Чому суші популярні

Суші — страва японської кухні, хоча сьогодні її можна сміливо назвати міжнаціональною.

Напевно, важко знайти серед розвинених країн ту, у якій не готують кручеників із рису та риби. У чому така їхня популярність, і чим простий східний наїдок манить європейців із їхніми багатими кулінарними талантами, розповімо далі. 

Смакові особливості

Основними компонентами суш та ролів є рис, морепродукти, овочі. Здавалося б, звичайні інгредієнти, нічого такого, особливо, якщо взяти до уваги, що риба використовується в сирому вигляді. Проте тут важлива техніка приготування та спеції. У результаті виходить дуже оригінально. Поєднання солодкого, кислого, солоного. Кожен компонент надає унікального смаку й чудово гармонує з іншими. Можливо, тому суші вважають однією з найсмачніших наїдків у світі. 

Різноманіття страви

Меню японських ресторанів пропонує багато різних видів: роли, макі, нігірі та інші. Одні загорнуті в рибу, інші — у лист норі, є також начинкою назовні. Зміна форми подачі, деяких компонентів — і виходить інша страва. Серед різноманіття знайдуться й вегетаріанські варіанти. Хочеться урізноманітнити вечір або поласувати смачною стравою в компанії — суші в Сумах від Ikura припадудть до душі кожному завдяки розмаїттю смаків. 

Екзотика для європейців

Японська культура давно манить своєю історією. Тому можливість доторкнутися до неї, хоча б через наїдки, вабить людей. До того ж щось незвичне — це завжди шанс урізноманітнити свій раціон. 

Страва подається холодною, і хвилюватися, що вистигне, буде несмачна не треба. Тому можна споживати неспішно, насолоджуючись відчуттями та часом, проведеним у компанії близьких. 

Розміри порції

Суші готують так, що кожен шматок вільно поміщається в роті, або розрахований на два укуси. Усі компоненти дієтичні та не спричиняють відчуття переїдання. Це і повноцінна страва, і перекус, і закуска. Їх легко транспортувати, зберігати. Можна поласувати в будь-який час, коли зручно. Завдяки спеціальним паличкам не замастите ні руки, ні рота. 

Дієтична страва

Усі знають, що японці — струнка нація. Їхня їжа ситна, але некалорійна. Суші — один з основних наїдків і вважається найкориснішим у світі. Рис, риба, морепродукти, овочі — скарбничка поживних речовин. Вуглеводи, що містяться в злаку, насичують організм енергією. Вітаміни, білки та мінерали підкріплюють їхню дію. Омега-жирні кислоти — найнеобхідніша речовина для нормального росту та розвитку. Смакові добавки, консерванти, які використовуються під час приготування, тільки натуральні, природного походження. Суші — джерело антиоксидантів, які запобігають негативному впливу вільних радикалів. 

Як бачимо, страва має багато переваг. Її є за що полюбити та цінувати. Тому не варто ставитися до неї скептично. Зараз суші представлені в меню багатьох закладів, тож можна сміливо замовляти доставку та насолоджуватись смаком та отримувати користь.

®

view counter

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
18
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
У Сумах пройшов благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ з нагоди Дня Конституції України
19
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
Суми. Вечірні враження
30
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022
День вишиванки - 2022

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.