Минаев "достал" депутатов!

26 октября в Прокуратуру Сумской области было направлено коллективное депутатское обращение от депутатов Сумского городского совета, по фактам систематических нарушений законодательства Сумским городским головой Минаевым Г.М., начальником правового управления СГС Донцовой О.И. а также других должностных лиц Сумского исполкома. Данное обращение подписали 17 депутатов СГС.

Прокурору Сумської області

Ленському В.С.

м. Суми, вул. Кірова, 33 

депутатів

Сумської міської ради

Депутатське звернення

         Повноваження депутатів Сумської міської ради, форми реалізації цих повноважень та основні гарантії депутатської діяльності, а також організаційно-правова основа місцевого самоврядування, повноваження міських рад та їх виконавчих органів, у тому числі і організація роботи постійних депутатських комісій в основному визначаються ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» та ЗУ «Про місцеве самоврядування».

         Однак, депутати Сумської міської ради, на жаль, не можуть у повному обсязі реалізувати надані їм законом права у зв’язку з тим, що:

  1. Сумський міський голова Мінаєв Г.М. відмовляє у більшості випадків депутатам включати їхні проекти рішень до порядку денного мотивуючи це тим, що він «формує порядок денний» не зважаючи на те, що поняття «формує» і «затверджує» є протилежними і ніхто не має права обмежити депутатів в реалізації наданих їм законом прав;
  2. Всупереч ч.1 ст. 23 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» та ч.9 ст.49 ЗУ «Про місцеве самоврядування» про те, що пропозиції і зауваження, висловлені депутатами на сесії ради – розглядаються радою, міський голова ініціював розробку та прийняття рішення №766-МР від 28.09.11р., яке стосується лише депутатів та яке передбачає практично неможливу процедуру внесення їх пропозицій та зауважень задовго до дня пленарного засідання, а якщо вони подані із порушенням цих термінів – розгляду взагалі не підлягають. Окрім того вважаємо, що преамбула цього рішення, яка містить слова «З метою дотримання принципу законності» є доказом виняткового цинізму та глумління над законодавством України;
  3. Факт наявності або відсутності юридичних висновків правового управління до проектів рішень депутатів у більшості випадків свідчать про вибіркове застосування законодавства та/або про невиконання (бездіяльність) своїх службових обов’язків начальником правового управління Донцовою О.І., та/або про зловживання нею своїм  службовим становищем та/або службовою недбалістю. Та враховуючи те, що депутати не мають юридичної освіти, саме таке застосування законодавства з боку правового управління призводить до суспільно небезпечних наслідків, тобто беззаконням на території м.Суми, яке підтверджується великою кількістю судових спорів і актів прокурорського реагування;
  4. У зв’язку з тим, що чинним регламентом роботи Сумської міської ради, всупереч ст.25, взагалі не прописана процедура попереднього розгляду проектів рішень, а процедура внесення пропозицій щодо розгляду питань, їх вивчення і підготовки (відповідно до гл. 1, 2 розділу V чинного Регламенту) прописана так, що цього практично не можливо зробити депутатам, як наслідок, призводить до того, що 90% проектів рішень ради пишуть структурні підрозділи виконавчих органів СМР, які очолює Сумський міський голова;
  5. Всупереч ст.34 Регламенту СМР, яка передбачає, що до складу Погоджувальної ради входять:
  • міський голова,
  • секретар,
  • керівники депутатських груп і фракцій,
  • голови постійних комісій ради,

міський голова запрошує на її засідання велику кількість представників виконкому, як на нашу думку, з метою здійснення впливу на депутатів та прийняття тих рішень, які вигідні їх очільнику. Окрім того, проводиться погоджувальна рада не у форматі узгодження, а в форматі наказу, внаслідок чого, не можливо дізнатися про висновки і рекомендації деяких профільних комісій;

  1. Враховуючи вищезазначене та те, що постійні депутатські комісії повинні попередньо розглядати проекти рішень та готувати за результатами розгляду висновки і рекомендації, на жаль, непоодинокі випадки того, що питання або не розглядаються, або не доводяться до відома депутатів, в наслідок чого не завжди є легітимними;
  2. Посадові особи виконавчого комітету діють всупереч ч.11 ст.47 ЗУ «Про місцеве самоврядування», що підтверджується тим, що вони  не завжди виконують рішення депутатських комісій;
  3. В більшості своїй, відповіді посадових осіб виконкому, який очолює Мінаєв Г.М., на депутатські запити та звернення є необґрунтованими, не по суті питання, звичайними «відписками», які містять неправдиву та недостовірну інформацію, що є підтвердженням того, що законні вимоги депутатів не виконуються та ігноруються;
  4. Всупереч ст.38 чинного Регламенту, Сумський міський голова не завжди ставить на голосування питання «щодо зміни черговості розгляду питань» і самовільно її змінює;

10. Сумський міський голова постійно зловживає правами головуючого шляхом обмеження прав депутатів, порушення норм законів та Регламенту, висловлювання публічних образ і приниження у тому числі і у зв’язку з політичними переконаннями, створення таким чином конфліктної обстановки, приниження в цілому представницького органу державної влади.

Виходячи з вищевказаного, ми прийшли до висновку, що ігнорування та невиконання наших законних вимог, створення штучних перешкод у нашій роботі, надання нам неправдивої або недостовірної інформації в цілому є нічим іншим, як перешкоджанням діяльності депутатів Сумської міської ради  з метою нашого невтручання у роботу підконтрольного та підзвітного нам виконкому, який є розпорядником бюджетних коштів, шляхом вживання на зло свого службового становища з боку Мінаєва Г.М., Донцової О.І. та деяких інших представників виконкому, за що передбачено відповідальність, у тому числі, ст.351 КК України, що в свою чергу вже призвело до суспільно небезпечних наслідків – беззаконня на території м.Суми. Також, доводимо до Вашого відома, що готові надати дуже велику кількість доказів вищезазначених фактів.

І тому, усвідомлюючи свою відповідальність перед мешканцями міста Суми вимагаємо відповідно до ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад»:

Вжити усіх можливих заходів прокурорського реагування, щоб припинити беззаконня у Сумській міській раді шляхом винесення постанов, приписів та протестів на підставі, у тому числі, ст.94, 95, 97 КПК України.

Додатки:

  1. Копія рішення СМР №766-МР від 28.09.11р. – 1 арк.
  2. Копії сторінок з книжки 3 матеріалів ХІ сесії СМР VІ скликання – 5 арк.
гость

Хотелось бы посмотреть на список депутатов, которые это подписали. Думаю, что его умышленно не показали. Ведь документ так не читается.

без ника..

До депутатов наконец дошло, что Минаев их быдлом считает.  Big smile

гость

 красавцы, наконец -то дошло, лишь бы только довели дело до конца!

Гость

Донцова была Минаевской шлюхой в прямом смысле еще до 2006 года, и он ее протащил на должность начальника правового управления. Так, что эта парочку хорошо вытирала ноги о законы за эти 5 лет.

гражданин Украины

  думаю, что так как эта парочка твист вытирала ноги о закон , в нашем городе никто и никогда  так по беспределу не шел. Таких как они называют обесбашенными или беспредельщиками.

гость

 
Гость написал:
Донцова была Минаевской шлюхой в прямом смысле еще до 2006 года,

А началось все еще с "Водоканала", когда он делал там свой бизнес с КИТом, а она она была начальником юридической службы. Я мог бы написать все в подробностях, но с моей стороны это будет некрасиво.

Алла

 
гость написал:
А началось все еще с "Водоканала", когда он делал там свой бизнес с КИТом, а она она была начальником юридической службы.

Стала понятна хроническая убыточность водоканала. Ведь Гура тоже в деле, нет?

Кстати, по Видикону у него сегодня было PR выступление  Big smile

гость

 
Алла написал:
. Ведь Гура тоже в деле,

Естественно! Поэтому и не отпускает эта сладкая парочка его на пенсию. Такого  " менеджера" им будет тяжело найти. А так угробят водоканал, а затем за бесплатно отдадут его " Технове". Так, что программа " спильными зусыллями" написана верно и идет по графику.

нана

Стало нормой в Сумах беззаконие. Депы делают вид,что белые и пушистые...А куда вы смотрели,когда дерибанили землю?!Проснулись?!А куда вы смотрели,когда 4 депа были одновременно зампредами?!Еще бы судейские мантии на эту "четвёрку"напялили бы!!! В городе власти нет уже год! Все решения сессий,подготовленные этим"исполкомом" НЕЗАКОННЫ !!! Слава Богу,-проснулся прокурор!

Гость

Вчерашний эфир по Видикону-сплошное самолюбование!

гость

 
Гость написал:
Вчерашний эфир по Видикону-сплошное самолюбование!

И подчеркивание Минаевым быдлости сумчан! А "Видикон"? Убрал на время заставку-получите голосов на 50 больше в пользу Минаева! Сволота!!!!! Хотя это, может быть, тренировка перед выборами.

Оплот

 
гость написал:
И подчеркивание Минаевым быдлости сумчан! А "Видикон"? Убрал на время заставку-получите голосов на 50 больше в пользу Минаева! Сволота!!!!! Хотя это, может быть, тренировка перед выборами.

Но, Минаев то понял, что против него звонили реальные Сумчане, а "за" его "сумчатые" и то пришлось к махляжу прибегать. Вспомните его реакцию в конце эфира...

гость

 
Оплот написал:
Но, Минаев то понял, что против него звонили реальные Сумчане,

А сколько еще не смогли дозвониться, потому, что трубка телефона была снята с определенной периодичностью. Но не это главное- сегодня утром наблюдал за обсуждением эфира среди сотрудников. Должен заметить, что до выборов все видели в нем все положительное, а теперь-сплошной негатив.

Гость

 
гость написал:
Должен заметить, что до выборов все видели в нем все положительное, а теперь-сплошной негатив.

Ну так Сумских избирателей тупым бадлом назвать. Кому понравится. Хотя в чем то он прав.

AWASS

 
гость написал:
Должен заметить, что до выборов все видели в нем все положительное, а теперь-сплошной негатив.

Шараханье быдлоты, заряжается гадость гадостью Sad

Славик

Многократно намекал: "Руки прочь от Минаева Г.А.!"

Не нужно позорить его светлое имя, добрые помыслы и правильные дела.

без ника..

 
гость написал:
Хотя это, может быть, тренировка перед выборами

Конечно тренировка. Минаев хоть тупой, но не дурак. Он прекрасно умеет считать. За него на местных выборах проголосовало 20% ЖИТЕЛЕЙ города. Именно жителей, а не пришедших на голосование на местные выборы. А на выборы в парламент явка будет не 40% как на местных, а гораздо больше. И с запасов в 20% идти на выборы в Раду Минаеву стремно. Отсюда и новые МЕГА проекты, типа ОСТАВИМ ПРЕДПРИНИМАТЕЛЕЙ БЕЗ РАБОТЫ БЫДЛОТУ, отсюда и накручивание истерии по Вишевому саду, отсюда и недомолвки по поводу ИДУ или НЕ ИДУ. На выборы в Раду такой халявы не будет как на местных выборах, и таких тупых протвиников не будет как в этот раз на местных. Там попку разорвут будь будь как и никакая глубина компромиса не поможет.

Так что мы за год ещё не раз насмотримся на тренировочные заплывы Минаева.

Barmaley

Буду краток (с) НЕ ДОЗВОНИЛСЯ.

Общий вывод его рекламного самопиара - это же до какой степени нужно ненавидеть простых сумчан?

Больше даже комментировать не хочу.

ЗЫ. Сегодня вторая серия местечкового пиарастического театра. Тобто PR выступление "черносписочника по версии Минаева" - Бондаря. Филлипыч будет втирать очки, что Сумыжульё - это супер, а кто против - клеветники  Big smile

гость

депутатов вызывают в прокуратуру для дачи пояснений.

гость

прочитал их обращение, посмотрел только что АТВ, где было сказано, что горисполком отклоняет протесты прокуратуры даже без юридических обоснований и посему считаю,что главное лицо кого надо вызвать для дачи объяснений не депутаты, а Донцова!!!!!!!!!! это ж она такое тюхаает Минаеву!!!!!!!!!!

Гость

в исполкоме все шестерки гены, с ними понятно. Радует что хоть 17 депутатов всеголиш через год проснулись! так держать!

гость

Депутаты, жгите!!!!!!!!!!! Не предавайте своих избирателей!

гость

бютовцы сдали всех!!!!!!!!!!!

гость

 а кто знает пофамильно?

view counter
view counter

Сейчас на форуме

Сергій Скакун
telepin

Зарегистрированных 2
Гостей 746
Администраторов 0

Статистика

Всего тем на форумах 170764
Все сообщения 272373
Всего зарегистрированных пользователей 64983
Последний зарегистрированный пользователь helpcenter.sumy

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.