Блоги

Боротися варто!

Надра Сумщини дерибанити не можна.

Сесія Сумської обласної ради, що відбулася 16 серпня, ще раз довела - з нахабними хлопцями, що простягають руки до багатств Сумщини, можна успішно боротися.

 Напередодні сесії ми разом з колегою по опозиції, народним депутатом Олегом Медуницею, звернули увагу на «великий нафтовий дерибан», який збиралися протягти на черговій сесії облради. Нікому не відомій донецькій фірмі ТОВ «Спектр-Енерго-Дон», яка дуже схожа на метелика-«одноденку», облрада збиралася віддати тисячу квадратних кілометрів території Сумщини для розробки нафти. Ще до кінця 2012 р статутний капітал цієї фірми становив 1 тис. грн., а її основною діяльністю є торгівля. Хіба це не схоже на аферу? Навіть якщо на хвилиночку уявити, що це була би солідна фірма, то фінансові потоки від реалізації сумської нафти мали потекти в Донецьк. І це при тому, що бюджет області в 2013 р. не виконується, у нафтодобувних районах важкою технікою розбиті майже всі дороги, в селах через діяльність нафтовиків зникає вода. Де ж сумський патріотизм, про такий так любить говорити керівництво області? Мало того - рішення по «Спектр-Енерго-Дону» хотіли проштовхнути до прийняття облрадою Порядку, яким визначається процедура подання господарюючими суб’єктами подібних документів.

Цікаво, що Юрій Чмир направив до облради рішення у інтересах цієї фірми, у тексті якого не було жодного натяку на укладання соціально-економічних угод з областю і районами, на території яких ця суперкомпанія  видобувала б нафту та газ і розвитком цих територій ця «фірма» мала б перейматися. Як у відомому радянському фільмі: « - Кемпська волость? Забирайте!». Добре, що до наших з Олегом Медуницею голосів підключилися журналісти, громадськість і піднявся шум. Завдяки нашому соратнику по фракції «Фронт змін», голові профільної комісії Володимиру Токарю, проект рішення по ТОВ «Спектр-Енерго-Дон» у вівторок, 13 червня, був відправлений на додаткове доопрацювання, хоча, власне, доопрацьовувати тут нічого. Однак  перед сесією облради були підстави вважати, що проект все ж потрапить на розгляд сесії, попри позицю комісії. Разом із колегами по опозиції ми зібрали коротку прес-конференцію, на якій ще раз звернули увагу громадськості на підготовку цієї афери. Результат: на розгляд сесії 16 серпня рішення так і не потрапило. У той же час Порядок розгляду звернень задля отримання спеціальних дозволів колеги-депутати проголосували. Тепер ТОВ «Спектр-Енерго-Дон» змушене буде його виконувати. Подивимось, як це у нього вийде.

view counter

Комментарии

сучанин

Боротися варто! (чтоб стать медунком или тягнисракой) Steve

СВОЛОТОВЕЦ Мирошниченко продал камунякам СВОЙ роскошный дом в Киеве по льготной цене

Цена продажи - 1 миллион 750 тысяч гривен, или; каких-то 215000 долларов. Или 274 доллара за метр. Заметьте, это - за новый, построенный по последнему слову моды дом площадью 782,7 кв м в Киеве.

http://censor.net.ua/n250562

 

 Тягнибок любит небедную жизнь, в которой имеют место дорогие машины. На престижном автомобиле - "Toyota Sequoia". Его стоимость около 100 тысяч долларов.

Это автомобиль одного из наших однопартийцев. Даже могу сказать, какой партиец - Игорь Мирошниченко, глава Сумской областной организации "Свободы". Тягнибок у 91-му був студентом-медиком. Поруч із розмовами про незалежність він згадує і страшенну бідність тодішніх українців. “Я ходив по сусідах і позичав 20 копійок, щоб молока для дитини купити”

По тематике

В'ячеслав Павленко
Діма, не звизди!

Про Дмитра НАГОРНОГО...

Охріменко Євген
Як потрапити на сесію обласної ради?

Чому громадянам доводиться з боєм прориватись на сесію обласної ради?...

view counter
view counter
view counter
view counter
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Каскадер (Девід Літч, 2024) IMDb 7.3/10
Каскадер (Девід Літч, 2024) IMDb 7.3/10
Кино Кінопалац "Дружба"
17.45
Крашанка (Тарас Дудар, 2024)
Крашанка (Тарас Дудар, 2024)
Кино Кінопалац "Дружба"
14.25
Тісто (Дмитро Кочнев, 2024)
Тісто (Дмитро Кочнев, 2024)
Кино Планета Кіно
17.00
Ми були рекрутами (Любомир Левицький, 2024)
Ми були рекрутами (Любомир Левицький, 2024)
Кино Кінопалац "Дружба"
16.10
Суперники (Лука Ґуаданьїно, 2024) IMDb 7.8/10
Суперники (Лука Ґуаданьїно, 2024) IMDb 7.8/10
Кино Кінопалац "Дружба"
19.50
10 життя (10 життя, 2024) IMDb 6/10
10 життя (10 життя, 2024) IMDb 6/10
Кино Кінопалац "Дружба"
11.15; 12.50

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.