Безславні кріпаки (Роман Перфільєв, 2020)

Події розгортаються у 1844 році. Молодий Тарас Шевченко (Роман Луцький) нудиться у кріпацтві. 1257

Переховуючись від лютого імператора, в Україну потрапляє японський самурай. Познайомившись ближче із Тарасом, він вирішує навчити його бойовим мистецтвам. Тепер хлопцеві немає сенсу тікати з кріпацтва. Він готовий подивитися ворогові у вічі та битися до останньої краплі крові. Ворога крові, звісно, а не своєї.

Комедійний бойовик «Безславні кріпаки» зняв режисер Роман Перфильєв. Ідея проекту спала йому на думку під час Революції Гідності, коли українські художники почали зображати класиків літератури у сучасних образах байкарів або хіпстерів. А чому б не зобразити Кобзаря самураєм?

Перша назва фільму була «Тарас Шевченко: Перший самурай», згодом її змінили. Сценарій переміг на конкурсі патріотичного кіно і отримав фінансування від держави у розмірі 19.6 млн. грн. при загальному кошторисі у 24,5 млн. грн. Знімаючи фільм особливу увагу приділили костюмам та бойовим сценам.

В ролях: Роман Луцький, Сергій Стрельников, Яків Ткаченко, Ген Сето, Катерина Слюсар, Андрій Борис, Андрій Малинович.


Где и когда

Планета Кіно

С 25.01.2021 по 27.01.2021.  Время: 21.00

view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.