Черкаси (12+) Тимур Ященко (Україна, 2020)

Корабель ВМС України «Черкаси» на час проведення навчань дислокується у порту кримського озера Донузлав. Тим часом Крим захоплюють «зелені чоловічки». Один за одним кораблі українського флоту здаються російським військам, і лише екіпаж «Черкас» приймає рішення чинити опір. 601

Військова драма «Черкаси» знята на основі реальних подій. Режисер-початківець Тимур Ященко надихнувся цим сюжетом, побачивши відеоролик, знятий моряками, коли вони перебували в оточенні російських військ. Консультантом під час зйомок виступив справжній командир «Черкас» капітан 2 рангу Юрій Федаш. Він наполіг, аби до фільму було включено сюжет про допомогу місцевого татарського населення українським військовим. На екрані Федаша втілив актор Роман Семисал, учасник АТО. Також у кадрі з’являться троє моряків, що несли службу на цьому кораблі. Оскільки на даний момент він захоплений російськими військами, то роль «Черкас» «виконав» схожий на нього буксир «Корець», частина екіпажу якого знялась у масових сценах.

 
Где и когда

Кінопалац "Дружба"

С 27.02.2020 по 04.03.2020.  Время: 14-45 - 70 грн.

Планета Кіно

С 27.02.2020 по 18.03.2020.  Время: CINETECH+, 2D 10:15

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.