Історія моєї дружини (Ільдіко Еньєді, 2022)

Події розгортаються у Європі у 1920-х роках. Капітан Якоб Шторр (Гійс Нейбр) із Голландії вирішує одружитися. Він присягається, що його дружиною стане та, хто наступною увійде до кав’ярні (16+). 865

На щастя нею виявилася чарівна та загадкова француженка Ліззі (Леа Сейду). Вона швидко приймає пропозицію і невдовзі вони одружуються. Однак із жінкою щось не так. Шторр відчуває це, але ніяк не може довести. Йому не дає спокою спілкування Ліззі з давнім приятелем Дедіном (Луї Гаррель).

Драму «Історія моєї дружини» зняв угорський режисер та сценарист Ільдіко Еньєді. Це екранізація однойменного роману угорця Мілана Фюшта, яка вийшла друком у 1942 році. Книгу переклали на різні мови, а самого письменника номінували на здобуття Нобелівської премії. Ільдіко Еньєді з дитинства захоплювався романом. Реалізувати його задум вдалося спільними зусиллями кінематографістів з Італії, Франції, Угорщини та Німеччини. Премєра відбулася на Канському кінофестивалі 2021 року.

В ролях: Леа Сейду, Луї Ґаррель, Ґійс Нейбр, Жазмін Трінка, Луна Ведлер, Йозеф Хадер, Удо Замель.


Где и когда

Планета Кіно

С 26.05.2022 по 01.06.2022.  Время: 11.45; 17.00

view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.