Російські хакери хочуть знищити критичну інфраструктуру Великої Британії

Російські хакери прагнуть підірвати або знищити критично важливу інфраструктуру Британії.

Кабінет міністрів незабаром повинен повідомити про таку загрозу. Про це повідомляє world.novyny.live з посиланням на BBC News.

За словами політика Олівера Даудена, в останні місяці хакери РФ почали зосереджуватися на Великій Британії.

Національний центр кібербезпеки (NCSC) оприлюднить офіційне попередження про загрозу для критично важливих підприємств. Чиновники рекомендують організаціям, таким як енергетичні та водопостачальні компанії Великої Британії, діяти негайно, щоб захистити себе від нової кіберзагрози.

NCSC, який є частиною британського кібер- і розвідувального агентства GCHQ, заявить, що хакерські групи, які часто симпатизують російському вторгненню в Україну, є ідеологічно вмотивованими.

У повідомленні йдеться про те, що ці групи є "менш передбачуваними", оскільки вони "не підлягають формальному державному контролю".

"Деякі з них заявили про бажання досягти більш руйнівного і деструктивного впливу на західну критично важливу національну інфраструктуру, в тому числі у Великій Британії. Ми очікуємо, що ці групи будуть шукати можливості для здійснення такого впливу, особливо якщо системи погано захищені", — йдеться в заяві NCSC.

Виступаючи на конференції CyberUK в Белфасті, Дауден охарактеризував хакерів як "вагнерівських", натякаючи на російських найманців, що воюють в Україні.

Він також оголосив про плани встановити цілі з кіберстійкості для критично важливих секторів, які мають бути досягнуті протягом двох років, і включити приватний бізнес, що працює над критично важливою інфраструктурою, в сферу дії нормативних актів щодо стійкості.

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал. Там ще більше оперативної інформації!

Не забудьте підписатись на наш телеграм-канал

view counter

По тематике

За два роки зафіксувано 800 кібератак на держустанови України
19.03.2024 10:31

За два роки зафіксувано 800 кібератак на держустанови України

За час повномасштабного вторгнення зафіксували 800 кібератак на держустанови України...

Сумська ОВА завела нову сторінку в фейсбуці через хакерів
19.03.2024 10:29

Сумська ОВА завела нову сторінку в фейсбуці через хакерів

Володимир Артюх: «Крім постійних обстрілів Сумщини, ворог також здійснює атаки у кіберпросторі»....

Кіберфахівці ГУР зламали міноборони росії
04.03.2024 16:12

Кіберфахівці ГУР зламали міноборони росії

Кіберфахівці ГУР МО України реалізували чергову успішну спецоперацію проти держави-агресора росії ― у результаті атаки вдалось отримати доступ до серверів...

Кіберфахівці ГУР завдали чергового потужного удару по ворогу
27.01.2024 17:41

Кіберфахівці ГУР завдали чергового потужного удару по ворогу

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про чергову успішну кібератаку на росії ― знищено всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting,...

“Нафтогаз України” повідомляє про кібератаку
25.01.2024 11:34

“Нафтогаз України” повідомляє про кібератаку

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" повідомляє про масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовує компанія....

view counter
view counter
Новости партнеров
Погода, Новости, загрузка...

Вы можете отметить интересные вам фрагменты текста, которые будут доступны по уникальной ссылке в адресной строке браузера.