпечувати їх максимальну рухову активність.

Для профілактики пролежнів потрібно часто міняти положення тіла і використовувати протипролежневі матраци.

У багатьох літніх людей є проблеми зі сном. Нормалізації сну можуть сприяти прогулянки - з 11:00 до 13:00 і з 17:00 до 18:30.

Вечірньої пори не варто давати багато рідини, щоб людина не прокидалася серед ночі. І звичайно, не слід давати перед сном бадьорячих напоїв.

Постіль повинна бути затишною і теплою, а кімнату необхідно провітрювати. Оптимальна температура - від +22 до +24 градусів.

Активне спілкування повинно компенсувати почуття ізоляції від зовнішнього світу.

Не забувайте, як ви важливі для літніх родичів. Ваше благополуччя прямо позначається на їх стані.

Догляд за лежачими хворими в «Пансіонаті Граль»

У геріатричному пансіонаті літнім людям надається професійний догляд. Для цього в розпорядженні персоналу є спеціальне обладнання. В роботі реалізуються наступні напрямки:

Щоденний контроль стану здоров'я. Ведеться моніторинг основних показників: температури, пульсу, артеріального тиску. Також можливе проведення лікарських консультацій. Відповідно до захворювання складається індивідуальний план реабілітації (відновлення мовних функцій, гімнастика, масаж, лікувальна фізкультура).

Гігієна. Щодня проводиться зміна постільної і натільної білизни, виконується догляд за шкірою, волоссям, нігтями.

Харчування. Надається 5-разове харчування відповідно до призначеної лікарем дієти.

Профілактика хвороб, що викликаються нерухомим способом життя: забезпечення протипролежневими матрацами, зміна положення в ліжку, масаж, гігієнічні процедури.

Робота психологів. Виходячи з можливостей постояльця, його активність максимально підтримується: малюванням, читанням, прослуховуванням музики, розгадуванням кросвордів і спілкуванням.

У «Пансіонаті Граль» поставлено завдання розвивати навички самообслуговування, коригувати психічний стан, відновлювати рухові функції у літніх людей, чиї можливості пересування обмежені.

Докладніше про роботу пансіонату для престарілих можна прочитати на сайті компанії: https://gral.org.ua/uk/dim-prestarilih-ivano-frankivsk/ 

®

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.