Генератор зображень штучного інтелекту припиняє безкоштовні пробні версії

Генератор зображень AI Midjourney припинив безкоштовні пробні версії свого програмного забезпечення.

Генеральний директор Midjourney Девід Хольц сказав, що це через нестримний потік нових користувачів.

Про ці зміни повідомили спочатку посилаючись на «надзвичайний попит і зловживання судовими процесами» в повідомленні на Discord (це оголошення було помічено першою The Washington Post), пише proidei.com.

Видання The Verge повідомляє, що генеральний директор Midjourney заявив, що призупинення пов’язане з тим, що «велика кількість людей створює одноразові облікові записи, щоб отримати безкоштовні зображення».

«Ми вважаємо, що причиною, ймовірно, було вірусне відео з інструкціями в Китаї», — сказав Хольц в електронному листі. «Це сталося одночасно з тимчасовою нестачею GPU. Ці дві речі об’єдналися, і це призвело до зниження якості послуги для платних користувачів».

Враховуючи посилання Хольца на «зловживання», спочатку вважалося, що пауза була пов’язана з хвилею нещодавніх вірусних зображень, створених за допомогою Midjourney, включно зі сфабрикованими зображеннями арешту Дональда Трампа та папи в стильному пуховику, які деякі прийняли за справжні фотографії.

Проте генеральний директор Midjourney назвав попередні повідомлення «непорозумінням» і зазначає, що безкоштовна пробна версія Midjourney ніколи не включала доступ до останньої версії Midjourney, версії 5, яка створює найбільш реалістичні зображення та яка, як вважається, використовувалася для цих вірусних зображень.

Версія 5 Midjourney значно покращила якість зображень із зображенням людей. Наприклад, деформовані руки, які раніше були характерною рисою зображень, створених штучним інтелектом, тепер не є проблемою. Освітлення та тканина також більш реалістичні, а система здатна генерувати зображення незліченної кількості знаменитостей і громадських діячів.

Ці вдосконалення, здається, призвели до того, що кілька зображень Midjourney стали вірусними за останні тижні. Серед них не лише фейкові фотографії арешту Трампа та модного Папи, але й президент Франції Еммануель Макрон, який проходить через триваючі протести в Парижі, та Ілон Маск, тримаючись за руки з Александрією Окасіо-Кортес.

Реакція Midjourney на політично делікатну ескалацію загрози з боку підроблених зображень поки що була частковою, без будь-якого суттєвого перегляду політики модерування.

Обмеження контенту Midjourney є більш дозволеними, ніж деякі програми конкурентів (наприклад, DALL-E OpenAI), але більш обмежувальні, ніж інші (наприклад, Stable Diffusion).

«Модерувати важко, і незабаром ми надамо вдосконалені системи. Ми беремо багато відгуків та ідей від експертів і спільноти, і намагаємося бути дійсно вдумливими», — сказав керівник Midjourney виданню The Verge.

Midjourney підтримує список заборонених слів, «пов’язаних з темами в різних країнах на основі скарг користувачів у цих країнах», згідно з повідомленнями в жовтні минулого року. Але він не ділиться повною версією цього списку, щоб мінімізувати «драму». Як сказав Хольц минулого року: «Майже ніхто ніколи не помічає [список заборонених], якщо вони спеціально не намагаються створити драму, що суперечить нашим правилам у [умовах обслуговування] «не використовуйте наші інструменти для створення драми».

Але компанія розширила цей список, оскільки її фейки стали вірусними, нещодавно, наприклад, заборонили термін «заарештований». Це, мабуть, було відповіддю на популярну тему Midjourney у Твіттері, на якій зображено арешт Трампа, створені журналістом-розслідувачем Еліотом Хіггінсом. Хіггінс каже, що згодом йому заборонили використовувати Midjourney.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

Українська команда перемогла на міжнародному хакатоні зі штучного інтелекту
27.04.2024 13:16

Українська команда перемогла на міжнародному хакатоні зі штучного інтелекту

У фіналі українські підлітки змагалися з командами з Британії, Туреччини, Казахстану й Таїланду....

Meta випустила конкурента ChatGPT
20.04.2024 09:22

Meta випустила конкурента ChatGPT

Компанія Meta випустила ранні версії своєї великої мовної моделі ШІ Llama 3....

Instagram, Facebook та Threads ретельніше перевірятимуть контент, створений ШІ
09.04.2024 10:16

Instagram, Facebook та Threads ретельніше перевірятимуть контент, створений ШІ

Компанія Meta, до якої входять соціальні мережі Instagram, Facebook та Threads, переглянула свій підхід до публікації контенту, створеного штучним інтелектом....

Автори подали до суду на Nvidia через використання ШІ їх творів
11.03.2024 18:51

Автори подали до суду на Nvidia через використання ШІ їх творів

На Nvidia, на чиїх чіпах працює штучний інтелект, подали до суду три автори, які заявили, що вони використовували їхні захищені...

У Китаї створили аватар українки, яка продає російські товари
08.03.2024 16:23

У Китаї створили аватар українки, яка продає російські товари

У соціальних мережах в Китаї почали ширитися відео, на яких зображені іноземки, які китайською мовою пропагують любов до Китаю....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.