В Сумах пикетировали из-за языка

2 июля в Сумах Молодой Народный Рух при участии других патриотических организаций провел пикетирование Сумской облгосадминистрации в знак протеста против нагнетания языкового вопроса в Украине.

Молодежь держала плакаты с призывами не провоцировать языковой раскол в государстве.

- В Украине не существует препятствий для существования языков национальных меньшинств. Для отвлечения внимания общества от экономических проблем нынешняя власть провоцирует противостояние в гуманитарной плоскости. Вместо решения социальных вопросов режим превращает украинофобию в официальную идеологию в государстве, - сказал в своем выступлении председатель областной организации Молодого Народного Руха Андрей Рыбалко.

Комментарии

скептик

Знаєте, мій керівник на заводі не так давно висловився так: - Та центральная власть пусть би свернула шею западянам, а своим ми тут сами свернем -. Єто руководитель предприятия. Ось так. Іде нещадна війна. І не в язику проблема. Росія возжелала Україну. Для чого це довга історія. Але у наших бізнесменів самих більших бізнес у Європі. Коли прийде знову Росія, то поставить відповідні вимоги. Чи нам буде краще з русским на губах, но ще в більшій жопі, це ще питання. Вони щоб віднять у наших скажем ахметових бізнес , будуть його знищувати. Хіба це ми не проходили? Буде ще більше безробітних, більше п,яні, но уже матюкатися будуть на интелигентном русском

Гость

При чём здесь Россия? Язык-то РУССКИЙ, а не российский! Русский язык, от слова Русь, а не Россия. Это - наш родной язык, и нужен он нам самим, а не кому-то там, в России. Ложила Россия на нас большой и жирный. Им то больше всего и нужно, чтоб на языковой почве столкновения у нас были, как и с татарами в Крыму. А узаконим двуязычие (преодолев сопротивление  маразматиков с Галичины) - всё наладится, так как баланс между центром и востоком (с западом компромисс искать-себе дороже) - всё наладится. А западенцы пускай вспомнят, как выслуживавшиеся перед австрийцами "украинцы - друзья Австрии и враги России, русских и всего русского" (именно такую формулу тогда название "украинец" на Галичине обозначало, это потом уже большевики малорусскую ветвь РУССКОГО народа выделили в отдельный народ, а малорусское наречие РУССКОГО языка довели до уровня отдельной "мовы") - помогали австрийцам расправляться с карпаторусами (русинами). Про геноцид галицких русинов австрийцами и "украинцами" в школах наша совковая школьная программа предпочитает молчать, иначе бы наши люди уже давно снесли польско-австрийско-ленинский проект "Украина" с лица Земли по причине его вредности, ущербности и бессмысленности. Предателей русского рода на Галичине - "украинцев" - почти 100 лет натравливали на Россию и русских (потом ещё и большевики "отличились" после 1939г.), вот они сейчас и бесятся. Но нам меньше всего этих невменяемых индивидов надо слушать...

Гость

Уважаемый Гость, тот который постом выше! Эк как Вы лихо завернули-то... Может вообще вернемся тогда к языку Ноя?

 Строители собрались вместе, и работа закипела: одни лепили кирпичи, другие их обжигали, третьи подвозили кирпичи к месту строительства, четвертые сооружали этажи башни, которая поднималась все выше. Для скрепления кирпичей между собой использовали природный асфальт, который в Библии называется земляной смолой [целые асфальтовые озера были на юге Двуречья в тех местах, где нефть выходила на поверхность земли].

Бог смешивает языки людей. Увидев громадную строящуюся башню, Бог встревожился, как бы люди и в самом деле не взобрались на небо и не натворили чего-либо в его собственном жилище. Он сказал себе: “Вот один народ, и один у всех язык; и вот, что начали они делать, и не отстанут они от того, что надумали делать”.

Бог сошел вниз и смешал языки людей — они перестали понимать речь друг друга. Строительство не могло продолжаться, башня была брошена неоконченной, а люди разбрелись оттуда по всей земле. Город, где строили башню, назвали Вавилон (“смешение”), так как Бог смешал там языки... (пруфлинк http://www.licey.net/myth/book1/vavilon )

2mk&5

 
узаконим двуязычие (преодолев сопротивление  маразматиков с Галичины) - всё наладится,

А то пишут, пишут... конгресс, немцы какие-то... Голова пухнет. Взять все да и поделить...

М. Булгаков "Собаче серце"

скептик

Опа, значить якби не Галичина, то своїх би галичан уже давно стерли з лиця Землі. А перед ким тоді вивищуватись будете, російськомовні рудименти. А хто сказав тобі ,вельмишановний, що на Русі говорили виключно на російському діалекті? Мови формувалися віками. У 1988 році здається, ЮНЕСКО видало положення про збереження мов на Землі. Бо залишилося їх лише 6000 ВСЕ! Коли залишиться руський та англійський Як ви хочете, то цивілізація сама себе знищить. Ви це розумієте? Чи ви на цій Землі гості? Після нас хоть потоп, аби зараз паном? Тому і СССР розпався, що 16 респулік було, на грані знищення 15 мов було.  Можете уже пишатися ???Чи мало?

artyukh

О, нас відвідали підковані російські нацики. 

Українською все таки не РУСЬКА, а РОСІЙСЬКА мова.  Але ж справжні патріоти Росії навіть думки не допускають, що українською буде правильно РОСІЙСЬКА, бо в нашій мові існує своя традиція називання не менш глибока, ніж у росіян. Германське слово РУСЬ у нас прижилося у грецькому звучанні РОСІЯ. Між іншим, вперше це слово зустрічається ще в "Церемоніях візантійського двору". Цей твір приписують імператору  Костянтину Порфірородному і відносять до 40-х років Х століття. Але ж не має права українець на РОСІЮ, подавай росіянам із навколосумських хуторів  РУСЬ і все тут!

Та не лише в  цьому справа. Видно, що чоловікові це російське болить. Але чомусь за рахунок українського. Гость плачеться, як притісняли бідних москофілів на заході України і мабуть тому, що справжній російський патріот, зовсім не хоче говорити про те, як русифікували Сумщину. А так було і за царя-батюшки, і в совєтські часи.

Почитайте нашого земляка поета Павла Грабовського. Він розповідає класну історію про те, як на початку 80-х років ХІХ століття в Охтирській бурсі за говоріння українською мовою на шию бурсакам вішали спеціальні таблички "ганьбління". Або зверніться до ближчих 70-х років ХХ століття і подивіться як під приводом виконання четвертої програми компартії у Сумах прикрили майже всі українські школи, перевівши їх на російську мову викладання. Дозакривалися до того, що на 1982 рік залишилася аж ОДНА українська восьмирічка на Баранівці. Мабуть для подальшої українізації циган.   Причина? Російськими націоналістами-комуністами була запущена ідея, що в епоху комунізму (який почнеться вже у 1980 році!) єдиною мовою буде російська.

Що, чи то так і треба?

В результаті виникає купа "руськоговорящих", які, крім усього іншого, були русифікаторами ще навчені й смачно плювати на свою материнську мову. В народі таких  називають перевертнями. І ось тепер вони починають качати права. "Ми маємо право", - кричать вони. "Не ображайте нас, ми зовсім і не перевертні. Ми нормальні!"

 

 Крім того, наш Гость, будучи накачаним стереотипами російської шовіністичної пропаганди, уявляє собі творення української нації, як ШТУЧНИЙ процес привнесення ворогами Росії в її таке прекрасне "тіло" хворобливих бацил українства. Ну, не могла Україна, український народ і його мова  виникнути в процесі ВНУТРІШНБОГО розвитку слов'янського населення і все тут. Бо не ПОВИННА. Ну й що, що вона виникла і об'єктивно існує? Не вір очам своїм і роби все , щоб вилікувати прекрасне "тіло" Росії, тобто, якщо говорити звичною мовою, потрібно знищити Україну, як щось інше по відношенню до Росії і приєднати її до неї в якості малоросійського регіону. 

Власне, все, що говорить тут Гость про виникнення української нації є прекрасним прикладом російського націоналістичного хамства. І щоб помітити те хамство треба бути всього-навсього українцем.. 

Але смисл проекту закону Коленіченка-Ківалова зовсім не в тому, що російській мові хтось там не дає розвиватися. Підкреслюю, ЗА ВЖЕ ІСНУЮЧИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ, всі права російськомовних захищені, та так, що куди тим україномовним. Смисл у тому, щоб українською частина населення України не розмовляли взагалі і  вона в принципі не функціонувала на певних територіях і в певних сферах.

Ось такі вони - російські нацики. Хам він і є хам! Але чому вони вважають, що ми це хамство будемо терпіти?

скептик

Зараз у Донецьку одну єдину на все місто українську школу чиновники намагаються закрити. Причин багато, а ціль одна. У 1979 році була мабуть усна вказівка перед всими населеними пунктами України   замінити назви сел ,міст, хоч де б воно не було розташоване, російською мовою. Для чого? Школи українські були вже закриті. Залишилися у селах. То не щитається, адже від училищ до інститутів уже була російська. У сумах звичайно вивчалася російська під назвою РОДНАЯ РЕЧЬ, Уже на батьковому порозі не треба було нахиляти голову, можна було просто не ходити до батькової хати. 

Славик

Не перестанем повторять, что выступаем только за украинский язык в Украине. Все должны говорить по-украински. (Ну и также по-английски, если стремимся в Европу). И тогда нас полябят на Западе.

Ежели ж будем упираться и голосовать за русский язык, то Европы нам не видать. Так нам кажется.

Гость

дивна річ, он навіть розумово відсталі дітки-інваліди в центрі "Берегиня" українською віршики вчать і розповідають, - дітки, які не всі й говорити можуть, а навчитися шнурки зав"язувати для них подвиг! Так що, виходить, те нащасне меньшинство якому так хоцца втарой русскій язик - тупіше за дебілів?!

Гость

Господин Славик, зачем упрощаете? Говорить нужно в зависимости от ситуации. На научной конференции - на английском, с женой ругаться на родном русском, а в лекционной аудитории на украинском.  Но не может быть такой ситуации, чтобы в Украине на какой либо части ее территории не звучала украинская речь. Точно так же как в России - русский язык, а в Польше - польский.

Речь идет о реальном многоязычии, которое должно быть присуще любому грамотному  жителю Украины. Каждый должен знать несколько языков и среди них обязательно украинский.  В случае с законопроектом Колесниченко-Кивалова мы будем иметь такую ситуацию, когда на некоторой части Украины украинский язык будет отсутствовать полностью. Вот это и называется русский национализм или русское хамство, как выразился Петлюра.

Брат

+ !00 %

Славик

Верно! Мы также против русского хамства. Не нужен нам здесь русский язык! Мы - Украина! А Украина, как сказал как-то наш национальный лидер, - не Россия. И я бы запретил даже ругаться по-русски - хоть с женой, хоть с начальником.

Кстати, готов выйти в Раду с предложением обнародовать линейку украинского мата. Не нужен нам здесь русский мат! Не нужен!

Гость

Полторы калеки какие-то

artyukh

Ну що ж, у житті цієї напівживої нації починається щось справжнє!

Гость

Вот и приняли во втором чтении, с чем и поздравляю....) Петлюра, очень надеюсь, что ваша "напiвжива" нация, таки выживет в районе галицийской автономии.Если сами себя не передушите, доказывая трипольско-арийское происхождение друг дружке....)))

Славик

Ничего, господа, ещё не вечер.

Кириленко с пятёркой отважных объявил бессрочную голодовку. Яценюк подаёт в суд.

Народ выходит на улицы, разворачивая палатки и флаги на удочках.

Не исключено, что и я, Славик, объявлю на днях 7-дневную голодовку (правда, с обильным питьём). Врач обещал приписать.  

Гость

    А я видел это "пикетирование". Они молодцы пришли в обед,  когда никого небыло, попикетировали и разошлись. Они бы бы еще в выходной день пришли.

гость

идешь в отпуск, будешь пить пиво, да  Славик ? да жирный? Wink

гость

Мы Победили!!!......В.Путин.

Славик

"""идешь в отпуск, будешь пить пиво, да  Славик ? да жирный?"""

Да, есть такой грешок. Хоть пяток кило сбросить бы. Посему объявляю на днях голодовку.

Гость

 
Кстати, готов выйти в Раду с предложением обнародовать линейку украинского мата. Не нужен нам здесь русский мат! Не нужен!

Интеллигент Петлюра этого не переживёт, "трястця ёё матері"! Он думает, что если все будут говорить и матюкаться на украинском, то заживём как при Шухевиче...   

Гость

 
Смисл у тому, щоб українською частина населення України не розмовляли взагалі і вона в принципі не функціонувала на певних територіях і в певних сферах.

На Буковині майже 100% населення мають рідну румунську мову. Але ця територія як була Україною, так і лишається. І ніхто не посягає на її суверенність. Але чому буковинцям насильно навязують тільки українську? Цим тільки роздмухують міжнаціональний конфлікт. Я за регіональні мови!!!!

Гость

Кто подскажет, где в Сумах присоединиться сегодня к митингу опозиции против "Мовного закону"?

Славик

Сегодня в 16 часов наши люди собираются на майдане. Припаси какой-нибудь флаг (кроме красного). Удочки там будут, вроде бы, выдавать. Может, мы будем пикетировать здание и всю ночь. Ещё не решили. Я решил там на майдане объявить голодовку. Может, кто-то поддержит за компанию.

СС

Славик! будь патриотом настоящим! -купи у меня удочку во имя спасения мови соловьиной!будет тебе древок для флага (там придумаешь сам для какого...)Согласен?

Я тоже за соловьный язык!И за английский конечно же,как старшего брата и покровителя uкраины.

Гость

 
Я тоже за соловьный язык!И за английский конечно же,как старшего брата и покровителя uкраины.  

А я тоже и за соловьинный язык и за "свинячу мову", - как назвал русский язык бывший министр освиты Вакарчук. Славику советую не просто обьявить голодовку, а повеситься на удочке, котрую там выдадут... 

Думаю, что после этого и Минаев заговорит на украинском без "свынячого" акцента...

Гость

Везде на украиских каналах говорят, что проходят массовые протесты против мовного закона. А где же они массовые, если даже возле Украинского дома в Киеве, как говорят по телеку, было не больше 700 человек, половина из которых депутаты и их помощники, которые хотят себя пропиарить перед выборами?

Славик

Как бы то ни было, но те, кто истинно хотят поставить заслон в Украине руськой мове, должны поддержать моё предложение - отказаться от русского мата и полностью заменить его украинским.

То бишь, кто ругнётся по-русски - к позорному столбу его!

Лозунги дня -

Искореним русскую матерщину!

Матюхальщики - вон из незалежной Украины!

Так нам кажется.

жора

 
Я решил там на майдане объявить голодовку. Может, кто-то поддержит за компанию.

Славик, ты опять ОБСЕРЕНИЛСЯ. Хватит того, что ты уже однажды организовал грандиозный марш в поддержку своего кумира-боса ЧМЫРЯ. И где это великолепное действо? Иди лучше кроликов разводи, потому как ОБОСРАЛСЯ! А чмырь и там тебе заплатит. 

НЕПУТІН

А загалом, не зважаючи на жовч та оскал "расєйськомовних" українофобів тут на форумі, хлопці молодці, що провели цю акцію та не злякалися діючої бандюкво-кримінальнаї владної кліки під об'єктивами продажної міліції та СБУ. 

По тематике

З 5 листопада відбудеться безкоштовний онлайн-курс з вивчення та удосконалення володіння українською мовою
23.10.2021 14:15

З 5 листопада відбудеться безкоштовний онлайн-курс з вивчення та удосконалення володіння українською мовою

За фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України, протягом 29 жовтня – 30 листопада заплановано реалізацію проекту «Челендж «Навчай українською»....

Сумчан запрошують на лекцію про таємниці української абетки
13.09.2021 08:02

Сумчан запрошують на лекцію про таємниці української абетки

Книгарня «Є» запрошує на лекцію Алли Ярової «10 таємниць української абетки, які має знати кожен»....

В Сумах проходит пикет против Авакова
18.06.2020 10:37

В Сумах проходит пикет против Авакова

Акция против оставления Арсена Авакова на должности министра внутренних дел проходит под стенами Главного управления Национальной полиции в Сумской области...

Сумчан запрошують на лекцію про українську мову
19.02.2020 08:04

Сумчан запрошують на лекцію про українську мову

Книгарня «Є» запрошує на лекцію Алли Ярової «Українська на щодень: які помилки ми допускаємо та як їх виправити», що відбудеться...

18.02.2020 08:01

На Сумщині відбудеться фінальний етап ХХ міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Підсумковий етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика відбудеться 29 лютого на базі державного професійно-технічного навчального закладу...

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
18
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
19
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
30
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.