Тіні забутих предків (Сергій Параджанов, 1964)

Екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського. Поетична драма про велике кохання розгортається у серці Карпат на Гуцульщині. 1197

Палійчуки й Гутенюки – два смертельно ворогуючі роди. Але поки батьки сипали прокльони, їхні діти, Іван і Марічка, відкрили в собі почуття, сильніші за ворожнечу. Головні герої покохали одне одного, та бути разом на цьому світі їм не судилось. Фатальний випадок назавжди розлучає закоханих, об’єднає їх тільки смерть.

«Тіні забутих предків» – знакова стрічка в історії українського кіно. Сергій Параджанов зумів передати на екрані самобутню культуру Карпат, ні з чим не зрівнянну фольклорну стихію гуцулів, їхні багатовікові звичаї та обряди. Цей новаторський для свого часу фільм заклав основи українського поетичного кіно, а після акції проти арештів українських інтелектуалів став одним з головних символів дисидентського руху та боротьби українців з радянським режимом. «Тіні забутих предків» здобули світову славу, стрічку показували на фестивалях у Венеції, Локарно, Барселоні, Нью-Йорку та Лондоні. Фільм відреставровано та оцифровано Національний центр Олександра Довженка.

В ролях: Іван Миколайчук, Лариса Кадочникова, Тетяна Бестаєва, Спартак Багашвілі, Микола Гринько, Леонід Єнгібаров.


Где и когда

Планета Кіно

С 19.05.2022 по 25.05.2022.  Время: 15.00

Кино
Театр
Выставки
view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.