У Сумах перемогли БЮТ та Блок Ющенка «Наша Україна»

У неділю 18 грудня 2005 року у Сумах на вулиці Червоногвардійський біля Мак Дональдсу Молодіжна Центральна виборча комісія під патронатом Всеукраїнської громадської організації "Молодь – надія України" провела черговий регіональний етап інформаційно-просвітницької акції «Парламентські вибори на майдані». Вуличне голосування відбувалося за партійними списками, до яких були включені 12 політичних партій та блоків.

У неділю 18 грудня 2005 року у Сумах на вулиці Червоногвардійський біля Мак Дональдсу Молодіжна Центральна виборча комісія під патронатом Всеукраїнської громадської організації "Молодь – надія України" провела черговий регіональний етап інформаційно-просвітницької акції «Парламентські вибори на майдані».

Вуличне голосування відбувалося за партійними списками, до яких були включені 12 політичних партій та блоків. До виборчого бюлетеню імпровізованих виборів були включені політичні угрупування, "що мають парламентські фракції у Верховній Раді нинішнього скликання та активно рекламують себе у загальнонаціональних мас – медіа або ті хто звернувся до Молодіжної ЦВК": це – Компартія, Блок Ющенка «Наша Україна», Блок Леоніда Кравчука, Соцпартія, Народний блок Литвина, Український народний блок Костенка й Плюща, Партія регіонів України, Блок Юлії Тимошенко, партія "Єдність", Партія зелених України, Блок Юрія Кармазина та ПСПУ.

Для голосування Молодіжна ЦВК підготувала 500 бюлетенів для вуличних виборів, повідомляє сайт http://sprotiv.info/. Голосування тривало понад 3 години. Мешканці Сум досить охоче брали бюлетені, власноручно заповнювали їх та опускали у скриньку для голосування.

За словами голови Молодіжної ЦВК Вадима Гладчука, у скриньці для голосування під час підрахунку голосів у Мак Дональдсі було виявлено 498 бюлетенів для парламентських виборів на майдані у Сумах. З них у 80 бюлетенях виборці поставили позначку навпроти слів «не підтримую жодної партії та блоку». 8 бюлетенів молодіжною ЦВК було визнано недійсним, тому що у них виборці ставили по кілька позначок, голосуючи одночасно за кілька партій. Лише 2 бюлетеня не схильні до крадіжок політичної макулатури мешканці Сум унесли з собою додому.

Загалом за зареєстровані Молодіжною ЦВК до участі у попередніх виборах у Сумах політичні партії та блоки проголосувало 410 виборців.

Перше місце здобув блок Юлії Тимошенко – 33,2 %;
друге у Блоку Ющенка «Наша Україна» - 31,7 %;
трете – Соціалістична партія України (голова Олександр Мороз) – 10,7 %;
четверте - Комуністична партія України (голова Петро Симоненко) – 7,6 відсотка;
п'яте – Партія регіонів України (голова Віктор Янукович) – 6,1 %;
шосте – Блок Леоніда Кравчука – 4,6 %.

Не подолали встановлений недемократичним законодавцем 3% бар'єр у Сумах: Народний блок Литвина – 2,4 %; Партії зелених України (голова Віталій Кононов) та Прогресивна соціалістична партія України (голова Наталя Вітренко) – у них по 1,3 відсотка; Український народний блок Костенка й Плюща – 0,7%; Блок Юрія Кармазина та партія "Єдність" (голова Володимир Яловий) отримали по 0,2 відсотка.

ВМО „Молодь - надія України” регулярно проводить „Вибори на Майдані”, починаючи з 1998 року. У березні 2002 року за два тижні до дня голосування всі соціологічні фірми та консорціуми оприлюднили результати опитувань громадської думки у яких вони стверджували - до парламенту не потраплять ні СПУ ні БЮТ. В той же час Молодіжна ЦВК під керівництвом Вадима Гладчука не побоялася та не продалася бандитській владі і єдина повідомила громадянам правду про справжні політичні симпатії виборців - у Верховній Раді 2002 – 2006 років будуть і СПУ і БЮТ, що обов’язково подолають 4 відсотковий бар’єр. Сьогодні в українському парламенті є фракції і СПУ і БЮТ…

Молодіжна ЦВК пропонує усім політичним партіям та блокам, що мають серйозні наміри брати участь у парламентських виборах 2006 року та мають для цього достатні фінансові можливості звертатися про внесення до бюлетеню для вуличного голосування за телефоном: 240-94-15.

Наступні «парламентські вибори на майдані» за партійними списками Молодіжна ЦВК проведе у суботу 24 грудня 2005 року у Києві на Хрещатику та у неділю 25 грудня у ще одному з обласних центрів України. Акредитація журналістів за телефоном 240-94-15.

Джерело http://sprotiv.info/

Павел Недвед

Социалисты говорят, ссылаясь на результаты заказанного ими соцопроса, что в Сумской области они и БЮТ на первом месте по рейтингу. Что-то в районе 18% у каждого. А у НСНУ, штоп не соврать конкретную цифру говорить не буду, якопы намного меньше.

view counter
view counter

Сейчас на форуме

Сергій Скакун

Зарегистрированных 1
Гостей 495
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 170876
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64989
Последний зарегистрированный пользователь helpcenter.sumy

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.